Sosyal Medya Gelişimi İçin 6 İpucu

Sosyal medya üzerinde yeteri kadar etkin olamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Hesabınızın istediğiniz oranda geri dönüşü olmuyor mu?


Hayranlarınızı ve takipçileri tatmin etmenin ve olumlu geri dönüşler sağlamanın yollarını yazımızda paylaşıyoruz.

Aşağıda vereceğimiz ipuçları size hem vakit hem nakit kazandırır cinsten. İşte, sosyal medya üzerindeki gücünüzü arttırmanın en basit 6 yolu…

1. Kitlenizi Dinleyin ve Dikkate Alın

 

Takipçi kitlenizi veya hayran gurubunu dikkate almanız gerekiyor. Söylediklerini gözden geçirmeli, cevapsız bırakmamalı ve olumlu geri dönüşler sağlamalısınız. Eleştirisel yaklaşımlarda bile onlara ılımlı tavrınız ile cevap verin. Bu o insanı kaybetseniz bile, başkalarının gözünden kaçmayacaktır emin olun.

2. Katılım Gösterin

 

Kitleniz ile sürekli etkileşim halinde olun. Sorulan soruları yanıtlayın hatta başka bir takipçi tarafından cevaplanmış olan sorulara, yazılara da katılım gösterin. Yorumunuzu belirtmekten kaçınmayın böylece samimi tavrınız gerisini halledecektir.

3. Sizi Neler Takip Ediyor?

 

Hep siz mi takip edeceksiniz? Tabi ki hayır. Sizi takip eden şeyler de var etrafınızda. Bundan kastımız, müzik ile ilgili bir oluşumun içerisinde bulunuyorsanız, Last.fm, videolar ile alakalı bir işiniz varsa Youtube, oyun üzerine çalışıyor iseniz IGN gibi büyüklerinizi mutlaka takip edin. Bunlar üzerinden sağlayacağınız çıkarlar ise tamamen hayal gücünüze kalıyor. Belki takipçiler ile son haberleri paylaşmak için bir kaynak olurlar değil mi?

4. Güncel Olun ve Empati Kurun

 

Hesabınızı, sayfanızı, profilinizi sürekli güncel tutun. Bunu sorular sorarak, haberler paylaşarak ve hatta resimler yükleyerek dahi yapabilirsiniz. Takipçi kitlesinin ilgisini çekecek bir şeyler paylaşırsanız da, değmeyin keyfinize. Onların ilgisini çekecek bir şey bulmak için empati kurabilirsiniz. Kendinizi bir anlık o hesabın yöneticisi olmaktan çıkarın ve takipçi yerine koyun. Ne görmekten hoşlanırdınız veya nasıl bir gönderi ilginizi çekerdi?

5. Uzakta Kalmayın ve Kaçırmayın

 

Etki tepki meselesine giriyor bu madde biraz. Akıllı bir telefonunuz var ise, hesaplarınız sürekli açık konumda olsun. Bildirimleri mutlaka alın. Böylece gelişmelerden anında haberiniz olsun ve anlık geri dönüşler sağlayarak hem güven hem de ilgi kazanın. Ayrıca, hesabınızı güncel tutmak için de bu yöntemi mutlaka kullanmalısınız. Gündemi takip etmek ve konunun fazla dışına çıkmadan atıfta bulunmak belki size faydası dokunacak bir şey olabilir.

6. Farklı Olun

 

Sürekli aynı gönderiler ile devam etmeyin. Örneğin, sürekli ürünlerinizi tanıtan gönderiler yapmayın. Bu kullanıcıları fazlasıyla boğmakla birlikte, sayfanıza olan ilgiyi fazlasıyla da azaltacaktır. Arada sırada, ilgi çekici, konuyla alakalı olmayan ama dolaylı yoldan alakası bulunan gönderiler sizi tekdüzelikten koruyacaktır. Böylece takipçi kitleniz, sayfanıza olan ilgisini kaybetmeyecek, farklı şeyler de gördüğü için aksine daha sık göz atmaya başlayacaktır. Buna bir örnek vermek gerekirse, çok eski bir örnek olacak ama, ayakkabı satan bir firmanın sosyal medya hesabını yönetiyorsanız, Bush’a fırlatılan ayakkabı haberini anında paylaşmanız rahat bir şekilde sizi tekdüze olmaktan kurtarır. İşin aslı bu, güncel bir örnek veremediğimiz için kusura bakmayın. Hayal gücünüzü kullanarak buna benzer şeyler bulmanız pekte zor değil tabi ki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir