Ücretsiz Online Font Siteleri

Tasarımcıların seçmekte zorlandığı bir şey varsa o da kesinlikle font olmalı. Bir yazı yazarken değişik tarzlar aramak ve yazdığınız yazı üzerinde tüm font stillerini gözden geçirmek her tasarımcının kabusu olmuştur.


Yazımızda sizlere ücretsiz fontlar bulabileceğiniz ve indirebileceğiniz bir kaç siteyi tanıtacağız. Bunların arasında Türkçe fontlar da olduğuna eminiz.

Aşağıda, ücretsiz sunulan ve yüzlerce koleksiyondan oluşan fonta sahip siteleri görebilirsiniz. Bunlardan beş tanesini yazıyoruz, umarız faydası olur.

1. Urban Fonts

Sitede gerçekten yok yok diyebiliriz. 10 binden fazla fontu burada bulabilir ve ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirerek Photoshop yardımıyla kullanabilirsiniz. Hatta Windows’a tanımlayarak bilgisayarınız üzerinde kullanmanız dahi mümkün.


Birbirinden havalı ve eşsiz font koleksiyonları içerisinden ihtiyacınız olanı mutlaka bulacaksınız çünkü seçeneğiniz çok fazla.

2. Abstract Fonts

Bu İnternet sitesi, şuan size 15 binden fazla font sunmak için hazır bekliyor. Üstelik bunların hepsinin bedava olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Güzel yazı sanatı tarzında veya şekilli yazılar arıyorsanız bu site tam size göre. Ayrıca ünlü yazı fontlarını, facebook, google, twitter fontları gibi, bu sitede bulabiliyorsunuz.

3. Dafont

Bir rivayete göre Fransız amcaların kurduğu Dafont, 10 bine yakın fontu size sunuyor. Bunların arasında kişisel kullanımı ücretsiz olanlar, tamamen ücretsiz olanlar ve ticari amaçla kullandığında ücretli olacak fontlar var. Yinede yeteri kadar bedava fontu sitede bulabiliyorsunuz. Kategorilere bölünen sitede, çizgi film efekti, sanatsal yazı, el yazısı ve benzeri seçenekler bulunmakta.

4. 1001 Free Fonts

Adının bin bir olduğuna bakmayın, kesinlikle daha fazlası var bu sitede. Bulup indireceğiniz fontlar tamamen ücretsiz olmakla birlikte geniş seçenekleriniz de bulunuyor. Sitede ayrıca, font nasıl oluşturulur, font nasıl bulunur benzeri makaleler bulmanız da mümkün diyebiliriz.

5. Fontspace

Adı bize eski MySpace günlerini çağrıştırdı. Bu site de 20 bine yakın font bulabilirsiniz. Aradığınızı burada bulamıyorsanız, öyle bir şey yoktur diyebiliriz. Kullanım kolaylığı ve sadeliği ile Fontspace, tamamen bağımlılık yaratacak bir font indirme kaynağı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir