Amerika’daki En iyi Sinema ve Film Okulları

Yönetmen olmak aslında kolaydır. Tek ihtiyacınız olan 16 mm bir kamera ve sizi eğitebilecek iyi bir öğretmendir. Çoğu kişi yönetmen olmak için bu yolu izliyor ancak en az onlar kadar eğitimini film ve sinema okullarında alanlar da var.

Bu konuda hevesli olan öğrenci arkadaşlarımız için, Amerika’daki en iyi 8 film okulunu yazımızda paylaşıyoruz. Hangisinin ihtiyaç ve isteklerinize en uygun olduğunu seçmek ise size kalıyor. Tabi ki imkanlar, ücretler ve burs imkanları da yazımızda olacak…

8. Wesleyan Üniversitesi

Liberal sanatlar üzerine eğitim veren bu üniversite, öğrencilerin güzel olanaklara sahip olduğu ve pratik yapma imkanı bulduğu bir film yapımı eğitim kurumu. Üniversitenin önemli veya bilinen mezunları arasında Matthew Weinner, Paul Weitz ve Michael Bay gösterilebilir. Bu üniversiteyi tercih ederseniz, öğrenim giderleriniz tahmini olarak 50 bin doları bulacaktır.

7. California Sanat Enstitüsü (Institute of Arts)

Walt Disney tarafından inşa edilen ve faaliyete sokulan bu eğitim kurumu, çizgi animatörler ve animasyon filmi yönetmenleri ile yapımcıları açısından oldukça bilinen bir kurumdur. Son filmi Inside Out ile Oscar kazanan Pete Doctor, bilinen son mezundur.


Öğrenciler, okulda beş yıldır eğitim veren James Franco’dan bir şeyler kapmak için burayı tercih edebilir. Kurumun diğer önemli mezunlarına yer vermek gerekirse onlar da: Tim Burton, Kirby Dick ve Brenda Chapman.


Burayı tercih ederseniz, eğitim giderleriniz 45 bin doları bulacaktır.

6. Chapman Üniversitesi

Çoğu ünlü çocuklarını bu okula göndermiştir. Bunların arasında herkesin yakından tanıdığı Hugg Hefner’da var. Chapman Film ve Medya sanatları yüksek okulu, Paramount ve Warner Bros gibi firmaların da kullandığı 40 milyon dolardan fazla bir bütçeyle oluşturulan bir ses tesisine de sahiptir. Kurumun ünlü mezunlarından bir tanesi Kelly Galuska’dır.


Chapman’ı tercih etmeniz halinde fiyat 24 bin dolar.

5. New York Üniversitesi

En prestijli film okulu sayılan bu kurum, Hudson Nehri’nin doğusunda yer almakta. Martin Scorsese, M. Night Shymalan gibi ünlü film yapımcılarına ev sahipliği yapmıştır ve bir çok yönetmen daha yetiştirmiştir.


Bu kurumun öğrencileri yılda 6000’e yakın film üretmekte. Ünlü mezunlarından ikisi de Joel Coen ve Spike Lee olarak gösterilebilir.


Tercih edeceğiniz eğitim kurumu buysa, ödeyeceğiniz para 55 bin doları bulacaktır.

4. Columbia Üniversitesi

Ünlü mezunları arasında James Pnsoldt ve Nicole Holofcener yer alıyor. Kurum bu yıl 50. yıl dönümünü kutladı. Öğrenim giderleri 50 bin doları bulmakta tercih edeceğiniz film okulu burasıysa.

3. UCLA

Ekonomik olarak gösterilebilecek bu kurum; tiyatro, film ve televizyon alanını tercih eden öğrencilerin ufak bir kısmına ev sahipliği yapabiliyor çünkü başvuruların yalnızca yüzde ikisini kabul ediyor.


Kurum, özgür ruhlu bir yapı ile öğrencilerini film yapmaya teşvik ediyor. Ünlü mezunları arasında Justin Lin ve Francis Ford Coppola var.


UCLA’da okumak 15 bin dolara patlıyor.

2. American Film Enstitüsü

Öğrenci Akademisi Ödülleri’nde, altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilerinin başarısıyla bilinen kurum, en iyi tercihlerden birisi olmayı halen sürdürmekte.


Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla 2015 yılında daha fazla kadın öğrenciyi bünyesine kabul etmiştir.


David Lynch bilinen mezunlarındandır.


Burada okumak size aşağı yukarı 45 bin dolara patlıyor.

1. Loyola Marymount Üniversitesi

Ufacık bir okul olan bu kurum, en iyi film okullarından birisi olarak gösterilmektedir. California’da yer alan kurumda, 12 öğrenci başına bir öğretmen düşüyor ve müfredatı çok geniş. Okul, belgesel alanında yeni bir tesis kurmaya başlamıştır.


Ünlü yönetmenleri arasında Açlık Oyunları’nın yönetmeni Francis Lawrence yer alıyor. Ayrıca American Horror Story’den tanınan James Wong’da buradan mezun.


LMU’da okumak tüm giderleriyle birlikte 40 bin doları aşıyor.


Amerika’da film ve sinema eğitimi alabileceğiniz 10 okulu tanıtmaya çalıştık yazımızda. Umarız ufakta olsa bir fikir edinmenize yardımcı olmuşuzdur. Listedeki okullar hakkında daha fazla bilginiz varsa, lütfen yorum yaparak bizimle paylaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir