5 Ücretsiz Online Video Düzenleme Sitesi

Video düzenleme bildiğiniz gibi gayet karmaşık ve vakit alan bir işlem. Hele bir de bunun için uygun programı aramak ve ücretsiz bir program bulmak gerçekten zor. Bu sebeple, video dosyalarını programsız düzenlemek isteyenler için, tarayıcı üzerinden online video düzenleme yapabileceğiniz siteleri veriyoruz.

Bir çok ücretsiz online video düzenleme sitesini araştırdıktan ve elden geçirdikten sonra sizlere, video düzenleyebileceğiniz birbirinden güzel siteleri içeren bir liste ile dönüyoruz.


Program indirmeden, tarayıcı üzerinden online olarak video düzenlemek istiyorsanız, bu listede bu işi yapabileceğiniz en iyi beş siteyi bulabilirsiniz.


Bir çoğunuz online video düzenlemenin zor olduğunu düşünebilir ancak emin olun ki öyle değil. Video düzenleme işlemlerinizi eğlenceli ve hızlı bir şekilde yapıp Youtube hesabınıza yükleyebilir ve alacağınız yorumların tadını çıkarabilirsiniz!


Youtube, Vimeo ve benzeri sosyal ağların işine içine girmesinin ardından etkileyici video yapanların yalnızca profesyoneller olmadığını artık biliyoruz. Video düzenlemek ve yapmak artık çok fazla uzmanlık gerektirmiyor. Bir bilgisayar ve uygun donanım sahibi olan herkes, dakikalar içerisinde video editörü olabiliyor.

Listemize geri dönersek, yeterli bir İnternet hızınız varsa, herhangi bir program indirmeden veya kurmadan video dosyalarınızı online şekilde düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Listede yer alan sitelerin neredeyse tamamı; resim dosyaları, ses dosyaları ve ham video dosyaları yüklemenize izin veriyor. Bu aşamadan sonra da istediğiniz karışımı yapıp ortaya harika bir video çıkarmak size kalıyor! Üstelik bunu gayet de hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz!

Sözü daha fazla uzatmadan, en iyi ücretsiz online video düzenleme siteleri listemize geçelim…


1. Youtube Editor



Bugüne kadar neredeyse hepimiz Youtube’yi video izlemek veya video yüklemek için kullanmışızdır. Sitenin, bu özellikleri yanı sıra çokta güzel bir video editörü olduğunu duymuş muydunuz? Duymadığınızı tahmin ediyoruz.


Bu editörde yer alan özellikler başlıca; video kırpma, çoklu video dosyalarını birleştirme, videoya müzik ekleme, videoya özel efekt ekleme ve bulanıklaştırma olarak söylenebilir.


Bir diğer güzel özellik de, kullanımı ücretsiz bedava bir çok video, Youtube kütüphanesinde bulunuyor. Siz de bunların arasından istediklerinizi kendi video filmlerinizde kullanabiliyorsunuz!

2. Kaltura



Bu site, ilk açık kaynak video platformu olarak adlandırılabilir. Diğer video sitelerinde yer alan tüm özelliklerin yanı sıra güzel bir müşteri destekleri bulunuyor. Ayrıca, videolar üzerinden para kazanma ve profesyonel video yayıncılığı da bu sitede yer alan imkanlar arasında. Ücretsiz listemize alma sebebimiz Kaltura’nın ücretsiz bir deneme hesabıyla kullanılabiliyor olması. Sistemi beğendiğiniz taktirde kullanıma devam etmek için ödeme yapmanız gerekebilir.

3. ShotClip



Bu site video düzenlemeye yeni başlamış kişiler için oluşturulmuş bir uygulama. Videolarınızı site üzerinden düzenleyebilir veya cep telefonunuzdan da aynı işlemi mobil uygulaması ile yapabilirsiniz. Yüklediğiniz video sitede yer alırken resimler halinde bölünüyor. Böylece aşamalar halinde sunum veya anlatımlar yapabiliyorsunuz. İlginç bir site…

4. VideoToolBox



Bu online video düzenleme uygulaması da güzel bir dosya yöneticisi sunuyor. Yükleme ve indirme işlemlerini bu uygulama üzerinden, aynı sitede olmasa dahi yapabiliyorsunuz. Bu da şu anlama geliyor; Youtube’da yer alan bir video filminizi bu siteye direkt olarak yükleyebilirsiniz.


VTB’nin en güzel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz; videoya filigran ekleme, kesme, birleştirme ve alt yazılar, başlıklar ekleme.


600 mb boyutuna kadar video yükleyebiliyorsunuz ve ayrıca da kamera veya videocast üzerinden direkt kayıt da alabiliyorsunuz.


Site, diğer editörlerin dışında video dönüştürme işlemi de sunuyor. Yani online video dönüştürme (convert) için bu siteyi kullanabilirsiniz.


VideoToolBox için söyleyebileceğimiz en net özellik, videoya alt yazı ekleme işlemini yapabiliyor olması. Güzel bir site, kullanmaya değer.

5. Magisto



En iyi kullanıcı arayüzü hangi sitede diye sorarsanız kesinlikle Magisto! Bu sitede ücretsiz bir şekilde video yükleyip düzenleme işlemi yapabiliyorsunuz. Video oluştururken resim ve ham video dosyaları seçebilir, sonradan bunlara müzik ekleyebilirsiniz. Resimlerden video oluşturma yapabileceğiniz Magisto aynı zamanda kullanıcı hesabı da açabilmeniz açısından çok faydalı.


Bunun dışında yine kesme, birleştirme ve özel efekt verebilme gibi bir çok özelliğin yanı sıra, videoya yazı ekleme işlemi de yapabiliyorsunuz.


Şimdilik listemiz bu kadar.


Eğer herhangi bir aşamada sorun yaşarsanız yorumlar ile yardımlaşmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca online video düzenleme hakkında arayışta olan arkadaşlarınız ve çevreniz ile de bu yazıyı paylaşmanız bizi mutlu eder. Hepinize iyi eğlenceler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir