Zenmate Premium Üyeliği Ücretsiz ve Sınırsız Kullanma Yöntemi

Zenmate bildiğiniz gibi ücretsiz olarak kullanılabilen bir vekil sunucu uygulaması yani dns hizmeti. Ülkemizde yasaklar arttığı için bu tip programlar şuan çok moda diyebiliriz.

Chrome eklentisi olarak kullanabildiğiniz gibi Android ve masaüstü uygulamaları da bulunan Zenmate, birden fazla konum arasından seçiminizi yaparak ücretiz dns hizmeti almanızı sağlıyor. Kimilerinin proxy olarak da adlandırdığı bu işlem ile engellenen ve yasaklı İnternet sitelerine sorunsuz bir şekilde girebiliyorsunuz.


Peki vekil sunucu nedir ve nasıl çalışır? Merak edenler için şöyle açıklayalım. Siz bir siteye girmek istediğiniz zaman dns adı verilen domain name server yani alan adı belirleyici hizmetini kendi servis sağlayıcınız üzerinden alırsınız. Yani örnek olarak google.com sitesine girdiniz, istek öncelikle servis sağlayıcınıza (örn: uydunet) gönderilir. Burada google.com ile eşleşen ip bulunur ve alan adı çözümlenir. Daha sonra doğal olarak siz de hedef site içeriğini geri dönüş olarak alırsınız ve görürsünüz.


Dns kullandığınızda ise işlem biraz farklıdır. Örnek olarak siz yine google.com sitesine giriyorsunuz diyelim, isteği gönderdiğinizde giden adres Zenmate tarafından maskelenir. Bu da siz google.com sitesine girmek istemenize rağmen önce zenmate.com adresine gitmeniz anlamına gelir. Zenmate.com gittiğinizde de istediğiniz asıl site olan google.com burada kaynağı alınarak tekrardan vekil sunucunuz tarafından size döndürülür.

Bunu basit olarak şöyle de açıklayabiliriz: Siz Türkiye’de yaşıyorsunuz ve Türkiye’de Türklerin kütüphanelere girmesi yasak, giremiyorsunuz ama Almanlar girebiliyor onlara serbest. Kütüphanede ulaşmanız gereken bir kitap var adı da “Basic Animal vs Human Instincts” diyelim. Ve ne mutlu size ki bir de Alman tanıdığınız var adı Hans olsun. Siz bu Hans kardeşe diyorsunuz ki şu kütüphaneye git şu kitabı al bana getir kardeşim sana zahmet be ve Hans hiç üşenmeden gidiyor alıyor geliyor ve kitabı size veriyor.


Olay bundan ibaret… Devletler engellemekten vazgeçmiyor Hans’da engeli aşmaktan efendim bu böyle gider sonsuza kadar…


Neyse, asıl konumuza dönelim artık…

Zenmate Premium Hack (Ücretsiz Kullanma Yöntemi)


Bildiğiniz gibi Zenmate, ilk üyelikte 7 günlük ücretsiz premium üyelik hediye ediyor. Bunun şartı ise e-posta adresinizi doğrulamanız. Ardından sunulan tüm konumları kullanabiliyor, daha hızlı vekil sunucu hizmeti alabiliyorsunuz. Ücretsiz üyelikte yalnızca 4 konum seçilebildiğini hatırlatalım.



Üye olup giriş yaptıktan sonra e-posta adresinize bir bağlantı gönderiliyor. Bu bağlantıya tıklayıp doğrulama yaptığınızda ücretsiz premium üyeliğiniz başlatılmış oluyor.


Şimdi zeki arkadaşlar olayı hemen kapmıştır ve içinden sürekli yeni e-posta adresi mi açıp duracağız diye sormuşlardır.


Tabi ki hayır, aslında işi kolaylaştıran kısım da burada. Kullan ve at mail adresi hizmeti kullanıyorsunuz…


Efendim anlamayanlar için baştan alalım. Zenmate premium üyeliği sınırsız bir şekilde ücretsiz kullanabilmek için sürekli yeni email adresleri kullanarak kayıt olacak ve hesabı doğrulayacaksınız. Yedi gün bittikten sonra eklentiyi ya kaldırıyor ya da ayarlar kısmından çıkış yap diyorsunuz. Sonra yeni bir e-posta ile giriş yapıp doğrulama yaparak premium kullanmaya devam ediyorsunuz.


Şimdi kullan ve at e-posta kısmına dönelim. Bu tarz açılan siteler kısa bir süreliğine size e-posta hesabı vermekte. Örnek olarak şu siteyi ziyaret edebilirsiniz ve Google üzerinde temporary mail şeklinde arama yapabilirsiniz, binlercesi mevcut.


Bu sitelere ilk girdiğinizde hemencecik size bir e-posta adresi verirler. Ve kısa bir süre zarfında, genelde bir gün kadar bu e-posta adresi kullanımınız için ayrılır. Bu tarz sitelerin arayüzü çok basittir ve yalnızca inbox görürsünüz. Gelen kutunuza da 10 saniye aralıklarla e-postalar düşer.


Premium üyelik adımlarını verelim ve konuyu kapatalım…

  1. Chrome Zenmate eklentisini indirip kuruyorsunuz
  2. temp-mail.org sitesine giriyorsunuz ve ekranın en üstünde size verdiği e-posta adresini kopyalıyor, sayfayı açık bırakıyorsunuz.
  3. Zenmate’e bu e-posta adresi ile kayıt oluyorsunuz ve doğrulama postanız 10 saniye içerisinde temp-mail.org sitesine düşüyor.
  4. Hesabı maildeki bağlantıya tıklayarak doğruluyorsunuz ve 7 günlük premium üyeliğiniz başlıyor.
  5. Premium üyeliğiniz bittikten sonra Zenmate ikonuna ve ardından eklentiyi kaldıra basıyorsunuz. (Çıkış yap ve tekrar giriş yap sıkıntı çıkarabiliyor, hata verebiliyor)
  6. Eklentiyi sıfırdan tekrar kuruyorsunuz ve ilk kayıt ekranına tekrar geliyorsunuz.
  7. Şimdi 2. maddeye geri dönebilir ve bunu yedi günde bir sonsuza dek yapabilirsiniz ta ki Zenmate ücretsiz premium üyeliği durdurana veya bu konuda farklı bir önlem alana kadar…

İşte bu kadar basit… Hepinize iyi eğlenceler, iyi seyirler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir