Sitenize Simge Yapabileceğiniz Favicon Oluşturma Uygulamaları

Efendim favicon bildiğiniz gibi bir İnternet sitesine girdiğinizde, tarayıcının sekmesinde, site adresinin yanında görünen ufak site sembolüdür.


Bu simgeyi oluşturmak için kullanabileceğiniz web tabanlı favicon yapma sitelerini size tanıtıyoruz..

İnternet sitenizin favori simgesi, markanızı öne çıkarmak ve profesyonel gözükmek için yapabileceğiniz ufak bir düzenlemedir. Adres çubuğunda görünür ve ziyaretçinin sitenizi kolayca ayırt edebilmesini sağlar. Sizlere en iyi site simgesi oluşturma uygulamalarını tanıtıyoruz yazımızda.

1. Favicon.ico Generator – Siteye Git



Bu site ile kolay bir şekilde simgeyi saniyeler içinde oluşturabilirsiniz. Sitede hareketli simge oluşturmaya kadar bir çok özellik bulunuyor. Ayrıca piksel tabanlı tasarlama ve sembolü ortalama, içe resim aktarma ve direkt olarak ücretsiz kaydetme gibi seçenekler mevcut. Oluşturduğunuz favori simgesini genel kullanıma açıp paylaşma imkanınız da var. Buradan yola çıkarsak, son oluşturulan faviconları da görebiliyorsunuz sitede.

2. Anti Favicon – Siteye Git



Kendiniz çizerek simge oluşturmaktan sıkıldıysanız, farklı seçenekler ile bu siteyi kullanabilirsiniz. Dilediğiniz yazıyı üstte ve altta görünecek şekilde girip renkleri de belirledikten sonra oluştur dediğinizde, site simgesi belirlediğiniz seçenekler ile karşınızda olacak. Ayrıca masaüstü simgesi oluşturma imkanınız da var.

3. 256 Pixels – Siteye Git



Karşınıza 256 pikselden oluşan bir tablo geliyor ve fare ile renk seçimi yapıp karelere tıklayarak bir simge oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca hemen renk seçiminin üzerinde bir ön izleme dahi bulunuyor. Bu sayede yeni oluşturduğunuz site simgesinin nasıl göründüğünü kontrol edebiliyorsunuz.

4. DeGraeve – Siteye Git



Yine diğer sitelerle benzer özelliklere sahip bir uygulama. İçe resim aktarmaya imkan tanıyor ve fare ile tıklayarak renk seçip boyama yaparak simgeyi oluşturuyorsunuz. Daha sonra Make Favicon tuşuna bastığınızda ön izlemeyi görebiliyor, farklı kaydederek sitenize yükleyerek ediyor ve kullanıyorsunuz.


Yine sitede, html etiketi de yer alıyor. Bu html etiketini kullanarak, sitenizin head etiketi içerisinde kodu kopyalayıp yapıştırabilir ve favicon.ico görünümünü aktif yapabilirsiniz.

5. Icon Generator & Online Editor – Siteye Git

Almanca oluşturulan bu ufak uygulama, hali hazırda kullandığınız sembolü yüklemenize ve düzenlemeye imkan tanıyor. Ayrıca renk doldurma ve renk seçme özellikleri de mevcut.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir