Cadılar Bayramına Son Dakikada Yetişen 18 Harika Kostüm

Her sene 31 Ekim tarihinde kutlanıyor Cadılar Bayramı. Aslen Pagan ve Hristiyan çevrelerce ortaya atılmış olsa da bugünlerde herkes tarafından yapılan bir etkinlik.


Maksat muhabbet olsun diye, sizlere, cadılar bayramına son dakikada yetişen 18 kostümü içeren bir yazı hazırlama uğraşına girdik. Umarız eğlence dışında bir şeyler düşünmezsiniz.

Yazımızdaki kostümlerin, en korkunç cadılar bayramı kostümleri veya onların en güzelleri olduğunu iddia etmiyoruz ama en komikler arasında oldukları kesin.

Bu yukarıda gördüğünüz çift, Black Eyed Peas adlı guruba atıfta bulunmuş. Kostümün adı da doğal olarak bu. Translate’den baktık, börülce diyor çevirisine.
Yukarıdaki resim, çöp adam ve çöp kadın efendim. Soldaki adamımız oluyor ve üzerine düşük bütçeli adam yazmış. Yazık, üzüldük gerçekten.
Bir sonraki resim, ekmek adam ve hemen yanındaki de alemlere akan amcamız, bira adam.
Kısaca tanıtalım yeşil tişörtlü genç adamı: Eminem adam.
Zavallı köpeği de kirli işlerine alet etmişler acımadan. Kendisi hayalet köpek oluyor.
Yukarıdaki teyze ise kimlik hırsızı. Gördüğünüz gibi herkesin kimliğini çalmış ve üzerine yapıştırmış. Farklı bir perspektif üzerinden bakmış olaya.
Sol taraftaki içkici eleman, bir yazılımcının veya bilgisayar manyağının, cadılar bayramında giyebileceği en güzel kostümü temsil etme amacıyla burada yer alıyor. Tişörtte: 404 Hatası, Kostüm bulunamadı yazıyor efendim. He bir de sağdaki ergen var, onun ne anlatmak istediğini gerçekten anlamadık. Anlayan olursa bizi de aydınlatsın lütfen.
Sarı tişörtlü genç, Nickelback gurubuna atıfta bulunuyor. Arkasına yapıştırdığı şeyler ile.
Abla çok ince görmüş, tebrik ediyoruz. Bildiğiniz gibi nudizm, çıplak gezmek ve insanın vücudunu çırılçıplak rahatça sergileyebilmesi gerektiğini savunmak anlamlarını taşıyor. Yani kıyafete karşılar. Hatun’un bir çıplaklık taraftarı olduğunu öğrendiğimize göre, burada bizi üzen durum, grevde olması. Çıplaklık taraftarı grevde diyor kağıtta efendim.
Adam ben Optimus Prime’ım diye bas bas bağırmış. Sağ taraftaki hediye adam ise, tanrıdan kadınlara bir hediye olduğunu düşünüyor. O düşüne dursun, biz sıradaki resme geçelim.
Eminem’e bir atıf daha olsa gerek. Bu ergenler, şeker rap solistleri.
Yukarıdaki kardeşimiz Sims’in etkisine biraz fazla kapılmış.
Ve tabi ki, en güzelini en sona sakladık. Soldaki velet kostümüne: Tahıl Katili adını vermiş. Boynuna astığı gevrekten de anlaşılabileceği üzere. Sağdaki ne olduğunu anlayamadığımız insan türü ise, tepetaklak adam demiş kendisine. Gerçekten yaratıcı, kolaylıklar diliyoruz.
Yazımızın sonunda, cadılar bayramı hakkında biraz daha bilgi verelim istedik, merak edenlerin merakını giderir belki.
 
Batı’da, Halloween adıyla bilinir bu bayram. Anglosakson çevrelerce kutlanmakta. Şayet günümüzde popülerliği Türkiye’ye dahi ulaştı. Yani ülkemizde de cadılar bayramı etkinlikleri düzenleniyor. Sonra sonra, dini değerini kaybedip daha çok eğlence amaçlı yapılan bir şey olmuş. Tarihinin 31 Ekim olması, 1 Kasımın yazın bitişi ve kışın başlangıcı sayılması sebebiyle olduğu biliniyor.
 
Kutlamaların sembolü bal kabağı. Yani gülen ve biraz da korkutucu bakan bir bal kabağı aslında. Bunun içerisini yarıyor insanlar ve surat şekli verdikten sonra deştikleri yere de bir mum koyup şeytani bir görüntü vermeye çalışıyorlar.
 
Şaka mı şeker mi sorusunu belki bilirsiniz. O da buradan geliyor efendim. Çocuklar korkunç kıyafetleri ile kapı kapı dolaşıyorlar ve kapıyı açana bunu söylüyorlar. Şaka diyene şaklabanlık ve muziplik yapıyor veletler. Şeker diyen ise kendilerine ya para yada şekerleme ikram ediyor. Yetişkinler ise kıyafet baloları yapıyorlar.
 
Muhafazakar Hristiyan kesimi, bu bayramı kutlamıyor efendim. Gereksiz ve yanlış buldukları gerekçesiyle. Aynı zamanda, Protestanlar da kutlamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir