Kısa Url Çözme ile Gideceğiniz Yeri Bilin

Kısa url çözme veya kısa link uzatma olarak adlandırabileceğimiz hizmeti veren birkaç site var artık piyasada. Bunu da mı yaptılar diyorsunuzdur şimdi içinizden ancak durun, öfkelenmeyin çünkü bu uygulamalar sizi karşılaşabileceğiniz kötü sonuçlardan kurtarıyor.

Genellikle gençler arasında, son zamanlarda ortaya çıkan “açmayın dedeler!” olayından sonra böyle bir yazıyı yazmaya karar verdik.
 
Bildiğiniz gibi İnternet üzerinde bulunan pek çok siteden uzun linkleri kısaltabiliyor ve daha sonra bunlara tıklayarak gitmek istediğiniz adrese ulaşabiliyorsunuz.
 
Ancak bazı kötü amaçlı kişiler mi desek, şaka yapmak isteyen arkadaşlar mı desek bunu sinsi amaçları için kullanmıyor da değiller.
 
Siz de doğal olarak merak ediyorsunuz ne var bu işin ucunda diye ve açıp bakmak istiyorsunuz. Öyleyse size tavsiye edeceğimiz üç siteden bir tanesini kullanarak tıklamadan önce nereye gideceğinizi bilir, böylece bir sürpriz ile karşılaşmazsınız.
 

1. Where Does This Link Go?

Google arayüzüne sahip bu sitede yapmanız gereken tek şey, kısaltılmış bağlantıyı kutucuğa yapıştırmak ve bul tuşuna tıklamak. Sonrasında size size, bu link şu bağlantıya gidiyor şeklinde bir uyarı verecektir. Bağlantıyı kopyalamak için de, linke sağ tıklayıp “bağlantı konumunu kopyala” seçeneğine basabilirsiniz.
 

2. LinkPeelr

Bu site ile kısaltılmış urllerin nereye gittiğini çözebilirsiniz. Sonucu açığa çıkarmak için yapmanız gereken yine aynı şekilde kısa linki yapıştırmak ve Peel tuşuna basmak.
 

3. LongURL

Virüslerden, korsan yazılımlardan ve bilgisayarınıza bulaşabilecek diğer şeylerden korunmak için kısaltılmış bir bağlantıya tıklamadan önce bu siteyi kullanarak ucunun nereye vardığını görebilirsiniz. Güvenli bir şekilde bağlantıyı ziyaret etmenize de yaramaktadır bu site.
 
Bunların dışında Google üzerinden arama yaparak url expander şeklinde arama yapabilir ve bu konuda daha fazla kaynağa ulaşabilirsiniz. Güvenli sörfler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir