Sitenizi 3 Adımda Aktararak Blogger’dan WordPress’e Taşıyın

Blogger üzerinde yer alan blog sitenizi WordPress olarak taşımak istiyorsanız, bunu üç adımda kolay bir şekilde nasıl yapacağınızı ve tüm içeriğinizi nasıl aktaracağınızı anlatıyoruz.

Kimi zaman uzun süredir kullandığımız blog sayfasını farklı bir sisteme örneğin WordPress altyapısına aktarma ihtiyacı duyarız. Bunu yaparken kafamızda çeşitli soru işaretleri muhakkak ki kalıyor. Örneğin; aktarımı yapınca yorumlar da aktarılacak mı, Google index sayfalarım silinecek mi veya arama motoru sıralamam etkilenir mi gibi sorular kafa yorucu.


Üç basit adımda blog taşıma nasıl yapılır yazımızda anlatacağız. Ve şunu da bilmelisiniz ki, bu işlemleri doğru bir şekilde yaparsanız Google yeni sisteminizi en kısa sürede tanıyacak ve indexlenen sayfalar yavaş yavaş yeni sisteminize dönmeye başlayacak. Yani siteniz taşıma işlemini en az zararla atlatacak.


Ayrıca, Blogger sitenizde yer alan yorumlar da WordPress’e, yayınladığınız yazılar ile birlikte aktarılacak bunu da belirtmekte fayda var.


Öncelikle üç basit adımımız ne onları bir verelim sırasıyla ve daha sonra açıklamalarını yapalım.

  1. WordPress sitenizi kurun ve kullanıma hazır hale getirin
  2. Blogger sitenizi dışa aktarın
  3. Dışa aktardığınız siteyi WordPress ile içe aktarın

İşte tüm işlem bu kadar basit ancak bir kaç püf noktası da bulunuyor. Şimdi dilerseniz adımların detaylarını verelim.

1. Yeni Bir WordPress Sitesi Kurma



İnternet üzerinde bir çok blog hosting sitesi bulunuyor. Bunları inceleyerek en düşük bütçe ile blogunuzu hemen yayına alabileceğiniz bir paket satın alıyorsunuz. Veya kendinize ait bir hosting hesabı aldıktan sonra cPanel üzerinden WordPress kurulumunu yine tek tıklama ile de yapabilirsiniz. WordPress’i kurduktan ve yayına hazır hale getirdikten sonra ikinci aşamaya geçiyoruz. Kurulumun detaylarını, kurmayı bildiğinizi varsayarak vermiyoruz.

2. Blogger’da Siteyi Dışa Aktarma



Blogger hesabınızda Ayarlar -> Diğer Ayarlar -> Dışa Aktar kısmını bulun. Tuşa bastığınızda bir xml dosyası indireceksiniz. Bu, blogunuzun dışa aktarılmış hali oluyor efendim. Bu kadar basit. Şimdi üçüncü ve son aşamaya geçebiliriz.

3. XML Dosyasını WordPress’e Aktarma



WordPress paneline girin ve Araçlar -> İçe Aktarma kısmına gelin. Burada Blogger’a bastığınızda yeni bir pencere açılacak ve Blogger içe aktarma aracını kurmanızı isteyecek. Kurulumu yapmanız gerekiyor.


Kurduktan sonra eklentiyi aktif yapıp çalıştırın. Sizden, Google hesabınıza oturum açmanızı isterse Blog sitenizin olduğu hesaba oturum açın. Erişim izni verdikten sonra Bloglarınızın bir listesini göreceksiniz.


Dışa aktarmış olduğunuz XML dosyasını seçin ve ardından içe aktarmayı başlatın. Böylece Blogger’da yer alan siteniz artık WordPress’e taşınmış durumda.

Ek Aşama: Yeni Siteye / Sisteme Yönlendirme



Google indexlerinizin ve sıralamadaki yerinizin zarar görmesini engellemek için eski blogunuz üzerinde ufak bir değişiklik yapmanız gerekiyor. Böylece eski siteyi yeni siteye veya sisteme aktaracaksınız.

  • WordPress panelinde Eklentiler -> Yeni Ekle kısmına gelin ve burada Blogger to WordPress şeklinde bir arama yapın.
  • Ardından çıkan ilk eklentiyi kurun ve aktifleştirip çalıştırın.
  • Daha sonra “Start Configuration” veya Ayarlamaya Başla şeklinde bir ibare göreceksiniz bu eklentide. Aktarmış olduğunuz Blogger sitesinin adıyla birlikte “Get Code” veya Kodu Al tuşuna basın.
  • Kodu kopyaladıktan sonra Blogger hesabınıza geçin.
  • Blogger panelde Template -> Edit Html kısmına gelin.
  • Kopyalamış olduğumuz kodu, tüm içeriği silerek yapıştırıyoruz.
  • Ardından kaydediyoruz ve WordPress panele dönüyoruz.
  • Ve son olarak “Verify Configuration” dedikten sonra işlemler başarıyla tamamlanmış oluyor.

İşte hepsi bu kadar. Blogger üzerinde bulunan sitenizi WordPress altyapısına bu şekilde basit üç işlem ile taşıyabiliyorsunuz.


Aklınıza takılan veya merak ettiğiniz bir kısım varsa yazın, cevaplamaya çalışalım. Yorum kısmı hemen aşağıda.

1 thought on “Sitenizi 3 Adımda Aktararak Blogger’dan WordPress’e Taşıyın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir