Yazılımcının Takip Etmesi Gereken 5 Site

Efendim yazılımcı olduğunuzu iddia ediyorsanız; php yazıyorsanız, jquery kodlama yapıyorsanız veya başka bir dil ile ilgiliyseniz, yardım alabileceğiniz, kendinizi geliştirme adına ve takip etmekten keyif alacağınız İnternet siteleri ve blog sayfaları mevcut.


Sizlere yazımızda bunlardan 5 tanesini tanıtıyoruz ve eminiz ki onlardan daha önce hiç haberiniz olmadı. Tabi ki, takip ettiğiniz başka siteler de var ise onları da öğrenmekten mutluluk duyarız…

Çoğu yazılımcı, bir noktada tıkandığında yardım almak için yazılım forumlarına veya çok ünlü olduğunu bildiğiniz stackoverflow gibi sayfalara bakmakta. Biz bunların aksine, yazılımcının el kitabı olarak adlandırılabilecek 5 site tanıtacağız size. Buyurun başlayalım.

1. Tuts+ – Siteye Git



Adından da anlaşıldığı üzere, öğretici yazılar yer almakta bu sitede. Html kodlaması yardımından, Javascript ve Ajax uygulamalarına kadar tüm konularda yardım ve örnek kodlar görebilirsiniz. Ayrıca diğer aklınıza gelebilecek konularda da eğitici yazılar bulunmakta. Bunların arasında tasarım, müzik, resim ve hatta oyun geliştirme hakkında eğitici yazılar da bulunmakta.

2. TreeHouse – Siteye Git



Bir İnternet sitesini geliştirme konusunda hemen hemen her alanda eğitici içerik bulabileceğiniz sitedir kendisi. Ayrıca iOS ve Android kodlama konusunda yardım da alabilirsiniz. Bunların dışında blog sayfalarında, kodlama ile ilgili çok güzel ve eğlenceli yazılar da bulunmakta.

3. Ajaxian – Siteye Git



Adına aldanmayın, yalnızca ajax kodlama üzerine değil, A dan Z ye tüm diller hakkında konular ve yardım bulabileceğiniz bir site. Kodlama üzerine geniş bir eğitici yazı arşivi.

4. PHPDeveloper – Siteye Git



PHP yazıyorsanız ve yenilikleri takip edip, bilginizi arttırmak istiyorsanız takip etmeniz gereken bir kaynaktır. Son yenilikler, frameworklerin kullanımı ve php hakkında birçok bilgiyi bu siteden alabilirsiniz.

5. WebMonkey – Siteye Git



Dolu dolu içeriğe sahip ve bir çok dilde kodlama bilgisi ve yardımı için yazı ile donatılmış site. Sürekli güncel bilgiler alabiliyorsunuz. Sitede; Ajax, backend, Framework, Javascript, blog yayımlama, mobil kodlama, güvenlik, html 5 ve diğer konularda yazılar ve haberler bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir