Bütün Dünya Liglerinin Futbol Şampiyonları Listesi 2016

2015-2016 sezonu tüm Dünya liglerinde neredeyse tamamlandı sayılır. Farklı zaman diliminde oynanan ligler için olmasa da Avrupa ağırlıklı tüm futbol liglerinin şampiyon takımlarını yazımızda paylaşıyoruz.

Yazımıza bizim takımlarımızın bulunduğu ve bizim tarzımızın oynandığı kendi ligimiz ile başlayalım dilerseniz. Sonraki ligleri de popülarite sırasına göre ele alacağız. Pek tabii tüm ligleri vermemiz mümkün değil ancak listede şuan sonlanmış veya sonlanmak üzere olan bütün futbol liglerini hemen hemen bulacaksınız.


Buyurun, hemen listeye geçelim…

Türkiye Spor Toto Süper Lig Şampiyonu

Beşiktaş, 7 yıl aradan sonra STSL şampiyonu olmayı başardı. Ligi 25 galibiyet ve 4 beraberlik ile tamamlayan kara kartal, 79 puan ile zorlu maratonu 1. sırada tamamladı. BJK, rakiplerine 75 gol atarken toplamda 35 golü de kalesinde gördü. Beşiktaş’ın ardından şampiyonluğa en yakın olan takım ise 74 puan ile Fenerbahçe. Beşiktaş’ın teknik çalıştırıcısı Şenol Güneş’in kariyerindeki ilk şampiyonluk olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

İspanya Primera Division (La Liga) Şampiyonu

Son haftalarda zirvenin büyük bir rekabete sahne olduğu İspanya 1. ligini yalnızca 1 puan farkla Barcelona şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Takımın 29 galibiyet ve 4 beraberliği bulunuyor. Ayrıca Suarez, Neymar gibi usta gol silahlarına da sahip olan Barça, lig boyunca toplamda 112 gol attı ve 29 gol yedi. Ligin 2. sırasında BAR’ın hemen arkasında 80 puan ile Real Madrid bulunuyor.

Almanya Bundesliga Şampiyonu

Artık ligi domine eden Bayern Munih, en yakın takipçisi olan Borussia Dortmund’a 10 puan fark atarak 88 puan ile ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan etti. Bayern, toplamda 80 gol attı ve kalesinde yalnızca 17 gol gördü. Takımın kalesini koruyan, Dünya’nın 1 numaralı kalecisi Manuel Neuer’in bunda etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek… Bundesliga’yı 3. olarak tamamlayan takım ise milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu’nun da forma giydiği Bayer Leverkusen.

İngiltere Premier Lig Şampiyonu

Bu sene ada da büyük bir sürpriz yaşandı ve uzun yıllar sonra, sezonun başlangıcında şampiyonluğa çok uzak gösterilen bir takım, Leicester City şampiyonluğu elde etti. Takım, toplamda 81 puan ile kendisine en yakın rakibi olan Arsenal’e 10 puan fark atarak Premier Ligi ilk sırada tamamlamayı başardı. LEI toplamda 68 gol attı ve 36 gol yedi. Tek farklı galibiyetlerle de olsa ligi ilk sırada tamamlamayı bildi. İngiltere’de bu sene hayal kırıklığı yaratan bir takım daha var o da Chelsea. Ligi 10. sırada tamamlayan takım taraftarlarını üzdü diyebiliriz…

Avusturya 1. Ligi (Bundesliga) Şampiyonu

Almanya ile aynı ada sahip olan, gerçi çoğu bakımdan her şeyleri aynı sayılır diyerek devam edelim, Avusturya birinci ligini şampiyon olarak tamamlayan takım Salzburg. Toplamda 74 puan 21 galibiyet ve 11 beraberliğe sahip. En yakın takipçisi ise 65 puan ile Rapid Wien ve 59 puan ile Austria Wien.

Belçika Pro League Şampiyonu

Her sene büyük bir rekabete sahne olan Belçika ligi bu sene de geçmiş yıllardan geri kalmadı ve heyecan dolu bir sezon geçirdi. Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden takım ise sizi şaşırtmayacaktır ki Club Brugge. Bildiğimiz lig yapısına göre bayağı bir farklı işleyen Belçika liginde toplamda 53 puan elde etmeyi başaran Club, en yakın takipçisi yine şaşırmayacaksınız ki Anderlecht’e 9 puan fark attı. Bu iki takımın ardından gelenler ise Gent ve Racing Genk.

Fransa Ligue 1 Şampiyonu

Aslında hiç söylememize gerek yok, siz zaten kimin şampiyon olduğunu 100% doğru tahmin etmişsinizdir. PSG’nin lig boyunca elde ettiği toplam puan 96 ve en yakın takipçisi olan Olimpik Lyon’u sahip olduğu puan ise 65. Gelin gerisini siz düşünün… Ama Ibrahimovich demişti Paris Saint Germain’i açık ara şampiyon yapacağım ben diye…

İtalya Serie A Şampiyonu

Bu sene, geçmiş yıllara göre gol orucunu bozdu diyebileceğimiz Juve, geçtiğimiz sezonlara bakınca ligi gol yemeden lider de tamamlamış olduğunu hatırlatalım, 91 puan ile en yakın rakibi Napoli’nin 9 puan önünde ligi şampiyon olarak tamamladı. Ligi üçüncü tamamlayan ise Totti’li Roma takımı.

Danimarka Superligaen (Superliga) Şampiyonu

Ligin bitimine 3 hafta kala Kopenhag ipi göğüslemiş durumda. En yakın rakibi SonderjyskE ile arasındaki puan farkı 7 ve lider Kobenhavn 65 puana sahip. Önümüzdeki üç karşılaşmadan yalnızca 1 tanesini kazanması Kopenhag’ın şampiyon olmasına yetecek.

Çek Cumhuriyeti Czech Liga Şampiyonu

Çekler’de şampiyonluğu kazanan takım 71 puan ile Viktoria Plzen oldu. En yakın takipçisi Sparta Prag 64 puanla ligi tamamladı.

Rusya Premier Ligi Şampiyonu

Bitime yalnızca 1 maç kalan Rusya’da çekişme hala sürüyor. Lider CSKA Moskova’nın puanı 62 ve ikinci sıradaki Rostov 60 puana sahip. Ligin 30. ve son haftasında, 21 Mayıs Cumartesi günü oynanacak son karşılaşmalar ligin şampiyonunu belirleyecek. Son hafta CSKA Rubin Kazan ile karşılaşırken, Rostov ise Terek ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Rostov’un şampiyonluğa ulaşması için Rubin Kazan’ın mutlak galip gelmesi ve kendisinin de 3 puanlı alması gerekiyor. Ligin 3. sırasında Zenit ve 4. sırasında da Krasnodar bulunuyor. Bu iki takımın da Zenit’in puan kaybetmesi ve Krasnodar’ın 3 puan alması durumunda ikili averaj ile üçüncülük mücadelesine gireceğini belirtelim.

Hollanda Eredivisie Şampiyonu

Ligin son anına kadar PSV ve Ajax arasında kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı şampiyonluk yarışını 2 puan fark ile PSV Eindhoven kazanmayı başardı. Ajax’ın puanı 82 ve üçüncü olan Feyenoord’da 63 puanda ligi tamamladı. PSV 88 gol atarken kalesinde 32 gol gördü.

Portekiz Primeira Liga Şampiyonu

Ligi 1. sırada tamamlayan güzel takım Benfica, son hafta mücadelesinde Nacional’ı devirerek 88 puan ile şampiyonluğa ulaştı. Hemen ardındaki Sporting Lizbon ise 86 puanda kaldı. Üçüncü Quaresma’nın eski takımı Porto, dördüncü Fenerbahçe’yi sahada 12 kişi oynayarak 4-1 yenen Sporting Braga ve 5. de nadide takım Arouca.

İsviçre Super League Şampiyonu

Ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu çoktan ilan etmişti Basel. En yakın takipçisi, her maç farklı oynayan ve ne yapacağı hiç belli olmayan Young Boys 66 puandayken Basel’in puanı 80. Toplamda 85 gol attılar ve 35 gol yediler. 25 galibiyet ve 5 beraberlik ile şampiyonluğa ulaştılar.


Popüler ligleri arkamızda bırakalım ve diğer Dünya liglerinin şampiyonlarını da vererek ardından yazımızı sonlandıralım.

2015-2016 Sezonu Dünya Futbol Ligleri Şampiyon Olan Takımlar

  • Cezayir 1. Ligi Şampiyonu: USM Alger
  • Avustralya A-League Şampiyonu: Adelaide United
  • Bolivya LFPB Apertura Şampiyonu: Sport Boys
  • Hırvatistan 1.HNL Şampiyonu: Dinamo Zagreb
  • Mısır Premier Lig Şampiyonu: El Ahly
  • Yunanistan Super Lig Şampiyonu: Olympiakos
  • Macaristan NBI 1. Lig Şampiyonu: Ferencvaros
  • İskoçya Premiership Şampiyonu: Celtic
  • Slovenya 1. SNL (PrvaLiga) Şampiyonu: Olimpija
  • Ukrayna Premier Lig Şampiyonu: Dynamo Kiev

Biten liglerin neredeyse tamamının şampiyonları yukarıdaki listede yer almakta. Önümüzdeki günlerde de ligden düşen takımlar ile yeni bir yazıda karşınızda olacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir