6 Ücretsiz Online Fatura Oluşturma Sitesi

Fatura bildiğiniz gibi vergi mükellefi olan herkes için bir gereklilik. Yaptığınız satış veya hizmetler için alıcıya fatura kesmeniz gerekiyor. Ancak henüz bir faturanız yok mu? Nasıl ücretsiz bir fatura tasarımına sahip olacağınızı anlatıyoruz yazımızda.

Küçük bir işletmeniz varsa belki de daha kendinize özel bir fatura tasarımı yaptırmamış olabilirsiniz. Ücretli bir fatura tasarımının yanı sıra bu işe ayıracak bütçeniz yok ise, İnternet üzerinden kendinize bedavaya fatura tasarımı oluşturup indirebilirsiniz.


Yazımızda vereceğimiz sitelerin kimisi detaylı işlemlerden oluşurken bazıları bildiğiniz örnek bir faturayı önünüze seriyor ve size de yalnızca alanları doldurmak kalıyor. Hatta sonraki kullanımlar için bu tasarımı kayıt da edebilirsiniz.


Kısaca, ücretsiz online fatura oluşturma veya fatura kesme uygulaması arıyorsanız, buyurun kullanımı bedava (ancak bazıları ücretsiz üyelik gerektirebilir) sitelerimizin listesine…

1. InvoiceToMe

İlk sıraya almamızın sebebi çok basit bir arayüze sahip olması. Az önce de yukarıda anlattığımız gibi karşınıza tasarımı hazır bir fatura geliyor ve siz burada gerekli alanlara tıklayarak dolduruyorsunuz. Firmanızın adını, adresini, telefonunu ve e-posta adresini girdikten sonra, invoice kısmını boş bırakabilir veya fatura yazabilirsiniz. Daha sonra tarihi girebilir, ufak bir fatura açıklama yazısı yazabilir ve satışını yaptığınız ürünleri alt alta ücretleriyle kaydedebilirsiniz. Bu arada, adet ve tek ürün / hizmet ücretini girmeniz halinde site toplam tutarı sizin için hesaplar. Son olarak, faturanızı düzenlemeyi tamamladıysanız, Get PDF tuşuna basarak PDF formatında bilgisayarınıza indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

2. Zoho Invoice

Daha detaylı ve istatistiksel bilgilere sahip olan bu uygulama, hem satışlarınızın kazançlarını not alır hem de kolayca fatura kesmenize yardımcı olur. Siteyi kullanmak için ücretsiz bir üyelik açmanız gerektiğini hatırlatalım.


Site detaylı demiştik. Bunun içerisinde otomatik ödeme hatırlatmaları da yer alıyor. Müşterilerinizin e-posta adreslerini ve tarihleri, güzelce hazırladığınız bir mesaj ve ödeme tutarıyla girerseniz, o tarihten önce müşterilerinize otomatik postalar gönderiliyor.


Ayrıca hesabınıza ödeme de alabiliyorsunuz, gerçekten özel bir sistem.

3. InvoiceERA

Küçük ve orta çaplı işletmeniz için fatura kesme ve ödeme alma uygulaması. Site, genel anlamda herkese hitap ediyor. Freelance yani serbest çalışanlar, büyük firmalar da bunların içerisinde. Siteyi ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz, beğenirseniz ödemesini yapıp kullanmaya başlıyorsunuz.

4. ChronoSync

İkinci sıradaki sitemiz gibi bu da gayet detaylı bir uygulama. Ödeme işlemleri ile ilgili her türlü veriyi saklayıp size istatistik olarak sunabiliyor. Ayrıca otomatikleştirilmiş görevlere de yer veriyor.


Sitede müşteri verisini saklayabilirsiniz ve müşterilerinize gönderimler yapabilirsiniz.


Denemesi bedava, beğenirseniz abonelik ile devam ediyorsunuz.

5. Billable

Harika ve basit bir arayüze sahip ve ilk sıradaki siteye çok benziyor. Kullanımı gayet kolay olan Billable ile faturalarınızı anında ücretsiz olarak oluşturabilir ve yazdırabilir, pdf olarak indirebilir, kaydedebilirsiniz.


Ayrıca subtotal, VAT (vergi kesintisi) gibi alanların başlıklarını da Türkçe olarak düzenlemeyi ihmal etmeyin.

6. Free Invoice Maker

Detaylı ve basit bir arayüze sahip. Site arayüzünü kullanarak para birimini seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda tarih biçimi de belirlenebilir. Yine arayüzü kullanarak indirim de eklemeniz mümkün. Bir güzel özelliği de faturaya logonuzu da ekleyebiliyor olmanız.


Listenin sonuna geldik. Yukarıdaki siteleri kullanarak kendinize ücretsiz faturalar oluşturmanız dileğiyle. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa yorum yazmaktan kaçınmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir