En İyi 8 Online Resim Düzenleme Sitesi Hemde Bedava!

Şimdi kim uğraşacak bilgisayara fotoşop kurmaya yok satın alıp para vermeye falan diyen bir arkadaşım var. Yani iki gün önce dedi bunu. Bende buradan yola çıkarak, bilgisayar hiçbir program kurmadan nasıl resimlerinizi düzenleyip efekt vereceğinizi anlatmaya karar verdim. Bilmiyorum doğru mu yaptım? (Adobe duymasın!)

Bir çoğunuz, ücretsiz bir resim düzenleme uygulamasına sahip değildir diye düşünüyorum. Korsan yazılım kullanan kardeşlerimizi bir kenara bırakırsak, bu resim düzenleme işini İnternet üzerinden, bilgisayarınıza herhangi bir şey kurmadan yapabildiğinizi biliyor muydunuz? Evet böyle siteler mevcut.


Aşağıda listesini vereceğimiz en iyi resim düzenleme siteleri, resimler üzerinde istediğiniz değişiklikleri, efektleri yapmanıza fazlasıyla yardımcı olacak.


Hatta bazılarında, kendi resminizi zombiye çevirme gibi saçma sapan şeyler bile var! Zombileri bir kenara bırakıp eskiye dönersek, önceden değil resim düzenlemek doğru düzgün resim yükleyebileceğimiz siteler dahi yoktu. Resimlerimizi düzenlemek için İnternet üzerinden resim düzenleyici programlar indirip bunların deneme sürümlerini kullanırdık. Bazı adi program yapımcıları da, bu deneme sürümlerine watermark, filtreleme, kendi reklamlarını yapma gibi adice şeyler eklerdi. Yani düşünsenize, kendi resminizi düzenliyorsunuz, atıyorum gözlerinizdeki flaşın parlamasıyla beliren kırmızılığı alacaksınız, aldınız, kaydettiniz, bir açıyorsunuz resmin tam ortasında şeffaf bir şekilde FOTOŞOK yazıyor. Ne anladım ben o işten, değil mi ama…


Fazla uzatmayalım. Hiç bir şey indirmeye gerek kalmadan, online resim düzenleyebileceğiniz güzel siteleri yazımızda veriyoruz. Artık durum değişti diyoruz, artık resimlerimizi ücretsiz düzenleyen güzel siteler var diyoruz…

1. Pixlr (siteye git)

Bu güzel sitenin öyle güzel bir editörü var ki, hem resim yüklemeye, hem İnternet üzerindeki bir resmi açmaya, hem de yeni oluşturmaya izin veriyor.


Pixlr ayrıca nadide bir web sayfasına da sahip ve editör ilginç bir şekilde Türkçe desteği sunuyor. Bizim dilimize çevirmiş olmaları gerçekten çok iyi. Süper bir diğer özelliği ise katmanları desteklemesi. Yani bildiğiniz fotoşopun İnternet hali diyebiliriz. Süper bi’şiy.


Gerisi aynı, fırça, renk kovası, doku aracı, çizim kalemi, sünger falan.

2. BeFunky (siteye git)

Eğlenceli ol diyen bu site, kolaj yapmaya dahi imkan tanıyor! Pixlr’a göre ele alırsak daha sade ve basit bir arayüze sahip. Ufak tefek resim düzenleme, croplama, kesme, yapıştırma, ayırma, koparma gibi işlemleriniz için kullanabileceğiniz güzel bir uygulama.


Metin editörü, bıyık sembolüne sahip bir araç (bilmiyorum bıyık mı ekliyor?), ve dallar bir şeyler falan var bu sitede de. Bir de anladığım kadarıyla ücretli sürümü de var. Bedava sürümde daha basit bir arayüz ve az araç sunmak gibi bir adilik yapıyorlarsa bilemem bana kızmayın.

3. Blingee (siteye git)

İşte size 90’lı yıllardan kalan bir imaj. Eskiden hani böyle yıldızlı resimler, hareketli gifler, gözü dönen kediler falan vardı gif resimleri. Bu site işte o işi yapmanızı sağlıyor.


Resminizi yüklüyorsunuz, sonra üzerine biraz yıldız, biraz toz şeker ve üç beş tane de kelebek serpiştiriyorsunuz. Ortaya panayır gibi bir şey çıkıyor.


Bakın abi n’apmış… Bir resimle örneklendirelim bu siteyi:




4. Photovisi (siteye git)

Hani kızlar erkek arkadaşlarının resimlerini veya erkekler kız arkadaşlarının resimlerini hep bir araya toplar, paint ile yan yana koyup dizer, sonra onu kaydedip açıp hepsine sırayla tek tek bakmaktansa bir aradayken bakar ya. İşte o site bu. Yani o işi yapmanıza yardımcı oluyor.


Sözü geçmişken, benim bir arkadaş vardı. Platonik aşık olduğu kızın 20 tane resmini indirip bu siteyi kullandı ve kolaj yaptı. Sonra da odasına çekilip düzenlediği yeni resme bakarken Ferdi Tayfur dinleyip ağladığını bilirim. Hey gidi günler…

5. Pizap (siteye git(me!))

Bu sitede zombi gördüm işte. Resimlerinize değişik efektler verebildiğiniz bir site. Yani kendinizi yaşlandırır, canavara dönüştürür ve onun gibi şeyler yaparsınız muhtemelen bu siteyi kullanarak.


Ayrıca güzel özelliklerinden bir kaç tanesi daha var: online smiley yapımı, facebook kapak resmi yapımı ve twitter cover yapımı da bu sitede mevcut. Güzel şeyler var yani anlayacağınız resim düzenlemenin dışında.


Ve Pizap’da listedeki son siteydi. 8 demiştik değil mi? Kandırdık! 5 tane yeter size. Bunları kullanarak güzel güzel resimlerinizi düzenleyin şimdi hadi bakalım.


Şaka şaka…


Kalan son 3 siteyi de açıklamasız, direk adresleri ile verelim, olur da onlara da bakmak istersiniz, bu yukarıdakilerden hiçbiri hoşunuza gitmezse diye.


Şimdilik hoşça kalın ve iyi resim editlemeler. Buyurun diğer üç site…

6. Picnik (siteye git)

7. Pixenate (siteye git)

8. Loonapix (siteye git)



Adobe’a selamlar… Yıllardır piyasayı sömürdünüz, oh olsun artık online resim düzenleyicilerimiz var. Yuppi!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir