NASA Paralel Evren Keşfetmiş Olabilir! İşte Kanıtlar

Gün geçmiyor ki NASA’da bulunan bilim adamları yeni bir şeyler keşfetmesin… Geçtiğimiz günlerde bildirilen habere göre, fiziğin tam tersi işlediği ve hatta zamanında ters yönde aktığını iddia ettikleri (tuhaf diye adlandırmışlar) bir paralel evrenden bahsetmişler.

NASA’lı bilim adamları, kanıtlarını ortaya çıkardık dedikleri bu paralel evreni, Antarktika’da yaptıkları deneyler sonucunda keşfederken, Big-Bang’e de yine bir atıf yaparak, deney sırasında bu zaman zarfında evrenden doğmuş parçacıklar bulduklarını söylüyor.

Düşük enerjili parçacıklar, bir etkileşime ihtiyaç duymaksızın yeryüzünden geçme yeteneğine sahipmiş. Ancak daha yüksek enerjili parçacıklar yerküre tarafından (katı madde) durduruluyormuş. Bu yüksek parçacıklar aşağıya inerken takip edilebiliyormuş ancak yukarıya çıkanları takip edemiyormuşuz NASA’da bunu gerçekleştirip takibi başarmış anladığımız kadarıyla. Bunu yaparken de gökyüzüne çıkardığı devasa bir balonu kullanmış. Yine “Dürtüsel Geçirgen Anten” adı verdikleri bir şey de balonumuza yardımcı olmuş.

Şimdi gelelim kilit noktaya…

NASA’lı bilim adamları, yukarıya hareket ediyor dedikleri bu parçacıkların, paralel bir evrende; zamanda geriye doğru hareket ettiklerini ifade ediyor. Aksi olması halinde, bu parçaların Dünya’dan tekrar geçmek için formunu kaybetmesi gerekiyordu şeklinde de bu tezi savunuyorlar.

Tezin savunucusu Peter Gorham (deneyi yöneten bilim adamı); Yaklaşık 14 milyar yıl önce meydana gelen Büyük Patlama’nın, büyük bir olasalıkla iki ayrı evrenin oluşumuyla sonuçlandığını düşünüyor.

Bu iki evrenden ilki; bizim yaşadığımız. Diğeri ise, her şeyin tersine çalıştığı başka bir evren…

Konu hakkında detaylar yayınlandığında, ilerleyen günlerde paylaşacağız, şimdilik haber bu kadar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir