Amerika’daki En iyi 5 Grafik Tasarım Okulu (Universite)

Amerika’da okumak isteyenler ve hayalindeki meslek de grafik tasarım olanlar için derlediğimiz ABD’de yer alan en iyi grafik tasarım okulu başlıklı yazımıza hoş geldiniz…

Baktığımız, okuduğumuz veya izlediğimiz her şeyde muhakkak grafik tasarımcıların bir parmağı var. Kitapların tasarımları, albüm kapakları, web sitelerinin görünümü, reklam filmleri, afişler, billboardlar kısaca her şey onların dokunuşları ile oluşuyor.


Bu bahsettiklerimiz sizin de ilginizi çekiyorsa şüphesiz grafik tasarımcı olma eğilimindesiniz diyebiliriz. Ve yurt dışında okumak da istiyorsunuz belli ki. O halde biz de ABD sınırları içerisinde yer alan en iyi grafik tasarım okullarını paylaşıyoruz ama öncesinde ufak bir iki bilgi de verelim…

Grafik Tasarım Okulu Nedir?



Grafik tasarım; görsel ve metinleri kullanarak fikir ve sanat oluşturma işidir. Grafik tasarımcılar, birer stratejik iletişimci olarak üçüncü şahıslar ve firmalar arasında bağ kurarlar. Bunu da yaptıkları tasarımlar sayesinde; reklam, web sitesi, albüm kapağı, kartpostal, logo ve daha örneğini verebileceğimiz bir çok şey ile yaparlar.


Eğer yaratıcı olduğunuzu düşünüyorsanız ve teknoloji ile de ilgiliyseniz, grafik tasarımcı olmak aslında tam da size göre diyebiliriz.


Bir grafik tasarımcı olarak güzel işlerde çalışabilmek için geniş bir portfolyo sahibi olmanız gerekir. Bunu teoride kendiniz de yapabilirsiniz ancak okulun size burada kattığı işinizi kolaylaştırmak olacaktır. Pek tabi, günümüzde ön-lisans sahibi olmadan bulabileceğiniz iş sayısı gerçekten kısıtlı olduğu için ilk başta ele alınması gereken konu da budur.


Grafik tasarım okulları genelde görsel sanatlar eğitimi veren üniversitelerde bulunur ancak bazı teknik üniversiteler de bu programı açar.


Grafik tasarım okulu kısaca; grafik tasarımcı olarak geliştireceğiniz portfolyoya başlamaya yardımcı olabilecek önemli bir başlangıç noktasıdır. Ne bildiğinizi alıp neler yapabileceğiniz ile pekiştirir ve sizi sektöre hazırlar…

En iyi Grafik Tasarım Okulları



Şimdi geçelim ABD’de yer alan en iyi grafik tasarım okulları listemize…

1. Rhode Island School of Design (RSID)



Bu okul için kısaca tasarım okullarının Harvard’ı diyebiliriz. Öğrenci geçmişinde bir çok animatör ve ünlü tasarımcı yer alıyor. Bu okula gidebilirseniz, gayet iyi bütçe ayrılmış programlar ve disiplinli bir eğitim ile karşılaşıyorsunuz.





Buraya öğrenci olarak başvurduğunuzda ve kabul edildiğinizde ilk yılın yarısına kadar aldığınız eğitimin ardından ana dal seçimi yapıyorsunuz.


Bu okuldan mezun olduğunuzda BFA (Bachelor of Fine Arts) unvanı alıyorsunuz ki bu da grafik tasarım alanında sahip olmanız gereken en prestijli unvandır.


Okulun kabul oranı: %30 civarlarında.

2. The Pratt Institute



Brooklyn, New York’da yer alan bu eğitim kurumu güzel ve tarihi bir kampüse sahip.





Daha çok ilüstrasyon, reklamcılık ve bu alandaki tasarımlara yönelik eğitime sahip olan bu okuldan da aynı unvan ile mezun olabilirsiniz. Bizde pek de karşılığı olmayan İletişim Tasarımı adında bir bölüm altında eğitim veriliyor. Bunun ana konusu da grafik tasarım tabi ki.


Okulun kabul oranı: %70 civarlarında.

3. Carnegie Mellon School of Design



BFA yerine BDes unvanına sahip olabileceğiniz Pennsylvania’da yer alan bir okul. Unvanın anlamı da Bachelors in Design anlamına geliyor.





Öğrencilerin birden fazla alanda katılım göstermesine imkan sağlayan bu okul ayrıca mezuniyet bölümlerini kombinlemenize de olanak sağlıyor.


Eğitim-araştırma üniversitesinden yana tercih kullanmak istiyorsanız, bu okulu değerlendirebilirsiniz.


Kabul oranı: %30 civarlarında.

4. School of Visual Arts



Manhattan’da yer alan bu okul da yüksek kabul oranı ile göz dolduruyor ancak bulunduğu bölge biraz pahalı olarak adlandırılabilir.





BFA unvanına sahip olabileceğiniz bu okulda kendinizi grafik tasarım ve web tasarım alanlarında geliştirebilirsiniz.


Okulun kabul oranı: %75

5. Yale University School of Art



Kabul oranı çok düşük olan Yale, görsel tasarım alanında BA unvanı ile mezun olabileceğiniz güzel bir eğitim kurumu. %7 kabul edilme şansınız var. Genel olarak da zanaat alanında yoğunlaşmış ve teorik tasarımlar işleyen bir kurum.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir