Bir Saatten Fazlası: Apple Watch Fiyatı ve Özellikleri

Apple’ın ilk giyilebilir/takılabilir aygıtı hayata geçirilmek üzere hazırlıklarına başladı. Evet iWatch’ın ta kendisinden bahsediyoruz. Bir saatten çok daha fazlasını bulacağınız bu cihaz işlerinizi kolaylaştırmak için geliyor…

 
Saat 48 mm ve 38 mm olarak iki boyutta çıkarılacak. Ayrıca üç tipte karşımıza çıkması planlanıyor. Bunlar; The Apple Watch Edition, Apple Watch ve Sports Watch.
 
Apple’ın bu saati ile yapabilecekleriniz; kısa mesaj almak, sağlık durumunuzu kontrol etmek, aramalara cevap vermek ve kalp ritmi sayacı ile kendinizi güvende hissetmek olacak. Saat, değiştirilebilir kayışlara sahip olacağı gibi bu kayışlar dan bir tanesi de 18 karat altın olacakmış. Diğer detaylara isterseniz yazının devamında göz atalım.
Saat içerisinde yer alan uygulamalardan bir tanesi güneş, ay ve diğer entegre gezegenlerle gerçek zamanlı etkileşim içerisindeymiş. Apple, astronomi uygulamasının bizleri mest edeceğini söylüyor, bakalım nasıl bir şey olacak.
 
Ayrıca, dijital dokunma ve basmaya müsait olacak bu cihaz, 3. parti geliştiriciler için yeni uygulamalar yapmaya olanak tanıyacak gibi gözüküyor. Saat, iPhone 6 ile entegre çalışabilme özelliğine de sahip olacak. Öyle entegre olacakmış ki, telefondaki Wi-Fi ve GPS sistemlerini kullanacakmış.

 

 
2015 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Saati, 349 dolardan satışa sunulacakmış. Cihaz içerisinde yer alacak uygulamaların iPhone’dan aşağı kalır yanı olmayacağı kesin. Ayrıca skin desteğini de düşünürsek, herkesin kolunda farklı tasarımda bir saat olacak diye düşünüyoruz.
 
Apple Watch özellikleri konusunda herhangi bir bilgi henüz bilinmiyor ancak özel geliştirilmiş bir S1 işlemciye sahip olacağı duyurulmuş. iPhone CPU’su düşünülürse bununda aşağı kalır yanı olmayacaktır bizce.
 

1 thought on “Bir Saatten Fazlası: Apple Watch Fiyatı ve Özellikleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir