Genel Kültürünüzü ve Bilginizi Arttıracak 10 Faydalı Twitter Etiketi

Bildiğiniz gibi herkesin ayrı bir telden çaldığı, önüne gelenin bir özlü söz söylediği büyük kaynak Twitter hayatımızın içine oldukça girdi.


Boş yazılardan, gereksiz şeylerden arınıp genel kültürünüze ve kişisel gelişiminize katkıda bulunacak şeyler öğrenmek istiyorsanız, sizlere hashtag tavsiyelerimiz var.

Bilgi en büyük hazinedir demişler. Kendinizi teknoloji dünyasındaki son gelişmeler, olup biten ve bir çok faydalı bilgiyle geliştirmenizi sağlayabileceğiniz etiketler Twitter’da mevcut. Dünya çapında neler olduğuna bir göz atmak, hem İngilizce hem de kültürel, yetenek gelişimi sağlamak istiyorsanız, aşağıdakilere bir göz atın.


Twitter faydalı bilgiler verir mi demeyin efendim veriyor. En faydalı Twitter etiketlerini ve hashtag adreslerini yazımızda bulacağınıza emin olabilirsiniz.


Bu arada etiketlerin İngilizce olduğunu şimdiden belirtelim. Fena da olmaz hani en azından İngilizce gelişimi de sağlanır kıssadan hisse…

1. #Did You Know?

Ülkemizde, her gün bir ilginç bilgi başlığı altında görebileceğiniz türevleri olan şeyle birebir aynıdır. Bazen ilginç bazen şaşırtıcı bazen de eğitici / öğretici şeyler öğrenebilirsiniz bu başlığı takip ettiğiniz sürece. Çok eğlenceli şeyler yer almakta.

2. #Skill Share

Elinizde hangi yetenekler bulunuyor? Bu başlığı takip ederek Dünya üzerinde yer alan sizin, bizim gibi insanların neler yaptığına şahit olabilirsiniz. Genel itibarı ile, çizimler, sanatsal şeyler, dans ve benzeri, yeteneğe dair her şey bu etiket altında.

3. #How to

Nasıl çay yapıldığını mı merak ediyorsunuz? Veya bir motorun nasıl çalıştığını veya üç boyutlu bir animasyonun ne aşamalar ile gerçekleştirildiği? Merak ettiğiniz ve yapmaya çalıştığınız her şeyi bu etiketin altından geçen gönderiler ile öğrenebilirsiniz. Hemen hemen her konuda nasıl yapılır mesajları sizi bekliyor.

4. #History

Tarih ile alakalı konular her zaman ilgi çekici olmuştur. Bu hashtag ile yapılan gönderiler genelde tarihi mekanlar ve olaylar ile alakalı olduğundan çok faydalı olmakta. Tabi eğlenceli ve komik şeyler görmeniz de muhtemel. Ama kesinlikle bir şeyler öğreneceğinize emin olabilirsiniz.

5. #Meded

Sağlık ve Tıp Dünyası ile ilgili haberler, yenilikler, tedaviler, deneyler ile alakadar bilgiler insan anatomisi o bu şu, kısaca bir çok şey.

6. #Trivia

Soru-cevap olayından hoşlanır mısınız? O halde takip ediyorsunuz ve önce soruları görüyor, sonra cevaplara ulaşıyorsunuz. #trivia etiketi ile arama yapmanız veya başlığa tıklamanız yeterli. Bu hashtagi takip ettiğiniz sürece herhangi bir konuda kültürel gelişiminiz kaçınılmaz…

7. #Pinterest

Farklı konularda İnternet toplulukları ve İnternet siteleri ile alakalı gönderiler bu etiket altında yer alıyor. Burada birbirinden farklı konulara, yemek tariflerinden eğitici, eğlence sitelerinden hukuk sitelerine bir çok şeyden haberdar olabilirsiniz.

8. #Geography

Dünya üzerinde yer alan birbirinden güzel yerler, mekanlar, doğal oluşumlar kısaca belgesellerde gördüğünüzden çok daha fazlası bu etiket altında paylaşılıyor. Ne öğrenirsiniz bilemiyoruz ancak güzel resimler göreceğiniz kesin.

9. #DIY

Öğrenmenin yaşı yok demişler. Sabun nasıl yapılır? Bahçe nasıl süslenir? Meyve nasıl yetiştirilir veya en basitinden ev boyama nasıl yapılır gibi konulara meraklıysanız ve başkalarının da bunları nasıl yaptığını görmekten keyif alacaksanız bu etikete bir göz atın deriz.

10. #Astronomy

Uzaya ilginiz var ise güzel şeyler yakalayabileceğiniz bir başlık. Hemde resimli…


Aklınızda diğer Twitter’da takip edilecek hashtagler var ise öğrenmekten mutluluk duyarız. Türkçe etiketleri içeren gönderimiz de pek yakında buralarda yer alacak diye umuyoruz. Şimdilik hoşça kalın ve iyi öğrenmeler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir