Sitenizin Trafiğini Takip Edebileceğiniz En iyi Analitik Araçları

Firmanızın veya web sayfanızın internet üzerindeki büyüyüşünü takip edebilmeniz için türlü araçlar mevcut. Bu uygulamalar, faydalı gereçler ve bilgiler ile yönünüzü çizmeye gayet faydalı diyebiliriz. Başlarda ziyaretçilerinizi takip etmek moral bozucu olabilir çünkü yeni sitelerin hemen trafik alması o kadar kolay değil bilirsiniz ki. Ancak sonraki aşamalarda bu faydalı araçları kullanmanız büyük bir artı olacaktır sizin için.
 
Size en uygun web analitik aracını seçmeden önce, iyice düşünüp karar vermeli ve seçtiğiniz uygulama üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz. Belki bilmezsiniz, bu tarz uygulamalar kullanımı o kadar kolay olan siteler değil ve hepsinin kendine özgü detayları mevcut…
Bizde google analytics kullanmaktayız ve başlarda veri okunamıyor hatası almışlığımız var. Ancak ufak bir kod parçasını sitenin kaynağına ekledikten sonra bu sorunu çözdüğümüzü kısa sürede öğrenmiştik. Ayrıca, bu analitik kodlarını siteye ekledikten sonra ufak bir yavaşlama tespit ettiğimizi de belirtmemiz lazım ancak verdiği faydaları hesaba katarsak bu hız düşmesine tahammül etmek pek zor olmasa gerek.
 

En iyi Analitik Aracı

İlk sıraya aldığımız web istatistik servisi uygulaması tabi ki Google Analytics. İçerdiği detaylar şuan için maalesef başka sitede yer almıyor desek yeridir. Neyse, fazla uzatmayalım ve sitenizin ziyaretçi istatistiğini tutabileceğiniz araçları tanıtalım.
 

1. Google Analytics

Uygulamanın hem bedava hemde paralı sürümleri var. Bedava sürümünü blogunuzda, şahsi web sitenizde veya herhangi bir ticari olmayan web sitesinde kullanabiliyorsunuz. Ve söylemek gerekirse, bedava sürümünün, paralı sürümden hiçbir farkı yok neredeyse.
 

2. Statcounter

Gerçek zamanlı ziyaretçi istatistiği tutan bu uygulamayı da gayet başarılı buluyoruz, bu nedenle listeye ikinci sıradan giriyor.
 

3. Clicky

Takip, analiz ve inceleme için gayet geçerli bir analitik aracı. Neredeyse milyon site tarafından kullanılıyormuş. İşe yarar bir şey olduğu kesin.
 

4. Piwik

Açık kaynak kodlu bir web analitik aracı olma özelliği taşıyor Piwik.
 

5. Site Meter

Dinamik 3 boyutlu grafikler ile istatistik takibi yapabildiğiniz, hızlı ve basit kullanımı olan bir araç.
 

6. W3Counter

Ziyaretler, yönlendiren sayfalar, tarayıcı bilgileri, dil, çözünürlük ve internet servis sağlayıcı bilgileri gibi detaylara ulaşabileceğiniz, tasarımı hoş bir uygulama.
 

7. Awstats

Web istatistiği alabildiğiniz gibi, mail ve ftp analitiğini de tutmanıza imkan tanıyan bir araç. Bu uygulama detayları bir log dosyasına yazdırma kabiliyetine de sahip.
 

8. Whos.Amung.Us

Genelde çoğu site, anlık ziyaretçi sayısını göstermek için bu uygulamayı kullanmakta. Ayrıca whos amung us, hangi sayfanızda o an kaç kişi olduğunu gösterebiliyor.
 

9. Yahoo Web Analytics

Klasik, tarayıcı tabanlı bir istatistik takip programı. Google Analytics’den sonra en fazla detaya sahip uygulama diyebiliriz.
 

10. Etracker

Kullanımı kolay bir analitik aracı.

1 thought on “Sitenizin Trafiğini Takip Edebileceğiniz En iyi Analitik Araçları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir