WhatsApp Alternatifi 4 Mesajlaşma Uygulaması

WhatsApp bildiğiniz gibi geniş kitleler tarafından kullanılan, çapraz platform yani tüm işletim sistemlerinde çalışan sürümleri olan bir mesajlaşma uygulaması. Ortalama 240 milyon kullanıcı, ay boyunca WhatsApp’ı kullanıyor ve bu çok yüksek bir rakam.


Ancak WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları piyasada mevcut ve onlara sağlam rakip olma yolunda adım adım ilerliyorlar. Yazımızda sizlere bunlardan dört tanesini tanıtacağız. WhatsApp yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamalarını göstereceğiz.

Bildiğiniz gibi WhatsApp’ın en güzel özelliği telefon rehberiniz ile entegre olması ve giriş yapma gibi bir derdi olmadan rehberinizde yer alan tüm telefon numaralarını kontrol ederek aynı uygulamayı kullananları size göstermesi. Diğer özelliklerinden de bahsedersek, bağlantı dışı olduğunuz zamanlarda mesajların kaydedilip siz bağlandığınızda teslim edilmesi, düzenlenebilir duvar kağıdı, kişi paylaşımı ve aktarımı ve bildirim ayarları gibi bir çok ayar bulunmakta.


Sözü fazla uzatmadan, WhatsApp kullanamayan veya ondan sıkılanlar için önereceğimiz alternatif programları tanıtalım…

Line

Tüm işletim sistemi platformlarında kullanılabilmesinin yanı sıra Line, bilgisayar üzerinde de çalışabilmekte. Desteklediği telefonlar arasında iphone, nokia, blackberry, windows işletim sistemine sahip telefonlar ve android yer alıyor. Resim, video ve müzik paylaşımına izin veriyor. Ayrıca adres defteri entegrasyonu seçmeli şekilde yer alıyor.

 
Line, bedava sesli arama yapabilmenize imkan tanırken, bedava mesaj göndermek için de kullanabileceğiniz gayet kullanışlı bir uygulama. 2013’ün ortalarında 200 milyon kullanıcıya yaklaştı ve Japonya, Suudi Arabistan, Meksika, Malezya, İsviçre, Japonya, Çin gibi ülkelerde en iyi bedava uygulamalar listesinde başı çekiyor.
 

WeChat

WhatsApp’a alternatif olarak tanınmış bir uygulama. Mobil mesajlaşma ve sesli mesaj gönderme imkanı tanıyor. Bedava mesaj gönderme, sesli mesaj bırakma, video ve resim paylaşımı, bulunduğunuz konumu paylaşma gibi özellikler yer alıyor WeChat uygulamasında.

 
Uygulama Kablosuz (wi-fi), 2G-3G-4G data servislerinde çalışabiliyor ve aktif olarak 300 milyon kullanıcı şuanda WeChat kullanıyor. Ayrıca grup mesajlaşma, arkadaşlarınızı davet etme ve canlı mesajlaşma seçenekleri de dahilinde yer alıyor.
 

Hike

Android platformunda çalışan, aynı uygulamayı kullanan diğer kullanıcılar ile mesajlaşmak için kullanabileceğiniz bir uygulama Hike. 35 milyona yakın kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

 
Yeni eklenen özellikler ile walkie-talkie, bağlantıda olmayan arkadaşlarınıza mesaj bırakabilme, not ekleme ve son görülme gibi şeyler artık var.
 

Bbm (Blackberry Messenger)

Bu uygulama Blackberry marka telefonlarda ve iPhone’larda yer almakta. BlackBerry Messenger adını taşıyor. Aynı cihazı kullanan kişiler arasında görüntülü konuşma ve mesajlaşma imkanı tanımakta. Uygulama kısaca konuşma ve mesajlaşma işlemlerini wi-fi üzerinden ücretsiz yapabilmenizi sağlamakta. Bunun yanında yine diğer uygulamalarda olduğu gibi, resim ve video gönderme, müzik gönderme, kişi ekleme gibi özellikleri mevcut.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir