Tüm Zamanların En İyi 5 Anime Serisi

Japon kültüründen yola çıkan animasyon serileri olarak adlandırabileceğimiz anime serileri batı da son zamanlarda çok yaygınlaştı ve bayağı bir popülerlik kazandı.


Anime ile animasyon aynı şey değildir demek doğru olmaz ama bize göre de kelime anlamıyla anime çok farklı bir şey olsa gerek.

Yazımızda sizlere popülerliğine göre en sevilen anime film serilerini vereceğiz. Bunlardan bir tanesine başlayıp izlerseniz kesinlikle pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz. Ayrıca sizin tavsiyelerinizi de bekliyoruz.

1. Dragon Ball

 

Goku adlı bir karakterimiz var ve seri, bu karakterin Dünya çapında bulunan yedi ejder topunu elde edebilmesini konu alıyor. Böylece bir ejderhayı serbest bırakabilmeyi ve dileyeceği tek bir dilek hakkını kullanmayı hedefliyor.


Seri; arkadaşlık, güven ve adalet için savaşma temaları üzerine kurulu. Ayrıca zayıfın hakkını arama hissiyatı da izleyicilerin kalbine serpiliyor.


2. One Piece

 

Erkek cinsinden, süper güçleri olan bir korsanı izliyoruz bu seride. Karakterleri çok seveceğiniz ve fazla vahşetten hoşlanmıyorsanız izleyebileceğiniz serilerden bir tanesi.


3. Naruto

 

Dragon Ball’dan sonra en ünlü anime serilerinden bir tanesi olan Naruto‘da yine oğlan bir baş karakterimiz var. Hedefi ise en iyi ninja olma yolunda ilerlemek. Şeytanın onun ruhunu hapsettiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, çevresindeki insanlara hala iyi olduğunu kanıtlamak için Hokage olmaya çalışıyor zavallı. Yani en yüksek ninja mertebesine ulaşmaya çalışıyor.


4. Full Metal Alchemist

 

İki kardeş, bir deney sonucu vücudundan bir takım kayıplar yaşıyor. Hedefleri ise bunları tekrar elde etmek. Kayıp uzuvların yerlerini ise metal parçalar ile değiştiriyorlar. Seride güldüren ögeler de bol bol bulunuyor.


5. Death Note

 

Bir kitap düşünün, içerisine yazılan herkes bir ölüm meleği tarafından öldürülüyor. Hatta yazılanlar kurbanın ölüm şekline kadar detaylı. Light Yagami adındaki karakterimiz bu not defterine sahip ve elindeki bu ölüm defterini kötü diye tabir ettiği kişileri öldürmek için kullanıyor. Karşısında ise pimpirikli, detaycı ve zeki bir dedektif var. Death Note, en sevilen anime serilerinden bir tanesi. Ayrıca serinin filmlerinin de yapıldığını hatırlatmak gerek.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir