2 Milyon IPhone 6 Beş Saatte Ön Siparişle Satıldı

Bugüne kadar büyük ihtimalle Apple için en geniş marketin Amerika olduğunu düşünmüşsünüzdür. Ancak Çin, yeni çıkan IPhone 6 için market konusunda ne kadar dominant olduğunu gösterdi ve altı saat içerisinde 2 milyon ön sipariş gerçekleşti!

Altı saatten kısa bir sürede Çin’de, 2 milyon IPhone 6 ön siparişi verildi. 1,5 milyar nüfusa sahip ülkede mobil kullanımı yıldan yıla ilerliyor ve Apple’da bu ülkede ne kadar popüler olduğunu gösterdi. Daha ucuz rakamlara imitasyon olarak üretilen sahte IPhoneların ucuzluğunu ve gerçeğinin pahalılığını göz önünde bulundurursak, halkın orijinal istediği apaçık ortada.


Diğer ülkelerde göz önünde bulunduğunda, çeşitli kaynaklara göre Apple’ın 4 milyon civarında satışlara ulaştığı söylenmekte. Çin’de bu denli çok satış olmasının ardından Apple, devletin Amerika mallarının satışı konusunda uyguladığı kısıtlamalardan ve İnternet alışverişlerinden etkilenmediği görünüyor.


Çin’in en büyük üç telekomünikasyon şirketi olan China Mobile, China Unicom ve China Telecom’un IPhone 6 satması bekleniyor ve Apple’ın herhangi bir sosyal medya reklam politikası izlemesi beklenmiyor. Ancak kullanıcıların, IPhone’un daha lokal hitap edebilmesini istediği belirtiliyormuş. Yani daha düzgün bir Çince beklenmekteymiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir