Türkiye’den NetFlix Nasıl İzlenir? Tabi ki UnoTelly Kullanarak!

Bildiğiniz gibi NetFlix diye bir şey var, çoğunuzun kulağına çalınmıştır bu kelime. “NetFlix and Chill” dersek daha iyi anlatmış oluruz sanırım. ABD dışından izlenemeyen ve bizim chill yapmamıza imkan vermeyen bu oluşumu nasıl izleyebileceğinizi anlatacağız yazımızda. Ve tabi ki onun gibi bir çok coğrafi engelleme içeren kanalı da engelleri aşarak nasıl izleyebileceğinizi açıklayacağız.

Engellenmiş İnternet sayfalarına ulaşmanın bir kaç yolu var bildiğiniz gibi. Bunlar; proxy kullanımı (ki gayet yavaş olur, süründürür insanı), vpn kullanımı (çoğu vpn hizmeti paralı ve ücretsiz olanlar da yavaştır) ve dns kullanımıdır.
 
Şu sıralar Chrome, Firefox ve benzeri yeni nesil tarayıcılar için çıkartılan ücretsiz VPN uygulamalarından hepinizin haberi vardır. Bu uygulamaları kullanarak engellenmiş web sayfalarına erişebiliyoruz. Ancak ücretsiz olarak dağıtılan bu uygulamaların bir çok dezavantajı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Nedir bu dezavantajlar? Sıralayalım…
 
  1. Size ücretsiz olarak sunulan 3 veya 4 sunucudan birisini seçmek zorunda kalırsınız.
  2. Bağlantı hızınız sınırlandırılır. Normalde vpn veya proxy kullanmadan saniyede 2 mb indirme yaptığınızı varsayalım. Vpn veya proxy kullanırken, kullandığınız servisin size tanımladığı maksimum indirme hızıyla sınırlı kalırsınız. Bu da örneğin 200 kb saniye olabilir. Bu tip servisleri kullanırken yavaş indirmeler yapmanızın sebebi kısıtlanmış olmanızdır.
  3. Reklamlara maruz kalırsınız. Bu reklamlar bazen zararlı kodlar içeren uygulamaları indirmeyi de tavsiye edebilir.
  4. Belirli bir indirme sınırını aştığınızda bağlantınız koparılır veya o gün bir daha bağlanmanıza izin verilmez. Bu da çoğu uygulamada 500 mb ile sınırlandırılır, o da en iyi ihtimal olarak.


Gördüğünüz gibi işin en kötü kısmı, kendi İnternet hızınızı kullanamıyor olmanız. Onun dışında, size sunulan bu ücretsiz hizmetler genelde geçici çözümler sağlamakta.
 
Asıl konuya gelirsek, coğrafi olarak engellenen mulimedya içerikli hizmetlere ulaşmak gerçekten zordur. Türkiye üzerinden NetFlix izlemek bildiğiniz gibi mümkün olmayan bir şey. Sebebi bu hizmetin yalnızca ABD sınırları içerisinde servis edilmesi.
 
Yazımızda, hem engellenen web sayfalarına nasıl ulaşacağınızı hem de coğrafi kısıtlama koyan hizmetleri nasıl kullanacağınızı anlatıyoruz. Bunu yapmanın yolu basit, UnoTelly!
 

UnoDNS Nedir ve Nasıl Çalışır?

 
UnoDNS, UnoTelly tarafından sunulan, DNS tabanlı bir servistir. Bunu bir VPN olarak algılamayın çünkü arada 3. taraf bir aracı yoktur.
 
VPN kullandığınızda, bağlantınız bir aracıya ulaşır. Bu aracı da sizin yaptığınız isteği yapar, istek aracıya döner ve aracı da tekrardan dönen sonucu size aktarır.
 
DNS kullanımında, bir aracı yoktur. Aslında işin en güzel tarafı da bu! İsteği yaparsınız, istek doğrudan hedefe gider ve yine doğrudan hedeften size gelir. Bunun anlamı basit: kendi İnternet hızınız neyse, onu kullanırsınız!
 
UnoDNS, coğrafi engeli bulunan bir çok kanala erişim sağlamaya da yardımcı olur. Bunlardan bazıları: NetFlix, Hulu, BBC iPlayer ve daha birçoğu olarak gösterilebilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için ve geniş kanal içeriğini görebilmek için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
 
İsterseniz, DNS kullanmanın avantajlarını bir kez daha gözden geçirelim:
 
  1. Bant genişliği sınırı yoktur. Kendi İnternet bağlantınızı kullandığınız için, her şey sizinle ilgilidir. (İnternet kotanız ne kadarsa o kadar diyelim)
  2. Hız sınırlaması yoktur. Yine İnternet hızınız ne ise, o hızda bağlantı kurarsınız.
  3. Ek bir uygulama kurmanıza gerek yoktur. Aslında işin en güzel taraflarından bir tanesi budur. DNS kullanırken yapmanız gereken yalnızca DNS adreslerini sisteminize veya modem arayüzüne girmekten ibarettir. Başka bir şey kurmazsınız!
  4. Sürekli giriş yapma veya kayıt olma gibi şeylere ihtiyaç duymazsınız! Bir kez DNS adreslerini girdiğinizde, dilediğiniz süre boyunca kullanırsınız.
 
UnoTelly, DNS servisi olan UnoDNS’yi kullanıcılarına ücretsiz deneme şansı veriyor. 1 hafta süreyle bu hizmeti kullanabilir ve kalite kontrolünü yapabilirsiniz. Daha sonra ise çok uygun fiyatlar ile yıllık abonelik üzerinden servisi kullanmaya devam edebilirsiniz.
 
Deneme sürümünü kullanırken, hız testi yapmayı unutmayın! Böylece engellenmiş sitelere ve medya içeriğine ne kadar hızlı bir şekilde bağlandığını göreceksiniz!
 
UnoDNS üyeliği ve ücretsiz 1 haftalık gold üyelik için buraya tıklayın! Şimdiden İnternet üzerinde engelsiz ve hızlı bir şekilde dolaşırken iyi eğlenceler!

1 thought on “Türkiye’den NetFlix Nasıl İzlenir? Tabi ki UnoTelly Kullanarak!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir