Youtube Reklamlarını Geçme ve Engelleme

Youtube üzerinde video izlerken beklenmedik bir şekilde karşımıza çıkan reklamlar bazen çok canımızı sıkabiliyor.


Bazı reklamların ise zorla izletildiğini düşünürsek, bunları geçmek için bir takım yollar aramaya başlamanın zamanı geldi diye düşündük ve sonuca ulaştık.

Tarayıcılar için, reklamları izlemeden geçebileceğiniz ve geçme tuşu bulunmadığı halde o reklamı gizleyebileceğiniz uygulamalar mevcut.


Beş saniye beklediğiniz videoların yanı sıra, geçilemeyen video reklamlar olduğunu da biliyorsunuzdur. İşte bu geçilemeyen, izlemek zorunda kaldığınız videoları, aşağıdaki uygulamalardan bir tanesini kullanarak geçebilir ve bu dertten kurtulabilirsiniz.

1. Skip Ads on Youtube

 

Chrome Web Mağazasında bulabileceğiniz bu uygulama, tarayıcınıza mavi bir tuş ekliyor ve reklam gördüğünüzde bu tuşa basmanız, reklamı geçmek için yeterli oluyor. Uygulama yalnızca Youtube üzerinde çalışıyor o nedenle diğer video izleme sitelerindeki reklamları kaldırma konusunda denemenize gerek yok.

2. Youtube Options for Chrome

 

Tarayıcı üzerinden Youtube ayarları yaparak reklamları kalıcı olarak kaldırabiliyorsunuz.

3. Elle Reklamları Geçme

 

Hiçbir uygulama kullanmadan yalnızca F5 tuşuna basarak da reklamları geçebilirsiniz. Zorla izlemek zorunda kaldığınız reklamı beklemek yerine F5 tuşuna bastığınızda sayfa yenilenecek ve bu kez reklam video önünde görünmeyecektir.

4. Tubestop Firefox

 

Chrome için verdiğimiz uygulama eklentilerinin yanı sıra, geniş bir eklenti desteği olan Firefox tarayıcısı için de youtube reklamlarını bloklama eklentileri mevcut. Bunlardan bir tanesi de Tubestop. Otomatik reklam oynatımı bu uygulamayı kullandığınızda devre dışı kalıyor ve sizde reklamı hiç görmemiş oluyorsunuz böylece sinirleriniz bozulmuyor.


Şimdilik bu kadar. Ayrıca son olarak Chrome tarayıcı için AdBlock eklentisini de tavsiye ediyoruz. Her ne kadar video içi reklam yakalama konusunda pek başarılı olmasa da bazen etkili olabildiğini söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir