Çok Kullanışlı 10 Windows Kısayol Tuş Kombinasyonu

Belki bilmezsiniz, Windows üzerinde kısayol tuşları kullanarak işinizi çok daha kolay halledebilir, açmak istediğiniz uygulamaları veya gerçekleştirmek istediğiniz eylemleri çok daha basit bir şekilde halledebilirsiniz.


Windows’da kullanabileceğiniz 10 adet kısayol tuş kombinasyonunu sizlere sunuyoruz yazımızda. Klavye kısayolları ile yapabileceğiniz 10 şey aşağıda…

Windows Tuşu + L

 
Bu kombinasyon, bilgisayarınızın oturumunu kilitleyecektir. Bilgisayar başından kısa süreyle kalktığınız zamanlarda, hızlı kilitleme için kullanabilirsiniz. Oturum kapanacak, şayet bir şifre kullanıyorsanız tekrar oturum açmak için şifre girilmesi istenecektir.
 

Windows Tuşu + R

 
Başlat menüsüne tıklayarak ulaştığınız çalıştır komutuna bu kısayol tuşları ile kolay yoldan ulaşabilirsiniz. Karşınıza çalıştırma penceresi gelecektir bu tuşlara bastığınızda.
 

Shift + Delete

 
Çoğunuzun bildiği kısayol tuşu efendim. Seçtiğiniz bir klasörü, dosyayı, programı kolay yoldan kalıcı olarak silmenize yarar. Sildiğiniz şey geri dönüşüm kutusuna düşmek yerine direkt olarak silinecek, bilgisayardan kaldırılacaktır.
 

Shift + Ctrl + N

 
Efendim sağ tıklayıp yeni menüsüne gelip yeni klasörü seçmek yerine, bu kısayol tuşlarını kullanarak aktif pencerede veya masaüstü üzerinde yeni bir klasör oluşturabiliyorsunuz.
 

Windows Tuşu + M

 
Genelde çok fazla uygulama ekranınızda açık oluyorsa ve bir anda masaüstü görme ihtiyacı duyuyorsanız bu kombinasyon tam size göre. Windows + M bastığınızda açık tüm pencereler simge durumuna küçültülecektir. Kısa yoldan masaüstü dönmek için bu tuşları kullanın.
 

Windows Tuşu + Shift + Sol ok veya Sağ ok

 
Efendim bu üçlü tuş kombinasyonu, çift monitör kullananlar için gayet faydalıdır. Windows + Shift tuşlarından sonra Sol ok tuşuna basarsanız sağ ekranınızdaki aktif pencere sol ekrana kaydırılacaktır. Sağ bastığınızda ise anlayacağınız üzere bu işlemin tam tersi yapılır. Ekranlar arasında pencere taşıma için kullanabilirsiniz bu kısayol kombinasyonunu.
 

Windows Tuşu + 1,2,3,4,5…

 
Efendim görev çubuğunuza sabitleme yaptığınız programları çalıştırmak için kullanabileceğiniz tuş kombinasyonlarıdır. İlk sıradaki program anladığınız gibi 1 tuşunu kullanarak, diğerleri de sırasıyla diğer sayılarla açılmakta.
 

Windows Tuşu + T

 
Buradaki T tuşunun açılımı olarak anladığımız şey thumb olmalı çünkü, görev çubuğunda o anda açık olan uygulamaların ön izleme görüntüsünü görmenizi sağlıyor. Bu kombinasyonu kullandıktan sonra sağ ve sol ok tuşları ile aralarında gezinebiliyorsunuz.
 

Windows Tuşu ve +

 
Efendim burada kombinasyonu gösterirken + kullanamadık kusura bakmayın çünkü kombinasyonu tamamlayan tuş bilhassa + burada. Büyütece kısayol olarak ulaşmak için bu tuşları kullanabiliyorsunuz. Ekrandaki görüntüyü büyütmek adına güzel bir adım atmış oluyorsunuz.
 

Windows Tuşu + U

 
Erişim kolaylığı merkezine ulaşmak için kullanabilirsiniz. Buradan daha sonra; ekran klavyesi, ekran okuyucusu ve diğer bilgisayar ayarlarına ulaşmanız mümkün.
 
Efendim bütün Windows kısayol tuşları yazımızda yer alamadığı için üzgünüz, bu kadarıyla işlerinizi kolaylaştırma ümidiyle, iyi erişimler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir