Tüm PS3 Modelleri Kırıldı Yalanı ve Olayın Gerçek Yöntemi

Önceleri yazdığımız ps3 kırma işlemi aslında tüm detayları ile ps3 nasıl kırılır anlatıyor ve yeni bir OFW’nin key kodları ifşa olmadan da tüm modellerin kırılmasını beklemek saçma biraz hayalperestçe olur.

Pek tabi farklı bir yöntem ile işletim sisteminde farklı bir açık da bulunabilir ancak son günlerine gelen PS3’ün hele ki son sürümdeki makinelerin kırıldığına inanmak hayli zor.


Son günlerde ortaya atılan “tüm ps3 modelleri kırılır” şeklindeki haberlere istinaden TeknoZort sizleri aydınlatmaya karar verdi. Çünkü sahibinden ve türevi ticaret sitelerinde açılan ilanlar gerçekten çok rahatsız edici.


Buradaki ps3 dükkanı sahibi amcalar, artık tüm ps3 modellerini kırıyoruz şeklindeki ilan başlıkları ile siz değerli kardeşlerimizin cebindeki paralara göz dikmiş durumdalar.


Bunun sebebi ise, 4.70 sürümünden 4.80 sürümüne kadarki işletim sistemi aralığında yeni bir açığın ortaya çıkmış olması.


Aslında kısıtlı da olsa kopya oyun çalıştırmayı sağlayan bu açık ile belki bazı oyunları makinenizde oynayabiliyorsunuz. Ancak bunun anlamının kesinlikle kırmak olmadığını söyleyelim. Bu haberi duyduğunuza seviniyor olabilirsiniz ancak pek fazla ümitlenmeyin çünkü cihazınıza CFW kurulumu veya ODE takımından bahsetmiyor bu adamlar.


İşlemi gerçekleştirmek için oyun dosyalarında büyük ölçüde düzenlemeler yapmanız gerekiyor ve nadir oyun bu işlem sonucu çalışabiliyor. Bilgisayar bilginizin iyi olması gerektiğini de hatırlatalım çünkü 1 adet oyunu hazırlamak için hex editörden tutun da paket düzenleme ve bir iki uygulamaya daha ihtiyacınız var.


Şimdi gelelim yöntemi açıklamaya…

PS3 4.70 OFW Tools ile Kopya Oyun Çalıştırma

İhtiyacınız olan şeyler şöyle:

  • Oyunun disk versiyonu ve patch dosyaları
  • Dönüştürücü: Game Converter
  • TrueAncestor adındaki backup injector programı
  • Hex Editör (byte bazında dosya düzenleme programı)
  • make_npdata adlı program
  • PkgView adlı program



Şimdi dostlar, bu kadar çok dosyayı bir arada topladığımıza göre bu işi yapmaya da hevesliyiz anlamına geliyor durum sanırım. O halde başlayalım oyunu OFW yüklü orijinal bir konsolda çalışması için hazırlamaya…

1. PS3 Oyununu Dönüştürme

  • Game Convert dosyalarını C dizinine atıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken, uzun bir klasör yoluna atmayın yani Program Files altında olmasın kolayca ulaşılabilecek bir yerde olsun ve klasör yolunda özel karakterler içermesin.
  • Daha önceden indirdiğimiz PS3 oyununun PS3_GAME klasörünü game converti attığımız yere atalım yani CONVERT.bat ile aynı yere. Burada da bir konu var. Eğer oyunu ISO olarak indirdim derseniz, mount edip içeriğinden klasörü kopyalamanız lazım. Burada bize gereken tek şey PS3_GAME klasörü.
  • Daha sonra PS3_GAME klasörüne girin ve LICDIR klasörünün orada olduğundan emin olun. Yoksa oluşturun.
  • Convert.bat çalıştırın ve oyunun klasör adını girin. Bu NPEBXXXXX şeklinde olmalı. X olan kısımlara sayı giriyorsunuz ve her oyunda bu değişik olmalı. Ardından dosyaların hazırlanmasını bekleyin…
  • Şimdi EBOOT patchlerini açın ve EBOOT.BIN dönüşümü yapılan klasördeki USRDIR içerisine atın. Bu aşamada PARAM.SFO içerisindeki versiyonu da kontrol etmeniz gerekiyor.
  • Sonuç itibarı ile ilk aşamayı tamamlamış oluyorsunuz.



Bu aşamadan sonraki adımları, dönüştürdüğünüz dosyaların olduğu klasörden yapıyorsunuz.

2. Lisansı Düzenleme

  • PS3_GAME içerisinden LICDIR klasörüne girin.
  • LIC.DAT dosyasını Hex editör ile açın ve 0x800 kodlu satıra gelin. Yani sol tarafa bakıp 00000800’ü bulacaksınız.
  • Buradaki oyun kodunu PARAM.SFO’da yazan ile aynı yapın.
  • Ardından dosyayı kaydedin.



Eğer LIC.DAT hazırlamak bu şekilde size zor geliyorsa, PARAM.SFO dosyasından otomatik LIC.DAT oluşturan uygulama: PS3 LIC.DAT Generator‘ü bir yerlerden bulup kullanabilirsiniz.

3. PKG Oluşturma ve PS3’e Backup Inject İşlemi

  • PS3’e flash disk takın. FAT32 olmasını söylememize gerek yoktur sanırım.
  • Sistem Ayarları altından Yedeklemeye gidin ve yeni bir yedekleme oluşturun.
  • Aldığınız pkg dosyasını PkgView ile açın.
  • Bu aşamada oyun ekleme yapmanız gerekiyor. Bunun için TrueAncestor adlı backup injector programını kullanacaksınız.
  • Programın içerisindeki backup klasörüne PS3 EXPORT BACKUP 000000000000 şeklinde PkgView ile açtığınız dosyaları atın.
  • Diğer dosyaları da yine aynı programın game klasörüne atıyorsunuz. Bunlar ilk aşamada dönüştürdüğünüz oyun dosyaları, patch dosyaları ve var ise dlc dosyaları olacak. Hepsi kendi klasörlerinde olmalı.
  • Injector.exe çalıştırın ve sırasıyla 1 tuşuna 3 tuşuna ve S tuşuna basın.
  • Manipüle edilmiş PS3 yedek dosyanız artık hazır 🙂

4. Düzenlenen Yedeği Geri Yükleme

  • PS3 menüsünden Sistem Ayarları ve Yedeklemeye girin.
  • Yedeği flash diskten içe aktarın…



İşte hepsi bu kadar diyeceğiz ancak işin ne kadar zahmetli olduğu gözler önünde ve cihazın ban riski de mevcut belirtelim.


Bu yöntem henüz tarafımızdan denenmedi ancak denendiğinde sonuç paylaşılacaktır.


Gördüğünüz üzere oyun oyun tek tek düzenleme gerektiren bu yöntem, tek bir oyunu hazırlamak için saatlerinizi alabilir ve o da oyun çalışır mı çalışmaz mı bilinmez arkadaşlar.


Başta belirttiğimiz ilan siteleri üzerinde ilan açan hekır amcaların da sizlere şu şu şu oyunları yükleriz sadece deme sebepleri de bundan kaynaklıdır.


Son bir uyarı yapmak gerekirse, eğer yeni bir işletim sistemi çıkarsa ve bu yöntemi kullanmaya devam etmek istiyorsanız, cihazı sakın ola ki 4.80 sürümün üzerine çıkarmayın. Şayet Sony ilerleyen sürümler çıkarsa, bu açığı muhakkak kapatacaktır.


Eğer başarabilen olursa, yorumda yazarsa seviniriz. Gerekli dosyalara İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz ancak bulamazsanız yine yorum bırakın, yorumlarda dosya bağlantısı bulup paylaşalım.


Sonuç olarak, yöntem CFW kurulmuş bir cihazın yanına dahi yaklaşamayacak hatta ODE kullanan cihazların bile uzağından geçemeyecek bir yöntemdir. Sayılı kişinin yapabileceği bir yöntem olduğunu da belirtmekte fayda var. Hangi oyunların çalışıp hangilerinin çalışmadığı da henüz bu kadar uğraşa o kadar oyun için kimse giremediğinden belli değildir. Siz siz olun, bu tarz haberlere inanıp da ps3 dükkanlarına koşmayın veya gidip kırdırma ümidi ile son sürüm bir superslim konsol almayın diyelim 🙂

2 thoughts on “Tüm PS3 Modelleri Kırıldı Yalanı ve Olayın Gerçek Yöntemi

  1. Sevgili teknozort. Karisik bir is oldugu kesin. Suan ps ci abiler bas bas bagiriyorlar yeni gelistirdigimiz sistem ile…. diye.. Cfw nin daha saglam oldugunu anlıyoruz bu durumda. Sanirim ofw ile yuklenen oyunlara daha sonra yeni bir oyun yüklendirse eski oyunların hepsi gidiyor. Bir nevi format gibi tum veriler temizleniyor. Yaziyi paylaşali yaklasik bir ay kadar olmus. Deneme sansin oldu ise ve yeni bir gelişme var ise paylaşırsan sevinirim.

  2. hasan merhaba yorumun için teşekkürler 🙂 Aynen biliyorum, kendi geliştirdikleri sistem ile diyorlar heralde geçen sene brezilyaya rio karnavalına gittikleri sırada sambacı kızlardan öğrenip geldiler ve burada geliştirdiler :)))

    Konudan ben de bu ara bayağı bir uzak kaldım ancak yakın zamanda baktığımda bir gelişme yoktu, tekrar bir araştırır eder bulabildiklerimi yeni bir konuya dökerim yakın zamanda. Bunu yapmak için internet yetmiyor, abilerimizi de bizzat ziyaret edip sormak gerekiyor neler geliştirmişler öğrenmek için 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir