Hız Testi Yapabileceğiniz En iyi 5 İnternet Sitesi

Hız testi son zamanlarda internetinden şikayetçi olanların başvurduğu en net çözümlerden bir tanesi. Yazımızda, İnternet hızınızı test edebileceğiniz siteleri veriyoruz.

İnternet faturasını ödemedim İnternetim çok yavaşladı hurafelerini bir kenara bırakırsak (ki ben bu hurafeye inanırım) bağlantı hızını test edip indirme ve yükleme hızlarınızı online olarak kontrol edebiliyorsunuz.


İnternet üzerinde adsl ve uydunet gibi hizmetlerin hızını kontrol edebilmeniz için bir çok servis var.


Hızınız çok yavaş ise, bu kontrolü yaparak maksimum limitlerinizi görebilir ve işte bir terslik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda bilgisayara bulaşan virüs ve reklam kodları net hızını bayağı bir yavaşlatabiliyor.


Bu hız testi yapan siteler, genelde size belirli bir konumdan dosya gönderir ve o bittikten sonra da sizden o konuma bir yükleme işlemi yapar. Böylece download (indirme) ve upload (yükleme) hızlarını not edip size gösterir.


Bu işlemde daha yakın mesafelerin daha hızlı sonuçlar verdiğinin altını çizelim ve listemize geçelim…

speedtest – http://www.speedtest.net


Bilinen en yaygın sitelerden bir tanesidir speedtest. Geçmişten günümüze hizmetini sürdüren ve çoğu İnternet hizmet sağlayıcısının İnternet sitelerinde gömülü bir şekilde bulunan güvenilir bir servis.



Sitede bir bölge seçebilir ve tek tıklama ile hız testini başlatabilirsiniz. Sonuçlarınızı da bir resim olarak indirebilir, çoğu kişinin yaptığı gibi interaktif ortamlarda imza ve resim olarak kullanabilirsiniz.

Bandwidth Place – http://www.bandwidthplace.com


Güzel bir kilometre göstergesi ve renkli bir yapıda bir site. Öncelikle ping (yani tepkime-yanıt süresi) testi yapıyor. Daha sonra da diğer klasik testleri uygulayıp size sonuçları sunuyor. Ayrıca bu sitede servis sağlayıcı bilgilerinizi ve ip adresinizi de görebilirsiniz.

Cnet – http://www.cnet.com/internet-speed-test/


Güvenilir hizmetlerden bir tanesini de cnet sunuyor. Sitede öncelikle bulunduğunuz yeri seçiyorsunuz ve daha sonra hızınızı test ediyorsunuz. Diğer sitelere göre, cnet testi biraz daha uzun tutuyor diyebiliriz. Ayrıca yalnızca indirme testi uyguladığını da söyleyelim.



Sitede hız testi ile alakalı açıklamalar da yer alıyor. Bunları okuyarak işin tekniğini de anlayabilirsiniz.

AudityMyPC – http://www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp


Bu sitenin servisi biraz farklı çünkü bir java eklentisi kullanıyor. Yani testi aslında sizin bilgisayarınızda yapıyor. Buradan da anlayacağınız üzere, sistemi kullanmak için bilgisayarınızda java uygulaması yüklü olmalı. Verdiği sonuçlar gerçekçi olduğu için listeye bu siteyi de aldık.

SpeedOf.me – http://speedof.me


Adından da anlaşıldığı üzere benim hızım diyen bu site hızınızı ölçüyor. Ve sistemin en güzel yanı da html5 yapısını kullandığı için tüm sistemlerde çalışması. Yani herhangi bir flash veya java eklentisi gerektirmiyor.



Hızınızı, indirmede geçen zamanı ve diğer testleri bu sitede yapabilirsiniz.


Hız testi yapmadan önce tüm İnternet kullanımınıza ara vermeniz, sonuçların doğruluğu açısından önemlidir. Bu sebeple uTorrent, Flashget veya herhangi bir indirme işleminiz varsa onları kapatıktan sonra testi uygulayın.


Anahtar Kelimeler:
uydunet hız testi, adsl hız testi, 3g hız testi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir