Tek E-posta Adresi ile 50 Kayıt İşlemi 50 Farklı Hesap Oluşturma

Yalnızca bir e-posta adresini en az 50 defa kullanmanın yolunu keşfeden TeknoZort, sizleri de bu keşiften mahrum bırakmıyor ve açıklıyor…

Bazen bir site veya sosyal mecrada birden fazla hesap oluşturma ihtiyacı duyarız. Bunun sebebi İnternet sayfamızı, blog adresimizi veya bir ürünümüzü tanıtmak olabilir.
 
Veya çoğu kez insanlar aynı mail adresi ile birden fazla Facebook hesabı açma, Instagram hesabı veya Twitter profili oluşturma gibi sorularla meşgul olmuştur.
 
Artık bunun bir çözümü var ve işlem gerçekten çok basit. Ayrıca tespiti veya önlenmesi de şuan için gerçekten zor görünüyor.
 

Peki bu işlem nasıl oluyor?

 
Gmail üzerinden oluşturduğunuz ve kayıt aldığınız e-posta adresi, siz başka hiçbir işlem yapmadan farklı varyasyonlarda yani alias hesaplar üzerinden çalışmaya başlıyor.
 
Bu ne demek oluyor? Örnek olarak teknozort@gmail.com adresini baz alalım. Bu e-posta adresini Gmail üzerinden kayıt ettiğinizde, Gmail sistemi bir takım takma adları da bu mail adresi ile ilişkilendiriyor.
 
Örneğimiz ile devam edersek, 9 haneli olan teknozort@gmail.com e-posta adresi ile yaklaşık olarak 25 e-mail hesabına sahip oluyorsunuz.
 
Bunu yapmak için de nokta kullanmanız yeterli oluyor. Ayrıca, gmail.com ile googlemail.com adresleri de birbirine yönlendirmeli olduğundan mail adreslerinizi kolayca 2 ye katlıyor ve toplamda 50 e-posta adresine sahip oluyorsunuz.
 
Tekrar belirtelim, bunun için tek yapmanız gereken Gmail üzerinden yalnızca 1 kez kayıt olarak 1 e-posta hesabı oluşturmanız. Ardından aşağıdaki şekilde varyasyonlar kullanarak yani farklı bir siteye kayıt olurken bu adresleri vererek 1 e-posta adresini 50 kez kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, nokta kullanmak olacak.

Örnek E-posta Adresleri:

  • t.eknozort@gmail.com
  • te.knozort@gmail.com
  • tek.nozort@gmail.com
  • t.e.k.n.o.z.o.r.t@gmail.com

Bu şekilde @gmail.com dışındaki kısım için noktayı farklı yerlere koyarak 1 adresi 25 varyasyona çıkarabilirsiniz. Ayrıca aynı varyasyonları gmail.com yerine @googlemail.com ile de kullanarak ikiye katlarsınız.
 
Peki bu adreslere atılan mailler nereye geliyor? Tabi ki gerçek e-posta adresinize yani örneğimizdeki teknozort@gmail.com üzerine düşmekte.
 
Başta Twitter olmak üzere bir çok forum sitesi ve diğer uygulamalarda da geçerli olan bu sistemi e-posta adresleri içerisinde kaybolmamak için kullanabilirsiniz.
 
Twitter üzerinde tek e-posta adresi ile birden fazla hesap oluşturabilir ve bunların hepsini tek mail üzerinden yönetebilir tüm uyarıları ve bildirimleri aynı maile alabilirsiniz.
 
Ücretsiz bir gmail hesabı oluşturmak için buraya tıklayın.
 
Bu konuda sormak istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir