Bedava Online Barkod ve QR Kodu Oluşturma Siteleri

Barkodlar bildiğiniz gibi birden fazla sektörde ve çoğu alanda kullanılmakta. Gerek marketlerde gerekse büyük alışveriş merkezlerinde karşımıza çıkan bu siyah çizgileri bedava online oluşturabilmeniz de mümkün.

Aşağıda listesini vereceğimiz İnternet sayfalarında ve uygulamalarında barkod yaratabilir ve qr kodu oluşturabilirsiniz. Bunlar elbette ki okunabilir olarak hazırlanıyor.


Kullanımı kolay bu uygulamalar sayesinde, barkod nasıl yapılır veya qr kodu nasıl oluşturulur gibi dertlerden de kurtulmuş oluyorsunuz.


Fazla uzatmadan hemen listemize geçelim…

 

1. Barcodes INC

Site de bedava barkod oluşturabilirsiniz ayrıca qr kodu yaratmanız da mümkün. Barkod oluştururken, detaylı ayarlar kısmından; büyüklük, genişlik, yazıyı saklama/gösterme, yazıyı genişletme, negatif renk seçeneği gibi ayarlar yapabiliyorsunuz.


QR kodu oluşturma uygulamasını da barındıran site de, “Google Chart API” yardımı ile bu özelliği de kullanmanız mümkün. Yalnızca metni, sayfa adresini veya herhangi başka bir şeyi metin alanına girin ve resmin boyutunu seçerek oluştura tıklayın.

2. Barcode Generator

Birçok barkod türü bulunan bu sitede, farklı barkodlar oluşturabilirsiniz. Yapmanız gereken öncelikle yukarıdan bir tür seçmek ve daha sonra metni veya veriyi girerek oluştur demek.


Sitedeki barkod türleri arasında şunlar bulunuyor; QR kodu, kod 39, EAN, Codabar, kod 128, kod 16k, UPC-A, MSI Plessey, maxikod, data matrix, planet, pdf417, aztec kod, aztec runes ve channel kod.

3. Online Barcode Generator

Sitede yine birbirinden farklı barkod türleri ve formatları bulunuyor. Bunların içinden size gereken biçemi seçtikten sonra detayları girebilir ve oluştur tuşuna basabilirsiniz.


Dilerseniz diğer ayarlar tuşuna basarak renk ve boyut seçeneklerini de ayarlayabilirsiniz.

4. Wasp Barcode

Barkod oluşturan bir arı kendisi. Biçem seçenekleri bu sitede de mevcut ayrıca oluşturduğunuz barkodu yüksek çözünürlük ile e-posta adresinize de gönderebiliyorsunuz.

5. Free Barcode Generator

Bu yazıda tanıtacağımız son site, oldukça detaylı özelliklere sahip. Giriş yaptığınızda, karşınıza tüm barkod türleri geliyor hemde resimleri ile. Bunlardan işinize yarayacak olanın üzerine tıkladığınızda ise detay sayfasına ulaşıyorsunuz.


Kısaca tıkla ve oluştur mantığı ile bu siteyi kullanabilirsiniz.

Bedava Online Barkod Okuma

 

Hep oluşturmayı anlattık bunun yanında bedava barkod okutma uygulaması ihtiyacı olanlar da vardır diye düşünüyoruz.


Bunun için de bir site tavsiye edeceğiz. Online barkod tarama için kullanabileceğiniz bu site, resim yükleyerek veya bir uzak bağlantı girdiğinizde çalışabiliyor.


Seçtiğiniz barkodu otomatik tanımlayarak türünü belirliyor ve okuyor.


Siteyi buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir