5 En İyi Online Virüs Tarama Sitesi ile Dosyalarınızı Temizleyin

Virüsler bilgisayarların başının belası bildiğiniz gibi. Virüslerin bilgisayara bulaşmaması için de antivirüs adı verilen uygulamalar var. Bu uygulamalar artık İnternet üzerinde de yer alıyor.

Online virüs tarama siteleri, seçeceğiniz bir dosyayı sunucularına yüklüyor ve dosya virüslü ise size uyarı veriyor. Bu sitelerin en güzel yanlarından bir tanesi de birden fazla virüs programı ile dosyalarınızı taraması.

Yani bilgisayarınızda bir adet virüs programı kurulu oluyor ama bu siteler aracılığı ile bir çok programa dosyanızı taratabilirsiniz.

Online virüs temizleme işlemi de bazı java eklentileri ile mümkün ancak verdiğimiz listedeki siteler genelde tarama yapıyor. Online virüs programı arıyorsanız öncelikle bilgisayarınıza java kütüphanesini ve runtime dosyalarını kurmayı unutmayın.

Ayrıca daha önce taranmış dosyalar hakkında uyarılar da bu sitelerde mevcut onu da hatırlatalım ve listeye geçelim…

Virustotal – https://www.virustotal.com/tr

Uzun yıllardır hizmet veren Virustotal, şuanda 54 virüs programı barındırıyor ve bunları kullanarak yüklediğiniz dosyaları tarıyor. Sitede ayrıca bağlantı yapıştırarak da tarama yapabiliyorsunuz.

Zararlı dosyaları çalıştırmadan önce bu site ile tarayarak tehlikelerden korunabilirsiniz. Siteye 128 MB büyüklüğüne kadar dosya yükleyebiliyorsunuz.

Metascan – https://www.metascan-online.com

Güzel ve yeni bir sistem olan Metascan, dosya yükleyerek virüs taraması yapabiliyor. Ayrıca dosyanın hash koduna göre daha önceden tarandıysa hiç yüklemeden de kontrol edebilme şansınız var.

Sitede şuanda 44 virüs motoru bulunuyor ve dosyaları hepsi tarıyor.

ScanThis – http://scanthis.net

Genel anlamda url bağlantısı taramak için kullanılan bu site, yeni nesil bir virüs tarama uygulaması.

İnternet üzerindeki bir dosyayı indirmeden önce virüslü olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız bağlantı adresini basit bir şekilde bu siteye yapıştırarak kontrolünü sağlayabilirsiniz.

GarysHood – http://www.garyshood.com/virus

Şuanda yalnızca 4 virüs programı bulundursa da güzel hizmet veren bir site. Dosyalarınızı F-Prot, Antivir, AVG ve ClamAV adlı virüs programları tarıyor.

VirScan – http://www.virscan.org

Bayağı çok virüs programı bulunuyor bu sitede. 20Mb sınırı var ve ek olarak zip veya rar şeklinde sıkıştırılmış dosyaları da yükleyebilirsiniz. Sistem bu dosyaları otomatik olarak açıp virüs taraması yapıyor. Ayrıca siteye girdiğinizde, virüs programlarının sürümlerini ve güncelleme tarihlerini de kontrol edebilirsiniz.

Jotti – https://virusscan.jotti.org

Uzun zamandır hizmet veren sitelerden hatta bu işi başlatanlardan bir tanesidir jotti virüs tarama. Siteyi kullanarak 15 den fazla virüs programıyla dosyalarınızı tarayabilirsiniz. Uygulama, zararlı dosyaları başarıyla tespit edebilme kabiliyetine sahiptir, güvenebilirsiniz.

Şimdilik online virüs tarama siteleri listemiz bu kadar. Sizin de bildikleriniz varsa yorum ile yazarsanız seviniriz. Gördüğünüz gibi artık virüs temizleme online olarak yapılabilen bir işlem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir