En iyi 5 Online Link Kısaltma Sitesi

Bildiğiniz gibi bazen linklerimiz çok uzun olabiliyor bazen de bağlantılarımızı gizlememiz gerekiyor. Bu durumda kullanabileceğiniz servisleri tanıtalım…

Link kısaltma işlemi, uzun bir bağlantıyı, herhangi bir servise yapıştırarak kısaltmasını sağlamak ve o şekilde kullanmaktan ibaret bir işlem.

Çok uzun bir bağlantıyı kısalttığınızda örnek olarak goo.gl/1234 şeklinde bir bağlantıya dönüşüyor ve bunun en güzel yanı da o bağlantı açıldığında servis, linki sizin uzun url adresinize yönlendiriyor.

Aşağıdaki listede, online link kısaltma servisi olarak kullanabileceğiniz en iyi 5 siteyi veriyoruz.

Goo.gl – https://goo.gl

Arama devi Google amcanın ücretsiz link kısaltma servisi olan bu sitede, kısaltma işlemi yapabildiğiniz gibi, tıklanma sayısı gibi istatistikleri de takip edebiliyorsunuz. Hizmeti kullanmak için Google hesabınıza oturum açmalısınız böylece istatistiklerinizi de görebilirsiniz.

Siteye girdiğinizde daha önce oluşturduğunuz yani kısalttığınız bağlantılar, bunların oluşturulma tarihleri, kısa adresleri ve tıklanma sayıları görülebiliyor.

Tiny.cc – http://tiny.cc

Geçmişten günümüze kalan nadide kısaltma sitelerinden bir tanesi. Uzun zamandır hizmet veriyor ve hala sade arayüzünü korumakta.

Sitede kısalttığınız bağlantılar için istatistik hizmeti mevcut. Bunun için tiny işlemi yapmadan önce log stats kutusunu işaretlemeyi unutmayın.

Ayrıca kısaltma işlemi için kendiniz de bir uzantı belirleyebiliyorsunuz. O uzantı boştaysa yani kullanılmıyorsa, sistem size rasgele bir kombinasyon yerine istediğiniz uzantıyı atıyor.

Bit.do – http://bit.do

Dikkat ettiyseniz bu sitelerin çoğunda www uzantısı yok. Sebebini anlamışsınızdır diye tahmin ediyoruz. Aslında hepsi bir daha kısa olma yarışında diyebiliriz.

Yine sade bir arayüze sahip olan bit.do sitesi, aynı tiny.cc gibi size özel bir kısaltma alma imkanı sunuyor. Ve trafik istatistiği bu sitede de var.

tinyurl.com – http://tinyurl.com

Geçmişten kalan bir hizmet de bu. Aslında diğer siteler yokken tinyurl.com vardı diyebiliriz. İşin icadında yer alan sitelerden bir tanesidir muhtemelen.

Sitede yine diğerleri gibi özel bir takma ad alma şansınız var. Bunun için alias kısmını doldurmanız yeterli.

Sitenin güzel bir özelliği de, tarayıcınıza direkt olarak ekleyebiliyorsunuz ve tiny tuşuna bastığınızda o an bulunduğunuz sayfayı hemen çeviriyor. Güzel bir kısa yol olmuş gerçekten.

Shorte.st – https://shorte.st

Yeni nesil link kısaltma hizmetlerinden bir tanesi son sitemiz. Biliyorsunuz web site sahipleri link kısaltarak ve trafik yönlendirerek para kazanıyor. Bu site de onlardan bir tanesi yani link kısalt para kazan mantığında bir site.

Tabi bunun dezavantajı olarak, tıklanan link hedef site üzerinden yönleniyor veya ilk önce bir reklam gösteriliyor. Ziyaretçi daha sonra reklamı geç diyerek asıl bağlantıya gidiyor.

Sitenin tasarımı gerçekten ilginç ve yenilikçi görünüyor. Diğer sitelere göre son sitemizin daha farklı göründüğünü ve biraz gökkuşağı gibi olduğunu söyleyebiliriz.

Sizin de bildiğiniz link kısaltma siteleri varsa yorum olarak yazın bizi mutlu edik. İyi eğlenceler…

3 thoughts on “En iyi 5 Online Link Kısaltma Sitesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir