Bu Çalan Hangi Şarkı? Çalan Şarkıyı Bulma Programları

Teknolojinin gelişmesinden müzik sektörü de nasibini aldı. Eskiden bir şarkıyı bulabilmek için etrafımızdaki kişilere sorardık ancak şimdi çalan şarkıyı bulma uygulamaları ile saniyeler içerisinde aradığımız şarkıyı bulabiliyoruz.

Artık, dinlediğiniz ancak ne adını bildiğiniz ne de söyleyen şarkıcıyı tanıdığınız bir şarkıyı kolay bir şekilde müzik tespiti yapan uygulamalar ile bulabilmek mümkün.


Yani anlayacağınız üzere artık kimseye şu hangi şarkıydı ya şeklinde sorular yöneltmeye gerek kalmadı.


Şimdi, çalan şarkıyı bulabileceğiniz programları ve yöntemleri paylaşalım.

1. Çalan Şarkıyı Bir Cep Telefonu ile Bulma



musicID: iOS ve Android yazılımlarda bulunan bu uygulama ile çalan şarkıyı tespit etmek mümkün. Uygulama en son hatırladığımız kadarıyla 3 dolara satılıyordu. Uygulama, kısa mesaj ile bildirim özelliğine sahip. Yani numarayı arıyorsunuz, şarkının herhangi bir bölümünü telefona dinletiyorsunuz ve sonuç kısa mesaj ile cep telefonunuza iletiliyor.


Shazam: Herkes tarafından tanınan bu uygulama, kayıtlı müzikler ile çalışabiliyor. Uygulama tüm işletim sistemlerinde mevcut ve açtıktan sonra dinle tuşuna bastığınızda, dinlettiğiniz şarkının adını ve sanatçısını size söylüyor.


Telefonu, müzik kaynağına yakınlaştırmak, tespit edebilmesi için yeterli ancak Shazam, canlı söylenen mırıldanmaları veya canlı performansları, kareokeleri yakalayamıyor.

2. Şarkıyı Mırıldanarak veya Söyleyerek Bulma



Midomi: Tarayıcı tabanlı çalışan bu uygulama, mikrofon vasıtası ile mırıldandığınız melodileri veya söylediğiniz şarkıları tespit edebiliyor.

3. Şarkıyı Kaydederek Bulma



AudioTag: Bu uygulama, karşıya dosya yükleme ile çalışıyor ve yüklediğiniz şarkıyı kendi veritabanında arayarak güzel sonuçlar ile karşınıza gelebiliyor.

4. Başkalarından Yardım Alma



Name my Tune: Şarkıyı mırıldanın veya söyleyin. Ardından en çok hangi müzik dalına uygun olduğunu seçin. Daha sonra formu gönderiyorsunuz ve elektronik posta ile sonucu alıyorsunuz.


WatZatSong: Bir sosyal mecra olan bu sitede, şarkının ufak bir kısmını yüklüyor ve diğer kişilerin size yardımcı olmasını bekliyorsunuz. Aslında bunu Facebook, Twitter ve benzeri diğer sosyal medya sitelerinde de yapabilirsiniz.


Aklımızdaki siteler şimdilik bu kadar. Bu konuda sizin de bildiğiniz benzer siteler varsa lütfen bizimle paylaşın. Herkese keyifli ve bol müzikli günler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir