WordPress WP Tema Sorgulama İçin En iyi 3 Site

WordPress tema sorgulama neden yapılır diye sorarsanız, çoğu kişi gördüğü ve beğendiği bir sitenin wp olduğunu öğrendiği zaman acaba hangi temayı kullanıyor diye kendi kendine sorar…

Pek tabi sormakla da yetinmez, kendi kendine der ki acaba bu tema herkesin kullanımına açık bir tema mı? Sebebi ise kendi sitesinde kullanmak istemesidir…


Siz de Google’da wp tema sorgulama araması yaparak buralara kadar geldiğinize göre sizin de amacınız gördüğünüz bir wordpress sitenin hangi temayı kullandığını öğrenmek ve aynısını kendi sitenizde kullanmak muhtemelen. Siz wp hızlandırma tekniklerinden bir müddet uzaklaşmayı başarmış birisi olmalısınız ve kesinlikle amacınız budur evet.


Ne demiştik, konumuz wordpress tema bulma efendim…


Hedef siteyi sorgulayarak hangi wordpress temasını kullandığını öğrenebileceğiniz birbirinden güzel üç site paylaşıyoruz. Bu siteler kaynak kodları inceleyerek o sitedeki tema genel kullanıma açık veya satın alınabilir bir temaysa yani özel değilse ne olduğunu size yazıyor efendim. Bulduktan sonra satın almak isterseniz, wp temaları satın alabileceğiniz bir çok site mevcut bunlardan en önemlisi de theme forest olarak gösterilebilir. Bunun yanında ücretsiz wordpress temaları bulabileceğiniz siteler de pek tabi var.


Gel gelelim ki temanın ücretli olup olmadığı konusunda garanti vermiyoruz ve özel tema kullanan siteler için tema tespiti yapmak mümkün olmuyor. Siz yine de her üç siteyle de deneyin belki birinden birisi bulur…

En iyi WordPress Tema Sorgulama Siteleri



Aşağıdaki listede yer alan siteler ile tema sorgulayabilirsiniz. Üç site de birbirinden güzel ve faydalı olarak gösterilebilir. Ve gayet başarılı sonuçlar veriyorlar.

1. What WP Theme is That



Listeye en çok kullanılan site ile başlayalım. Basit bir arayüze ve yalnızca yapacağı işe odaklanan tasarımıyla olduğu kadar güçlü arama kabiliyeti de bu siteyi en güzel tema bulucu sitelerden yapıyor.


Tek yapmanız gereken wp kullanıldığına emin olduğunuz bir sitenin adresini arama kutucuğuna yazmak ve aramayı gerçekleştirmek.


Ayrıca, site genel kullanıma veya satın almaya açık olmayan bir tema bulsa bile (özel tema) size bu konuda uyarı veriyor. “Belli ki özelleştirilmiş bir tema diyor kendileri.”


Sitenin en güzel yanlarından bir tanesi de, kullanılan pluginleri de tespit edebilmesi. Hedef sitede hangi plugin hangi eklenti kullanılıyor ise önünüze bir güzel hepsini döküyor.


Pek tabi sorgulanan site wordpress kullanmıyorsa, “bu site wordpress değil” uyarısını da vermekten çekinmiyor.

2. WP Theme Detector



Daha detaylı bir arayüze sahip olduğu gibi kendi bloglarından yayınları da anasayfasında veren bu site de listenin ilk sırasındaki gibi gayet başarılı.


Ancak şunu söyleyebiliriz ki sonuç sayfası gayet başarılı. Güzel bir tasarım ile tüm detayları veriyor.


Hemen sağ kısımda bulunan “Availability” sitede kullanılan temanın satın alınabilir veya indirilebilir olup olmadığını tespit etmenize yardımcı oluyor.


Ayrıca, bu site de eklenti tespiti yapabildiği gibi, bulunan eklentilerin bedava olup olmadığını da söylüyor ve onlara bir de indirme bağlantısı verip sizi uğraştırmıyor.

3. Scan WP



Son site de diğerlerinin aynısı efendim. Tespit ettiği temanın, sonuç sayfasında büyükçe bir ekran görüntüsünü görebilirsiniz.


WP template bulmak için bu siteyi kullanınız.


Tabi tema adı değiştirilmiş olabilir ama görünen ekran resminden bir ipucu yakalayabilirseniz özelleştirmeye rağmen kullanılan temanın ne olduğunu anlamak size kalıyor.


Aynı şekilde bu da eklentileri buluyor.


Hepsi bu kadar. Bu üç site yeteri kadar işinize yarayacaktır diye düşünüyoruz. Sizin de bildiğiniz bu tarz başarılı siteler var ise yorum yoluyla bizimle paylaşın. Ne de olsa bilgi paylaştıkça çoğalır.


WordPress kullanan tüm arkadaşlara bol cpu kullanımı azaltmalı günler dileriz. Saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir