Uncharted 4 Türkçe Olacak mı? Çıkış Tarihi ve Detaylar

Hepimizin Crash Bandicoot adlı oyundan tanıdığımız yapımcı firma Naughty Dog, Uncharted 4 için geçtiğimiz günlerde bir tanıtım fragmanı yayınladı. Bizde merak eden Playstation oyuncuları için detayları araştırdık ve yazımızda yer verdik. Yola çıkış noktamız herkes gibi Uncharted 4 çıktı mı sorusuydu.


Öncelikle akıllarda yer alan ilk soru şu: Uncharted 4 Playstation 3’e çıkacak mı? Hayır dostlar. Maalesef ki çıkmayacak, oyun yalnızca Playstation 4 için geliştiriliyor ve yine Sony Exclusive yani Sony’e özel olarak yapılıyor. Kısaca bu güzel oyunu oynayabileceğiniz tek platform PS4 gibi görünüyor şimdilik.

Uncharted serisi bildiğiniz gibi üç oyundan oluşuyordu. Drake’s Fortune adlı ilk oyunda ormana dalıyor, Among Thieves adlı ikinci oyunda derinliklere iniyor, Drake’s Deception adlı üçüncü oyunda ise kahramanımız Nathan Drake‘nin geçmişinde bir yolculuğa çıkıyorduk. A Thief’s End‘de ise Afrika’da son maceramızı yaşayacağız kahramanımız ile.

Oyunun şuana kadar çıkan sürümlerini bitirdiyseniz, sizde bizim gibi yeni oyunu sabırsızlıkla bekliyorsunuzdur. Uncharted 4 tanıtım videosunu izledikten sonra mutlaka sizde bizim gibi PS4 sahibi değilseniz almayı düşünmüşsünüzdür. Çünkü Sony özel oyunları ile konsol satışlarını apaçık ki desteklemeye devam ediyor. Ayrıca videodaki görüntülerin tamamen oyun içi motorunun işi olduğunu bilmeniz, grafiklerin ne kadar başarılı olduğunu anlamanıza yetecek türden. Yani video Uncharted 4 oynanış videosu olarak da değerlendirilebilir. Uncharted 4 oyun içi görüntülerin nasıl olacağını belirtiyor.

Konumuza tekrar dönelim ve serinin sonuncu oyunu ve ormandaki son maceramız olacağı duyurulan, Aksiyon-Macera, TPS tarzındaki sevilen oyun Uncharted 4 hakkında merak ettiklerinizi ve detayları verelim. Evet, oyun adından da anlayacağınız üzere “Bir Hırsızın Sonu” yani serinin son oyunu bu.

Uncharted 4: A Thief’s End

 
“Son macerasından bir kaç yıl sonra Nathan Drake, emekli define avcısı, hırsızların dünyasına tekrar zorla dahil edildi. Yediği şahsi kazıklar yüzünden, efsanevi bir korsan haritasının altında yatan tarihsel komplo üzerine dünya gezginliği işine tekrar girişiyor. Onun bu en zorlu macerası, psikolojik sınırlarını, çözümleme kabiliyetini ve en sonunda sevdiği kişiyi kurtarmak için feda edeceği şeyi test edecek.”

Oyunun Afrika’da geçeceği duyurulmuş. Karakterimiz ormanın kıyısında, sulak bir yerde, kafasındaki düşüncelerle baygın bir halde yattığı sırada uyanıyor. Tanıtım filminde antik bir harita görünüyor bu konuyla ilgili. Harita Madagaskar kısmında işaretlenmiş ve bitiyor. Bu da Francis Drake’nin yolculuk güzergahında yer alan bir yer. Belli ki bizde o rotada ilerleyip bitireceğiz. Ayrıca yine Luke (incil)’de yer alan “Today shalt thou be with me in paradise” sözleri de bu haritada yazmakta.

Ayrıca, Naughty Dog firmasının şu sıralar çalkantılı bir dönemden geçtiğini, işten ayrılanların olduğu gibi yeni katılımların da olduğunu belirtelim. Oyun yapımının başına The Last of Us adlı yine Sony özel oyunlarından biri olan oyunun yapımcı kadrosundan Neil Druckmann ve Bruce Straley geçmiş. Bir faydaları olacağı kesin gibi. Şayet Last of Us şimdiden klasik oyunlar arasında yerini aldı.

Uncharted 4 Türkçe Olacak mı?

 

Sony, bundan sonra dağıtıcılığını üstleneceği özel yapım (exclusive) oyunlarda en azından Türkçe alt yazı seçeneğinin kesinlikle olacağını belirtmiş durumda. Ve yine, söylentiler diyor ki, serinin üçüncü oyunundan sonra bunda da kesinlikle Türkçe dil seçeneği olacak.

Uncharted 4 Ne Zaman Çıkacak?

 
Uncharted 4 çıkış tarihi için verilebilecek en net cevap 2015. Yapımcılar, yılın başında, ortasında veya sonunda çıkacağına dair henüz net bir şey söylemiş değil ancak Sony Entertainment Network sitesinde olduğu gibi Wallmart ve Target sitelerinde de oyunun pre-order yani önceden sipariş etme olayı şuan için kaldırılmış durumda. Bu da, bir aksilik yok ise çıkışın gecikeceğini gösteriyor gibi. Yani 2015 yıl sonuna kadar heveslenmemek faydalı olacaktır bekleme konusunda.

Uncharted 4 Playstation 3’e Çıkacak mı?

 
Naughy Dog, sorulan bu soru üzerine güzel bir cevap vermiş. Efendim bizler de Playstation 3 sahipleri olarak merak ettik ve araştırdık. Ulaştığımız sonuç, son oyunun PS4 limitlerini zorlayacağının söylenmesi. Yaptıkları açıklamada PS4’ün tüm kaynaklarını ve tüm PS4 özelliklerini sonuna kadar kullanacaklarını belirtmişler. Bunu da Uncharted 4 PS3’e çıkacak deseydik, bu altınızda Ferrari olmasına rağmen 100’ü geçmemek olurdu diye beyan etmiş kendileri efendim. Buradan PS3’ü aşağılıyorlar gibi bir hisse kapılsak ta adamlar daha fazla kaynak kullanarak daha güzel bir oyun yapmak istemişler bunu anladık ve affettik.

Uncharted 4 İndir

 
Bu konuda da bir şeyler yazmak istedik çünkü soranlar oldu. Oyunun henüz demo sürümü çıkmadığı için indirme işlemini şuan için yapmak mümkün değil. Şuan için indirebildiğiniz tek şey duvar kağıdı. Onu da indirmek için buraya tıklayabilir ve download bölümüne bakabilirsiniz her çözünürlükte var.

Uncharted 4 Satın Al

 
Satın alma konusunda şuan için sıkıntıların olduğunu yazmıştık ama Amazon üzerinde pre-order yani ön sipariş bağlantısı bulduk. Şansını denemek isteyenler bir bakabilir.
 

Uncharted 4 E3 Trailer 2014

 
Efendim başından beri söz ettiğimiz tanıtım filmine yer veriyoruz ve yazıyı tamamlıyoruz.

Güncelleme: Uncharted 4 oyun içi oynanış videosunu izlemek için tıklayın!

4 thoughts on “Uncharted 4 Türkçe Olacak mı? Çıkış Tarihi ve Detaylar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir