Flash Oyunlar Nasıl Oynanır?

Flash oyunlar bildiğiniz gibi oyun piyasasının gelişmesinden hiç etkilenmeden varlığını sürdürmeye hala devam ediyor.


Gerek küçükler olsun gerekse büyükler, bu oyunlar hala oynanıyor ve oynanmaya da devam edecek gibi görünmekte.

Adobe Flash altyapısı kullanılarak hazırlanan iki boyutlu veya üç boyutlu oyunların tamamına Flash oyun deniyor bildiğiniz gibi. Ayrıca Macromedia Flash kullanarak da yapılabiliyor bu oyunlar.


Oyun içerisindeki komutlar Actionscript 1, 2 ve 3 sayesinde gerçekleşmekte. Yani sizin yukarı veya aşağı tuşuna basmanız bu komut işlemcisi sayesinde algılanıyor ve bastığınız tuşa göre hangi işlemin yapılacağı belirleniyor.


Konumuz; Flash oyunları nasıl oynayabileceğiniz yönünde. Şayet birçok kullanıcı bilgisayarlarında flash içerikleri görüntüleyemiyor veya oyunları oynayamıyor.


Bilgisayarınızda flashın çalışabilmesi için Adobe Flash yardımcı uygulamasını edinmeniz gerekiyor. Eğer bu uygulamayı kurmadan web tarayıcınız ile Flash içerik görüntülemeye çalışırsanız, muhtemelen şu hata mesajını alırsınız: “Bu içeriği görüntüleyecek hiçbir eklenti yok.”


Yapmanız gereken takip eden bağlantıyı ziyaret ederek gereken uygulamayı bilgisayarınıza indirmek ve kurmak: Tıklayın


Bu uygulama bilgisayarınız tarafından otomatik tanınacak ve daha sonra oyunları oynarken hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Ancak bazen bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekebilir.



Son zamanlarda kullanıcıların yaşadığı diğer sorunlardan bir tanesi de: iOS ve Android üzerinde flash çalıştırma sorunu. Bu mobil platformlarda maalesef Flash çalışmıyor ancak çeşitli uygulamalar yardımıyla çalışmaları mümkün.


Ücretsiz ve ücretli olarak bulabileceğiniz mobil flash oynatıcılar sayesinde cep telefonunuzdan da flash oyunları oynayabilirsiniz.


Flash oyunlar örneğin: bu tarz benim oyunu gibi yapımlar ile İnternet üzerinde bolca bulunmakta. Bunları oynamak için de bilgisayarınıza indirmeniz gerekmiyor ve direk tarayıcı üzerinden oynayabiliyorsunuz. Sanırım bugüne kadar gelebilmesi de bu kolaylık yüzünden. Yani çok ufak boyutlu oyunlar olduğundan hem kotayı bitirmiyor, hem bedava oynanabiliyor hem de bazıları gerçekten çok eğlenceli.


Birbirinden farklı oyunlar oynamak için şu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Tavsiye ediyoruz. Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. Hepinize iyi eğlenceler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir