Filmlerden Uyarlanan En iyi 5 Oyun

Filmlerden uyarlanan oyunlar çoğu zaman gerekli popülerliğe ulaşmadığı için ölü bir yatırım olarak görülür. Dizilerin de oyunlarının yapıldığını hesaba katarsak, bu iş pek karlı gibi görünmüyor.


Ancak aralarından bazıları oynamaya değer gibi. Listemizde sizlere en iyi beş film uyarlaması oyunu tanıtıyoruz.

Vizyonu kasıp kavuran popüler filmlerin oyunlarından pek haberdar olmamışsınızdır. Geçmişte başarılı olanlar arasında Yüzüklerin Efendisi serisi gösterilebilir. Playstation ortamında oynanan ve daha sonra bilgisayar sürümleri de çıkartılan seri üç oyundan oluşuyordu ve ikincisi ile üçüncüsü gerçekten çok başarılıydı.


İşte böyle başarılı olan beş oyun daha bulduk sizlere. İsterseniz listemize geçelim.

1. X-Men Origins: Wolverine Uncaged

 

X-Men için birçok oyun yapıldı. Ancak aralarından en başarılı bulduğumuz bu. Oyunlarda kan ve vahşeti seviyorsanız, mutlaka denemeniz gereken bir yapım. Filmin bittiği yerden devam eden oyunda, kahramanımız hala öfkeyle dolu bir ölüm makinesi durumunda. Logan, kız arkadaşını öldürenlerin peşinden gidiyor hikayenin devamında…


2. Golden Eye 007: The Video Game

 

Çoğu kişi bu James Bond denen adamı sevmez. Ama oyun gerçekten hiçte fena değil. İlk olarak 97 yılında yapılan oyun sonradan yenilenerek karşımıza çıkartıldı. Tek kişilik hikayesi oldukça etkileyici olan oyun, çok oyunculu olarak da oynanabilmekte. Sona farklı yollardan ulaşılabilmesi, oyunun gerçekçiliğini arttırıyor ayrıca. Bir denemekte kesinlikle fayda var.


3. Blade Runner: The Video Game

 

Grafikleri ve Dünyası ile göze oldukça çok hitap eden bir oyun. Oyunda, filmdekinin aksine farklı bir senaryo takip ediyor ve başarıya ulaşmasının ana kaynağı olarak bu görülebilir belkide. Grim gezegeninde geçen oyunda, dedektif Ray McCoy ile, kötü teknolojik yaratıkları yok edecek ve şehri ele geçirmelerini engelleyeceksiniz.


4. Tron 2.0: The Game

 

İlk filminden 21 yıl sonra, 2003 tarihinde piyasaya sürülen oyun, yeni neslin ilgisini pek çekmese de gerçekten sürükleyici bir senaryoya sahip. Oyunda baş kahramanımız ile fps görünümünde ilerliyoruz ve bilgisayar korsanlarını, kötü uygulamaları ve virüsleri temizliyoruz efendim kısaca.


5. The Thing: The Video Game

 

Korkunç demeyelim de ürkünç filmlerden hangisini hatırlarsınız diye sorsaydınız, kesinlikle The Thing (Şey) derdik. Filmdeki gerilimi oyunda da kesinlikle bulacağınızı garanti ediyoruz. Eski bir oyun olmasına rağmen oynamaktan keyif alacağınız ve kendinizi o kabusun içerisinde bulacağınız bir yapım. Zamanında gayet güzel satış oranları yakalamış ve başarılı olmuş bir oyundur ayrıca.


Listemizde Spider Man, Matrix ve benzeri filmlerin oyunlarına da yer vermek isterdik ancak belirttiğimiz gibi satış olarak başarıyı yakalayan oyunları eklemeyi daha uygun gördük. Sizin de tavsiyeleriniz varsa yorum olarak almaktan mutluluk duyarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir