En iyi Kitap Tavsiye Siteleri

Kitaplar bildiğiniz üzere bir insanın en iyi dostu olma özelliğine sahip olabiliyor çoğu zaman. Mutlaka sizin de etrafınızda sürekli kitap satın alan bir kitap kurdu arkadaşınız vardır. Lakin, kendisine en uygun kitabı seçmekte tereddüt ediyordur o muhtemelen. Yazık, kendi birikimleri ve okuduğu kitaplar çerçevesinde yola çıkarak veya en kötü yazarın diğer kitaplarına bakarak bir seçim yapmak zorunda kalıyor olmalı.


Belki vakti zamanında siz de başkasına sormuşsunuzdur, “ya bana bir kitap söylesene, şuna benzeyen?” gibi sorular birilerine. İşte sizi bu dertten kurtarmak için bir yazı hazırladık. Buyurun yazının devamına ve size en uygun kitapları başkalarına sormak yerine internet abiye nasıl soracağınızı öğrenin.

En iyi Kitap Tavsiye Siteleri

Aşağıda, listeye aldığımız siteleri kullanmak çok kolay. Sizi saatlerce kitaplık veya kütüphane karıştırmaktan kurtaracak hizmetler bunlar. Velhasıl kelam, buyurun efendim size önerdiğimiz kitap tavsiye sitelerini sırayla bir inceleyin. Başlıklara tıklayarak hedef sitelere umarsızca uçuş yapabilirsiniz.
 

1. GoodReads

 
 
Birçok kitap kulübüne üye olma kabiliyetini gösteren bu site, türe göre tavsiye verebilirken, arkadaşınızın okuduğu kitapları da gösterebiliyormuş. Güzel tasarımı ve iyi işleyen uygulaması nedeniyle ilk sıraya aldık kendisini.
 

2. What Should I Read Next? (Şimdi Ne Okumalıyım?)

 
 
Bu soruyu kendinize sormak yerine bu siteye sorunca daha güzel oluyor. Biz denedik, sizinde denemenizde fayda var. Siteye bir yazar ismi, kitap ismi veya tür yazdığınızda çok güzel sonuçlar getiriyor. Sitenin aynı zamanda bir arama motoru olduğunu da belirtelim.
 

3. Whichbook (Hangi Kitap)

 
 
Yine geldik güzel bir soruya. Hangi kitap şuna en çok benziyor? Evet efendim, bu site cevabını veriyor. Öyle güzel özelliklere sahip ki bu oluşum, içinde bulunduğunuz moda göre tavsiye etmekte üstüne yok. Üzgünüm derseniz şunu oku, mutluyum derseniz bunu oku diyor çok güzel. Ayrıca satın al dediğinizde güzel yönlendirmeleri de var.
 

4. TasteKid

 
 
Bu güzel sitenin öneri kabiliyetleri kitap ile sınırlı değil ancak kitap da tavsiye ediyor. Ayrıca sunduğu kitaplar hakkında ufak detaylara da yer vermiş. Kitabın konusunu okuyabiliyor, kaç kişi beğenmiş veya kaç kişi beğenmemiş görebiliyorsunuz. Ayrıca tatlı bir tavsiye karakterimiz var, kendisi çitlembik gibi bir şey, ona iyi davranın aman.
 

5. Shelfari

 
 
Amazon.com tarafından var edilen bir uygulama. Seçtiğiniz türe göre en çok satanları görebildiğiniz gibi arama da yapabiliyorsunuz burada. Ve tabi ki satın almak istediğiniz kitabı yine Amazon vasıtasıyla alıyorsunuz. Kendisine kitapların sosyal medyası diyebiliriz. Kullanıcılar tarafından oluşturulan bir ansiklopedik kitap bilgisi kaynağı. Ayrıca, üye olup, sevdiğiniz kitaplardan bir liste oluşturma, arkadaşlarınızın okuduğu kitapları görme şansınız da var.

1 thought on “En iyi Kitap Tavsiye Siteleri

  1. Teşekkürler güzel siteler ben en çok tastekid sitesini beğendim çok yakın tavsiyeler veriyor ama hepsi ingilizce dilde türkçe bir kitap tavsiye sitesi yok sanırım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir