Çocuklar İçin Güvenli Arama Motorları

Arama motorları bildiğiniz gibi evrensel bilgiye açık ve çoğu da sansürsüz çalışma mantığı üzerine kurulu. Bu nedenle çocukların güvenli aramalar yapması biraz zor oluyor.


Sizlere, çocuklarınızın kullanabileceği arama motorlarını tanıtacağız böylece onları zararlı içerikten uzak tutmak sandığınızdan daha da kolay olacak…

İnternet üzerinde ne kadar çok zararlı içerik olduğunu biliyorsunuzdur. Bu nedenle de çocuklarınızı bu kötü içerikten uzak tutmanız gerekir zaman zaman. Tamamen çocuklara yönelik geliştirilmiş ve güvenli arama yapmalarını sağlayacak birkaç arama motoru olduğunu biliyor muydunuz? Buyurun listemize geçelim hemen…

1. Google Safe Search for Kids

Arama motoru devinin bu işte parmağı olmasaydı şaşırırdık tabi ki. Çocuklar için aranabilecek en geniş arama içeriğine sahip bir motor. Zararlı içeriklerden ve sayfalardan tamamen izole edilmiş bir sistem üzerinde, miniklerin tamamen güvenli bir şekilde aramalar yapabilmesi mümkün.

2. Kidrex

Birçok arama motoru arasından en dikkat çekeni bu olmalı. Tamamen çocuklara yönelik bir arayüz tasarımı ile karşımıza çıkan Kidrex, özelleştirilmiş bir Google arama altyapısı kullanıyor. Güvenli arama sonuçları için çok etkili. Arama sonuçlarından zararlı kelimeleri ve kötü içerikleri tamamen çıkarıyor. Ayrıca çocuğunuz zararlı kelime içeren bir arama yaptığında ise sonuç bulunamadı uyarısı veriyor.

3. SquirrelNet Safe Search

Google altyapısını kullanarak arama sonuçlarını özelleştiren bir diğer site de bu. Arama sonuçları üzerinde gerçek bir izleme ve filtre uygulama kabiliyetine sahip olan bu motor, çocuklar için tamamen güvenli arama sonuçları veriyor. Bu sitenin bir dezavantajı var yalnız. O da çok ciddi sonuçlar vermesi. Yani, beş yaşında çocuğunuz hiç alakası olmasa da fizik üzerine yazılmış bir yazıya yönlendirilebiliyor bu da ilginç bir durum.

4. Aga Kids

Görsel arama motoru olduğu için gayet farklı bir yapıya sahip, eşine pek rastlanmayan bir site Aga Kids. Arama sonuçları, sitelerin resimleri ile birlikte sergileniyor. Sitede her türlü denememize rağmen zararlı bir sonuca ulaşamadık yani güvenli arama mantığını tam anlamıyla yerine getiren, kolayca uygulayan bir arama motoru.

5. Kids Click

Çocuklara özel yapılmış son arama motorumuz Kids Click. Daha çok bir dizine benzese de içeriği tamamıyla çocuklara yönelik ve güvenli aramalar yapılabiliyor. Büyük bir kitle tarafından kullanılan size, çocuğunuzun zararlı içeriğe ulaşmasını engelliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir