Web Sitenizi Başarıya Ulaştırmanın 6 Yolu

Yeni bir web sitesi veya projesi oluşturdunuz, her şey hazır ve yayına başlamak üzeresiniz. Ancak bunu nasıl geliştireceğiniz veya ne gibi bir yayılma politikası izleyeceğiniz hakkında en ufak bir fikriniz yok mu?


Bunlar daha sonradan halledilir ancak size, web sitenizi tutturmanın 6 püf noktasından bahsettikten sonra fikirleriniz tamamıyla değişecek…

Efendim neler yapabilirsiniz web sitenizi başarıya ulaştırabilmek için? Şu adımları takip ederseniz bizce başarıya ulaşmanız pekte zor olmaz.

1. Projeyi Paylaşmaktan Korkmayın

 

Fikrinizi başkalarına sunun, böylece hiç tahmin etmeyeceğiniz noktalara çekilebilir, farklı yönlere kayabilirsiniz. Bir bakmışsınız ki hiç düşünmediğiniz bir hedefe odaklandınız. Bunu yapmak size ayrıca zaman da kazandırır. Örneğin, hayatınızı devam ettirebilmek için projeyi geri planda bırakma ihtiyacı duymazsınız çünkü paylaştığınız kişiler sizin için farkında olmasanız da çalışmak veya en azından belirli bir karşılık ile size dahil olmak durumunda olabilirler. Bu, projeyi hiç yapmamaktan çok daha iyidir.

2. Bir Karar Almadan Önce Hedefinizi Belirleyin

 

Verdiğiniz bir kararı uygulamadan önce mutlaka sonuçlarını, size kazandıracaklarını ve faydalarını düşünün. Kararınızın size getirisi olacaksa, ne gibi getirileri olacağını göz önünde bulundurun ve değecekse yapın. Buna, reklam uygulamaları, başka bir kişiden aldığınız teklif gibi şeyler örnek gösterilebilir. Örneğin birisi, projenizin %20 hissesine sahip olma karşılığında sosyal medya tanıtımınızı üstleneceğini söyleyebilir. Hemen bencillik yapıp olmaz öyle şey, vermem ben hisse demek yerine bu teklifin size kazandıracaklarını düşünüp ona göre bir hedef belirlemek ve o doğrultuda ilerlemek daha doğru olur.

3. Yalnız İlerleme Konusunda Diretmeyin

 

Birlikten dirlik doğar demişler. Aynı zamanda bir elin nesi var iki elin sesi var da demişler. Yaptığınız projeyi veya açtığınız siteyi kafanızı tamamen boşaltarak bir düşünün. Bu iş size büyük geliyor mu? Yani tek başınıza üstesinden gelebileceğinizi düşünüyor musunuz? Ama bu soruları kendinize sorarken dürüst olun ve kendinizi kandırmayın. Eğer yaptığınız iş büyük bir şey ise, mutlaka yardım almalı, ortak bulmalı, iş dağılımı yapmalısınız. Çünkü bir sitenin hem kodlamasını, hem tasarımını, hem reklamını hem gerçek hayatta tanıtımını, hem finansman ihtiyacını ve benzeri bu tip şeylerin hepsini tek başınıza ne kadar karşılayabilirsiniz ki? Bu konuda iyi düşünüp doğru bir karar vermek gerekiyor.

4. Yardım Alın ve Yardımcılarınızın Hakkını Verin

 

Projeyi gerçekten ilerletmek istiyorsanız, cebinizden çıkan paraya acımamanız gerekiyor. Örnek olarak sitenize içerik girilmesi gerekiyor diyelim, bunun için içerik editörleri tutun. Onların yazdıkları yazıların güzel ve doyurucu olabilmesini sağlamak için de mutlaka editörü mutlu edecek bir ödeme yapın. Siz onu tatmin edin, o da sizi tatmin etsin.

5. Para Yegane Hedefiniz Olmasın

 

Hayatta her şey para. Bu bir gerçek şimdi yalan konuşmanın bir anlamı yok. Ancak parayı en ön plana alırsanız projeniz her zaman bunun gölgesinde kalır. Projenin tutması para getireceği anlamı taşıdığı için, gerçekleştirmekte olduğunuz işin, paranın gölgesinde kalmasına izin vermeyin. Sonunda zaten paraya ulaşılacaksa, projeye hiç şans tanımamanın ne anlamı var?
Buna örnek olarak, site az biraz tuttuğunda, ziyaretçiyi hemen reklama boğan kişileri örnek gösterebiliriz. Daha fazla aşama kaydedip farklı reklam stratejileri izlemek belki daha çok kazandıracak size ancak bunun yerine hemen reklam yerleşimi uygulayıp ziyaretçiyi sıkmayı istiyorsanız, oturup bir kez daha düşünmeli ve işin geleceğini iyi gözden geçirmelisiniz.

6. Kararlı Olun Ancak Başkalarının Söylediklerini de Dikkate Alın

 

Efendim projeniz konusunda eminiz ki en doğru kararı siz verirsiniz buna katılıyoruz ancak Dünya’daki en akıllı ve ileriyi gören kişi olduğunuzu da söyleyemezsiniz herhalde. Bu nedenle, başkalarının söylediklerini, önerilerini ve isteklerini dikkate almalısınız. Çünkü kimin size ne katacağını asla bilemezsiniz. Bir kişinin söylediği bir şey çok farklı bir yerden çağrışım yapabilir, projeye çok farklı değerler katabilir.

 

Görüşlerimiz, daha çok yeni açılan bir web sitesinden çok, kastımız yeni oluşturulacak bir web projesi üzerine oldu gibi. Sizlere projelerinizde başarılar dileriz, umarız istediğiniz yere gelen, size çok kazandıran işlerin altına imzanızı atarsınız…

2 thoughts on “Web Sitenizi Başarıya Ulaştırmanın 6 Yolu

  1. Projesel anlamda güzel fikirler. Peki ben bişey sormak istiyorum. Bunların dışında, projeyi birisiyle paylaştın diyelim, ve o senden çok pay istiyor, bu durumda ne yapmalı? Bir fikri olan çıkar belki 🙂

    1. bana göre iyice düşünüp taşınmalı ve doğru bir karar verilmeli böyle bir durumda.

      şöyle ki, projeyi ortak olan kişi olmadan hiç yapamayacaksanız düşünmeye bile gerek yok, %60 hisseye karşılık %40 hisse sahibi olmak, hiç hisse sahibi olamamaktan ve projeyi hiçbir zaman hayata geçirememekten iyidir.

      farklı seçenekler söz konusu ise, örneğin farklı bir ortak ayarlanıp siz daha çok paya sahip olabilecekseniz onu denemekte de fayda var.

      son aşamada dediğim gibi hiç yoktan iyidir mantığıyla, 50 kazanacağınıza 40 kazanın ama kazanın derim ben.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir