Hangi Versiyon PS4’ler Kırılıyor? Tüm Detaylarıyla Playstation 4 Kırma İşlemi

PS4 Kırma: PS4 kırma işlemi için kullanılan son uygulama ve araçlar, 2018 yılında güncelleme olarak PS4 hacking forumlarında yayınlandı. Kendinize yeni bir PS4 aldınız ve nasıl kırdırırım veya bendeki versiyon 7.20 kırdırılabilir mi diye mi soruyorsunuz? O halde bu siteyi favorilerinize ekleyin çünkü en güncel ve gerçek haberleri ilerleyen zamanlarda paylaşmaya devam edeceğiz…

PS4 Kırma İşlemine Uygun Versiyonlar ve Son Durum

PS4 5.05 ve 5.07 İşletim Sistemi Versiyonu Kırma İşlemi

Eğer versiyon 5.07 veya altı işletim sistemine sahip olan bir Playstation 4’ünüz varsa bu sizin için çok iyi bir haber çünkü kırma işlemi için olabilecek en iyi sürümde olduğunuz yani köprüden önceki son çıkışta olduğunuz anlamına geliyor. 5.05 versiyonu için Mayıs 2018 tarihinde yayımlanan yöntem ile PS4’ünüzü kırabilir veya kırdırabilirsiniz.

PS4 4.55 Kırma İşlemi

Eğer bu sürümde bir cihazınız varsa cihazınızı yine hiç yükseltmeden kırabilirsiniz. Ancak bu sürümde olanlara tavsiyemiz öncelikle daha yeni ve oyunlar tarafından desteklenen 5.05 sürümüne yükseltip kırma işlemini o sürümde yapmalarıdır.

PS4 5.50 ve 7.20 Versiyonlar Arası Kırma İşlemi

PS4 5.50 sürümü ve üzerisi için ne yazık ki herkese açık bir kırma yöntemi yok. Bazı hackerlar özelinde bu sürümden yukarısı için de exploit (açıklar) bulduğunu söylese de henüz paylaşılmış değil.

Yine de eldeki en iyi ihtimal PS4 6.20 sürümü için yayınlanmış bir kullanıcı modlu webkit açığının mevcut olması. SpecterDev adlı hacker Mart 2019’da bu yöntemi paylaşmıştı.

Ayrıca, yine Mathieulh adlı bir hacker da PS4 5.55 versiyonunda kernel açığı bulduğunu iddia etmişti. Ancak bu açığı hiçbir zaman paylaşmayacağını, 5.55 üzeri sürümler için de herhangi bir çalışma planının olmadığını da söyledi kendileri.

Şuan için bir Playstation 4’ün versiyonunu düşürmenin hiçbir bilinen yolu yok bu sebeple 5.05 versiyonun üzerine geçilmesi, cihazı kırma şansını kaybetmek anlamına geliyor. Yani tavsiye edilen, kalabildiğiniz kadar düşük versiyonda kalmanız. Yani diyelim ki 6.20 versiyona güncellediniz, nasıl olsa ben kaçırdım deyip 7.20 versiyona çıkmayın çünkü ilerleyen günlerde 6.20 için de bir açık paylaşılabilir onu da kaçırırsınız.

Ancak şuan için bir Playstation 4’ü kırmak veya kırık bir cihaza ulaşmak için en iyi seçeneğiniz 5.05 sürümünde bir cihaz bulmak.

Bu sürümün üzerinde ve 6.20’deki paylaşılan açığın dışında, cihazı kırdığını iddia edenlere veya uygulama paylaşıp bilgisayarınıza indirmenizi isteyenlere itibar etmeyin.

Şuan İçin Kırılabilen En Güncel Versiyon: PS4 5.05’dir.

PS4 Kırma İşlemi Geçmişe Dair Notlar

PS4 1.76 Kırma İşlemi

Bu işletim sistemi sürümü, ilk hacklenen sürümdür. Daha önce de blogda haberini yaptığımız, fail0verflow adlı hackerın bu sistemde Linux çalıştırdığı ve bununla ilgili tüm dosyaları paylaştığında PS4 bu sürümdeydi.

Yine bu arkadaş, yaptığı video konferansta bir PS4 üzerinde Linux işletim sistemi çalıştırmayı başarmış hatta pokemon benzeri bir oyun açıp oynamıştı. Daha sonra 2016 yılının sonlarında 4.0 sürümündeki PS4’ler için de aynı sunumu gerçekleştirmişti.

PS4 Kırma Oyun Kopyalama (Paylaşma) Yöntemi (Brezilya Yöntemi)

2014 yılında Brezilya’dan PS4 oyunlarını kopya bir şekilde oynama yöntemi haberleri geldi. Bunu yapmak için hacker olmaya da gerek yoktu çünkü basit bir şekilde raspberry pi kullanarak elektronik olarak satın alınmış oyunları kopyalama ve sınırsız paylaşma yöntemiyle çalışıyordu. Bir PS4 için lisanslanan oyun, diğer PS4’lere kopyalanıp oynanabiliyordu. Bu yöntemde PS4’ün NOR çipseti okunup içerisindeki satın alınmış oyun bilgileriyle kopyalanıyor ve başka bir PS4’e aktarılıyordu.

PS4 Gerçek Kırma Yöntemlerinin Kronolojik Sıralaması

Aşağıda, PS4 kırma ile ilgili atılmış tüm adımları paylaşıyoruz. Bunun dışında Youtube veya benzeri sitelerde gördüğünüz PS4 7.20 kırma, PS4 6.50 kırma gibi videolara itibar etmeyin.

  • 2018/05 – PS4 5.05 kernel açığı
  • 2018/02 – PS4 4.55 jailbreak
  • 2017/12 – PS4 4.05 kernel açığı
  • 2017/10 – PS4 5.00 jailbreak
  • 2017/04 – PS4 4.50 jailbreak / webkit hack ve kernel açığı paylaşımları
  • 2016/10 – PS4 4.01 jailbreak
  • 2015/12 – Linux çalıştırma / Pokemon demo 🙂
  • 2015/12 – İlk kernel açığı bulunması
  • 2015/05 – Brezilyalıların satın alınan oyunları kopyalaması (raspberry pi)
  • 2014/10 – İlk webkit exploit sürüm 1.76

PS4 Kırma Yalan Haber ve Siteler

Bazı siteler son versiyonlara kadar PS4 kırma işlemini yapabildiklerini, bunu sizinle paylaşmak istediklerini ve sizi mutlu etmek istediklerini sık sık yazar. Bu tarz siteler genelde bilgisayarınıza bir dosya indirmenizi, direk açmanızı veya PS4’e kopyalamanızı söylerler. Ancak bununla ilgili size hiçbir detay vermezler.

Sadece indirin, atın, çalıştırın ve ta-da kırma işlemi tamam! Yok öyle bir dünya tabi ki. Bu sitelerin geneli, bir takım anket vb… doldurmanızı ister veya programlar indirmenizi, reklamlara tıklamanızı isterler. Çünkü böyle para kazanırlar ve hepsi de boşa vaktinizi alır.

Bu tarz sitelere itibar etmeyin.

Yazıyı Bitirirken

Biliyorsunuz, biz her zaman emeğin yanındayız 🙂 O yüzden kopya oyun oynamayın. O oyunları yapmak için yüzlerce/binlerce kişinin çalıştığını unutmayın… Pek tabi bilgi de paylaşılmalı, deneysel amaçlarla kullanabilirsiniz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir