PS3 Harici HDD’ye Oyun Yükleme ve USB’den Oynama

PS3 için harici hdd ile oyun oynama işlemini nasıl yapacağınızı anlatıyoruz yazımızda. Ayrıca dahili hdd’ye nasıl oyun atılır? Atılan oyunlar makineye nasıl tanıtılır ve oynanır, her şeyi öğreneceğiniz bir yazıya başlayalım…

Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra yeni bir yazı ile geri dönüş yapalım dedik. Merak edilen konulardan birisi ve Playstation 3 sahiplerinin öğrenmek istediği en önemli şeylerden bir tanesi olan, harici sabit disk ile nasıl oyun oynanacağına değineceğiz.


Öncelikle, yazıya giriş yapmadan önce belirtmemiz gereken önemli bir konu var. Çoğu arkadaş bu işlemin kolay olduğunu düşünür yani tak harici diski oyna oyunları mantığıyla yola çıkarlar. Ancak ne yazık ki bu yanlış bir düşünce.


PS3’de harici hdd’den oyun oynamak için ilk olarak CFW işletim sistemi kurulmuş veya ODE takılmış bir cihaza ihtiyacınız var. Yani konsolunuz kırılmış olmalı. Orijinal ve kırılmamış konsollarda üzülerek söylüyoruz ki harici diskten oyun oynama şansınız bulunmuyor.



Bu yüzden hayal kırıklığına uğradıysanız sizin için tavsiyemiz, hangi PS3 modellerinin kırıldığını anlattığımız yazıya bir göz atın. Belki sizin cihazınız da kırılabilen bir cihazdır böylece önce kırdırır sonra bu işlemi yaparsınız.


Şimdi gelelim konumuza. PS3 sistemlerinde iki türlü kopya oyun çalıştırma metodu bulunuyor. Bunlardan birisi CFW (Custom Firmware) adını verdiğimiz, orijinal sony işletim sistemi yerine, kopya oyun oynatmaya müsaade eden, değiştirilmiş yazılımlara sahip cihazlar üzerinde. İkincisi de, ODE (Optical Drive Emulator) olarak adlandırdığımız, halk arasında çip olarak adlandırılan parçaya sahip makineler üzerinde.

Her iki yöntemle de kopya çalıştırma mantığı farklı olsa da sonuç aynı yani orijinal diskine sahip olmadığınız oyunları, İnternet üzerinden veya torrent olarak indirdiğiniz oyunları oynayabilmeniz diyelim.


Yazımızda ilk yöntemi anlatacağız. ODE ile harici’den oyun oynama işlemine ise sonraki makalelerde yer vereceğiz. Ayrıca yazımızın sonunda, PS3 dahili hdd’ye oyun yükleme ve oynama işleminin nasıl yapıldığını da anlatacağız. Bu yöntem yalnızca bir şekilde yapılabiliyor: CFW yüklü bir cihaza sahipseniz, PS3’ün içindeki sabit diske oyun yükleyebilir ve oradan oynayabilirsiniz.

CFW Yüklü Cihazlarda Harici HDD’den Oyun Oynama

 

Downgrade edilerek, CFW yüklenip kırılmış makineler ODE’ye göre çok daha avantajlıdır. Çünkü bu cihazlarda homebrew adı verilen, PS3 sisteminde çalışan her türlü illegal ve imzasız uygulamayı çalıştırabilirsiniz.



Bunlardan bir tanesi de MultiMAN. Konuya dönersek, CFW yüklü cihazda, kopya oyun oynayabilmek için backup manager adını verdiğimiz başlatma uygulamalarına ihtiyacınız olacak. MultiMAN şuan için en yaygın kullanılan ve en gelişmiş / başarılı PS3 backup manager uygulaması. Bunun yanında Gamesonic Manager, Iris Manager gibi farklı uygulamalar da bulunuyor. Dilediğinizi tercih edebilirsiniz ancak biz konuyu MultiMAN üzerinden anlatalım çünkü en yaygını o dediğimiz gibi.


CFW yüklü cihazda harici hdd üzerinden oyun oynamak çok basit. Burada bilmeniz gereken tek bir önemli konu var, oyunları yükleyeceğiniz diskin FAT32 biçiminde formatlanmış olması gerekiyor. 1 TB gibi yüksek boyutlardaki diskler maalesef Windows tarafından FAT32 olarak biçimlendirme yapılamıyor ama merak etmeyin, bunun için harici uygulamalar var. Diski biçimlendirdiğiniz zaman içindeki tüm verinin silineceğini hatırlatalım yani dikkatli olun.


Aşağıdaki adımları takip ederek, harici hdd üzerinden oyun oynayabilirsiniz:

  1. Harici diski FAT32 olarak biçimlendirin. (İnternet üzerinde Fat32 formatter olarak aradığınızda bir çok program bulacaksınız. Aramaya üşenenler için örnek link: tıklayın)
  2. Harici diskin ana dizinine girin ve GAMES klasörü oluşturun. (Bu klasörü oluşturmanız şart yani oyunları bunun içerisine atacaksınız. Aynı zamanda GAMEZ veya BDISO klasörleri de iş görecektir. Herhangi birini oluşturmanız yeterli.)
  3. İnternet üzerinden indirdiğiniz veya daha önceden elinizde bulunan PS3 oyununun yedeğini GAMES klasörünün içine atın. (Burada dikkat etmeniz gereken bir ps3 oyununun klasör protokolü olmalı. Bunu aşağıda daha detaylı anlatacağız.)
  4. MultiMAN’ı açın ve harici diski PS3’e takın. Oyunlar sekmesinden listeyi yenileye basın ve yüklediğiniz yeni oyun gelsin.

Bu dört işlemi yaptığınızda, oyunlar MultiMAN listesinde belirecektir. Sonrası ise tahmin ettiğiniz üzere basit. Oyunu seçtiğinizde MultiMAN kapanacak ve PS3 XMB ana ekranına dönecek. Burada seçtiğiniz kopya oyunun CD olarak takılı olduğunu göreceksiniz. Veya PS3’ün içerisinde herhangi bir CD bulunmuyorsa app/home seçeneğinden oyunu açıyorsunuz. Şayet CD takılıyken kopya oynamanızı tavsiye ederiz çünkü bazı oyunlar makinenin içinde CD yokken çalışmıyor kopya çalıştıran sistemlerde denendikleri halde.


İsterseniz yukarıda bahsettiğimiz PS3 oyunu klasör yapısını anlatalım basitçe. MultiMAN’ın tanımlayabileceği şekilde bir oyun klasörü aşağıdaki şekilde olmalı:


BCES00001-[Resistance 1]


Ve bu klasörün içine girdiğinizde, karşınıza çıkan ekranda mutlaka PS3_GAME ve PS3_DISC.SFB dosyaları bulunmalı. Bu yapıda bir klasörü harici diskinizdeki GAMES klasörünün içine attığınızda, MultiMAN ekranında görebilir ve oynayabilirsiniz.


Ayrıca bir anekdot verelim konuyla alakalı olmasa da. Yine oyun klasörü içerisinde yer alan PS3_UPDATE klasörü ve içindeki PS3UPDAT.PUP güncelleştirme dosyası gereksiz ve zararlıdır. Bunu silin böylece hem yer kazanırsınız hem de CFW sisteminiz üzerine yanlışlıkla OFC update kurmaktan kaçınmış olursunuz.


Basit olarak MultiMAN şu yapıdaki bir klasörde, PS3_DISC.SFB dosyasına ulaşırsa ve eğer dosyalarda bozukluk veya eksiklik yoksa oyunu kesinlikle görecektir ve listesine ekleyecektir. (Harici diskinizin E: olduğunu varsayalım)


E:GAMESBCES00001-[Resistance 1]PS3_GAME klasörü + PS3_DISC.SFB dosyası.


MultiMAN ile kopya oyun oynamak işte bu kadar basit. Bunun dışında bilmeniz gerekenler bazı oyunların çalışmadığı yani siyah ekranda kaldığı, PS3’ün bazı kopya oyunları açarken kitlendiği ve bazı oyunların da ufak birkaç ayarla çalıştığıdır. Yani ben yanlış mı yaptım acaba diye düşünmeyin. Bazı oyunlar var ki, ne yaparsanız yapın kopya olarak çalışmıyor. Bazıları PS3’ün içinde CD olmazsa çalışmıyor, bazıları yalnızca dahili hdd’den çalışırken bazıları da yalnızca harici hdd’den çalışıyor.



MultiMAN ile deneyip açamadığınız oyunlar için tekrar MultiMAN’a dönüp oyunun üzerine geldiğinizde kareye basın ve oyun ayarlarından sol tarafta BD Yansısı (BD-Mirror) seçeneğini göreceksiniz. Onu seçip oyunu açmaya çalışın. Açılma sorunu olan oyunlarda büyük ihtimalle bu ayar oyunun açılmasını sağlayacaktır.

CFW Yüklü PS3’de Dahili HDD’ye Oyun Yükleme ve Oynama

 

Merak edilen veya daha kötü bir ifadeyle harici diski olmayan kişilerin ihtiyacı olan durum da bu. PS3’ün içine nasıl oyun yüklerim ve nasıl oynarım sorusu var akıllarında. Hak verelim. Şöyle ki, 1TB dahili hafızaya sahip bir makinenin harici diske ne ihtiyacı olur ki? Bizde var böyle bir tane. Kalın kasa ve içindeki disk 1TB olarak değiştirildi. Her şeye yetiyor.


Konuyu saptırmadan devam edelim. Dahili diskin yapısı harici diskten farklı görünür. Yani bazı sistem dosyaları da burada mevcut. Ama bir baktığınızda hemen bir şey dikkatinizi çekecek. O da MultiMAN’ın oluşturduğu GAMES klasörü. (MultiMAN’ı kurmuş olduğunuzu varsaydık)


Aynı harici’ye atar gibi, bir USB flash bellek yardımıyla oyunlarınızı bu klasöre, yukarıda anlattığımız klasör yapısıyla atıyorsunuz. Bunu MultiMAN’ın mmOS‘unu kullanarak yani onu açtıktan sonra oyun ekranından üçgene bastığınızda gelen masaüstü ekranından yapabilirsiniz. Yuvarlağa basıp usb’den kopyalarsınız ve GAMES klasöründe boş bir yere yine yuvarlak ile basıp yapıştır dersiniz. Ve basit bir şekilde MultiMAN’dan açıp oynuyorsunuz. Hiçbir şey değişmiyor hariciden oynamaya göre.


Tabi tek bir şey var, “bende flash disk yok nasıl atacağım?” diyen olmuştur. Bunun için bilgisayar ile ps3 ftp bağlantısı yazımızı inceleyebilirsiniz. Bilgisayarınız ile konsolu bir ethernet kablosu ile bağlayabilir, oyunları ftp ile bağlanarak basit ve hızlı bir şekilde cihaza atabilirsiniz.


Son olarak FAT32’nin dertlerinden birine değinelim. 4GB Sınırı.

FAT32 4GB Sınırı Nasıl Aşılır?

 

Bildiğiniz gibi PS3’de kullanılacak harici / dahili herhangi bir diskin veya flash diskin FAT32 yapısında biçimlendirilmiş olması gerekiyor demiştik.


Windows amca 32GB ve üzerindeki diskleri FAT32 olarak biçimlendirmiyor da demiştik ve ona kalmadan, kendiniz halledin diye yukarıda FAT32 formatlayıcı programı için bağlantı da vermiştik.


Gel gelelim ki şöyle bir konu var. Bu FAT32 biçemi, 4GB ve üzerinde herhangi bir tek dosyayı barındıramıyor efendim. Yani atamıyorsunuz. Diskiniz ister 1TB olsun, ister 1PB olsun, FAT32 olarak biçimlendirilmiş ise 4GB veya üzeri boyuta sahip tek bir dosyayı bu diske atamazsınız.


Örnek verelim Uncharted 3 PS3 için bildiğiniz gibi 50GB‘a yakın bir oyun. Ve bu oyunun klasörünün içinde ENG_VOICE.DAT şeklinde bir dosya olduğunu varsayalım. Ve bu dosyanın boyutu 5GB diyelim. Bu 5GB’lık devi, FAT32 diske atabilmeniz için bölmeniz gerekiyor. Yani 1 – 2 veya 3GB lık parçalara (4’ü geçmeyecek şekilde) bölerek anca atıyorsunuz harici diske. (700GB boş yer var demesiyle bir alakası olmadığını anlamışsınızdır umarım.)


Bu bölme işlemi için PS3Splitter adında çok güzel bir uygulama var. Harici diske bir oyunu atarken “Bu dosya, dosya sistemi için çok büyük” uyarısı alırsanız, PS3Splitter ile bölersiniz, öyle atarsınız olur biter. İndirmek için orijinal sitesi olan şurayı ziyaret edebilirsiniz.


Geldik yazımızın sonuna. Aklınızda bir soru işareti kaldıysa, yorum yazarak bize sormaktan kaçınmayın. Yardımcı oluruz, cevaplarız.


Ayrıca merak ediyorsanız hangi ps3 sisteminde hangi oyun çalışır yazımızı veya ihtiyacınız varsa, cihazınız fan sesi çıkarıyorsa ps3 ısınma sorunu ve çözüm yolları gönderimizi inceleyebilirsiniz.


Hiç olmadı, 2014 bitmeden çıkacak en güzel ps3 oyunları diye bir şeyler yazmıştık. Sitede ararsanız kolayca bulursunuz. Kopya oyun çalıştırmayı öğrendiğinize göre artık onu da inceleyebilirsiniz. Belki sevdiğiniz, beğendiğiniz bir şey çıkarsa atar oynar, denersiniz 🙂


MultiMAN hayranıysanız sizde bizim gibi, o açıldığında istediğiniz müziğin çalması hoşunuza gidecektir mutlaka. Şu yazıda onu da anlattık. MultiMAN müziğini değiştirme olarak aratırsanız da sitede bulabilirsiniz.


Kopyadan yana değiliz hiçbir zaman, emek hırsızlığı yapmayalım ve bu yöntemleri deneysel amaçlarla kullanalım 🙂 Oyunu beğenirseniz mutlaka parasını verip, firmaya hakkını ödemelisiniz. Bilinçli kullanıcı budur çünkü 🙂


Hepinize iyi eğlenceler dileriz, yorum yazmaktan kaçınmayın 🙂

124 thoughts on “PS3 Harici HDD’ye Oyun Yükleme ve USB’den Oynama

  1. Teşekkür ettim başkan işe yaradı. Valla bende oyun attırmaya götürüyordum bir şey yaptıklarını sanıyordum bu kadar basitmiş boşu boşuna para veriyormuşuz oyun attıracaz diye.

  2. "bazıları yalnızca dahili hdd'den çalışırken bazıları da yalnızca harici hdd'den çalışıyor."

    bende böyle bi sorun var haricide calısan oyunu dahiliye attıgımda calısmıyor oyun acılsada yükleme ekranında kalıyor. ben dahilide calısmasını istiyorum bunu yapmak için bi işlem varmı?

    1. Maalesef yok. EBOOT fix vesair denenebilir ama şimdiye kadar böyle bir işlem duymadım hiç 🙂 İnsanlar oyun nereden çalışıyorsa oradan oynuyorlar. Yani hüseyin bu biraz bişey buldun bişeysizini istiyorsun gibi oluyor 😀 Oynasana abi nereden çalışıyorsa oradan 😀

    2. kardes benim bi problemim var gta 5 mod atmak istiyorum format falan atilicakmi cihaza yuklenisi falan nasil bi yardimci olsaniz konu ile ilgili videolarin hepsini izledim hic biri benim soruma cevap degil cihazim multiman ve ben mod yuklemek istiyorum yardimci olabilirseniz minettar olurum

    1. Mahir indirdiğin oyunlar bozuk olabilir. Versiyon uymamış olabilir vesair çok fazla olasılık var 🙂 Ancak 30 oyundan 7-8 tanesi çok düşük olmuş. Bende indirdiğimde atıyorum 50 tane indirsem 45 tanesi mutlaka çalışıyor. Dediğim gibi çalışmayan oyunlar için multiman'dan BD Yansısı seçeneğini aktif edip tekrar dene.

    2. Hocam ben odeyi iptal ettirip cfw ye geçtim oyunları nerden indirmeliyim para vermek istemiyorum hangi siteden indirmeliyim torrentdeki oyunlar PCoyunları PS3 de calisirmi?

  3. Harici diskteki oyunların çoğunu sayenizde açtım sağolun
    Oyunların bi kısmı tad vermedi. Diğer oyunları açmaya hard diskte yer kalmadı.
    Ön yüklemesini yaptığım oyunları tamamen silmek istemiyorum. Harici hdd den yer kazanmak için sadece ön yüklemeleri nasıl iptal edebilirim. Cevap veren Arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    1. Mahir, ön yüklemeler harici hdd ye kurulmaz. PS3'ün içine yani dahili hdd ye kurulur. Bunu iptal etmek için de mmOS kullanabilirsin. Genelde game klasörü içine veya games klasörü içine kurulur ön yükleme verileri. He oyunların install verilerinden bahsediyorsan PS3 ana ekranında ps3 verileri kısmında onlar.

  4. Abi internetten oyun indirecegiz tamamda o oyun PC durumu için hardiske atsam ps3te calisirmi yanı ps3surumu için de varda o sitedeki PC durumu için anladın sen ve netten indirdiğini oyunlarda crack istiyo onu yaptıktan sonrami hardiske atacagim cipli bu arada benm ps3

    1. Mithat ODE için de bir başlık açacağım ama aşağı yukarı neredeyse aynı. ODE için indireceğin oyunların formatı farklı yalnızca o kadar. Yani onlar klasör halinde değil ISO halinde tek dosya oluyor. Çeşitli torrent sitelerine google a bakarsan bulursun ode oyunları. Ve crack falan o işler yok PS3 için. Oyun formatı PS3 formatında olduğundan PC oyunu ile aynı mantıkta işlemiyor olaylar. PC oyunu başka PS3 oyunu başka ikisini birbirine karıştırma ve hiçbiri diğerinde çalışmaz 🙂

    2. Abi ben Mithat birşey sorcam benim ps3 cipli adam bir oyuna 8tl alıyor vermek istemiyorum ode cipli yapmayı siteye koydunmu birde oyunları nerden indireyim onerebilecegin yer ? Yanı şimdi ben PC oyunu indirsem ps3 te çalıştırabilcem demi

  5. hocam bu kırma işlemini nasıl yapacağım,ben suudi arabistandayım.buralarda bu işlerle uğraşan yok,cd aldım.in glizce.arapaça.kırmadan türkçe oyun oynayamazmıyım,cihazım.ps3 320 GB

    1. oyunlar bölge kodlarındaki sistemlere göre çalışmıyor aslında her sistemde çalışır her oyun diye biliyorum ama senin sorunun oralarda Türkçe oyun bulamamak galiba necip 🙂 Kırma işlemi yapan bir yer yoksa etrafında yurt dışına kargo kabul eden bir yer bulabilirsen gönderip kırdırabilirsin olmazsa kendin araştırıp evde kırman gerek ama bayağı bir teknik bilgi lazım.

    2. hocam yurt dışına fedex,aramex gibi kargo şirketleri varda,acaba gümrükte sorun olurmu bilmiyorum.size göndersem siz kargodan alıp tekrar bana gönderebilirmisiniz.ve ne kadara mal olur.teşekkürler

    1. Açar umut. Geriye dönük destekte sıkıntı yok. ancak 4.46 cfw var 4.70 oyununu açar mı deseydin açmaz. cfw sürümünü yükseltmen gerekir o durumda.

    2. Saol.Dostum ama nasıl yapilıyor pek anlamadım açıkcası bir kez düsük mbli deneme olsun diye angry birds indirdim.kurmadı 80010006 hatası verdi malesef.

  6. PS3 Harici HDD'ye Oyun Yükleme ve USB'den Oynama başlığında ikinci şık ODE ile kırılmış ps3 lerde harici disk kullanımıydı. sayın tekno zort merakla bekliyoruz. biliyorsunuz bu tip ps3 sayısı hayli fazla.

    1. Adsız fırsat bulduğum ilk an o konuda makaleyi de ekleyeceğim siteye. Ancak dediğim gibi aslında pek farklı bir durum yok ODE için dosya formatı ISO ve klasör şeklinde değil o kadar. Ama yazacağım en kısa zamanda.

  7. hyırlı geceler paylaştığın her şeyi yaptım pes 2016 indirdim ama bir türlü açamadım hep siyah ekraan geliyor ps takılıyor kapaım açıyorum yine aynı sorun yardımcı olurmusun..

    1. Atakan merhaba. Öncelikle multimandan oyun için bd-yansısı seçip tekrar açmayı deneyebilrisin. O şekilde de olmazsa oyunu bir de ps3'ün dahili hdd sine kopyalayıp oradan açmayı dene. O da olmazsa başka bir kaynaktan tekrar indir belki indirdiğin bozuk veya hatalıdır.

  8. kardeşim ben dahili kullanıyorum fakat indirdiğim oyun 3 part fifa 16 yani 3 tane rar dosyası var hepsinimi birleştiriyim napıyım bilmiyorum usb takıcam multimana giriş yapıcam o ekranda üçgene felan basıyoruz heralde …

    1. Furkan 3 part ise 1. parttan tutup extract yaptığında klasörü açar ve tek dosya haline getirir. Ondan sonra çıkarılan klasörü dahili diskindeki GAMES klasörüne atman gerekiyor.

    2. Usta konuya burdan giris yaptim kusura bakma usb den oyunu hdd ye attimsiyah ekranda yukledi ve sobra taradi bitirdi lakin oyunlar bolumunde oyun gozukmuyor bi yardimci olursan sevinirim kolay gelsi

  9. Ben dediğiniz her şeyi yaptım , Fifa 2016 indirdim gamestorrentten ve klasörü haricide ki games klasörüne attım , games klasörünün içinde ki diğer oyunlar icon olarak gözüküyor ama yenile yapmama rağmen fifa 2016 iconunu göremiyorum. Sebebi nedir acaba ?

    1. Oyunu hatalı indirmiş olabilirsin veya klasör protokolü yanlıştır. GAMES klasörü altına attığın örn: FIFA16 klasörünün içine girdiğinde PS3_DISC.SFB ve PS3_GAME klasörünün olduğundan emin ol.

  10. ben harici diskteki oyunu dahili diske attım gta 5 türkçe yamayı harici diskte iken kopyala yapıştır yapamıyordun donuyordu bende bu yüzden gta 5 dahili diske geçirdim ve yama kopyalama işlemi sorunsuz oldu yalnız şimdioyuna girmeye çalıştığımda bu başlık dahili HDD'Den yüklenmiyor Harici USB HDD'ye aktarın veya başlık seçeneklerini değiştirin gibi bir uyarı karşıma çıkıyor yardımcı olabilirmisiniz şimdiden çok teşekürler

    1. Önder merhaba. Multimana girdiğinde oyunun adına gelince kareye basarsan oyun ayarları çıkar. Orada harici seçmişsindir oradaki ticki kaldırıp tekrar girmeyi denersen sorunun hallolacaktır.

  11. Öncelikle merhabalar çok güzel özetlemişsiniz kafama takılan bir soru var şimdi ben ne harici disk ne de flaş bellek kullanıyorum bunlardan olmadan Ethernet kablosuyla bilgisayardan oyun atabiliyorum dimi doğru anlamışmıyım ? Birde cfw versiyonunu yükseltmek istiyorum bununla ilgili yazınız var mı ?

    1. Merhaba. Bahsettiğin ilk konuyla ilgili bir yazı zaten vardı ancak güncel değildi. Şuan yeni bir gönderi hazırladım bu konuyla ilgili, anasayfa dan kontrol edebilirsin veya direk link: http://www.teknozort.com/2015/12/ps3-dahili-hafiza-oyun-yukleme-islemi.html

      İkinci konuda da iyi fikir verdin, cfw yükseltme olayını da anlatıp bizim ps3cü abilere bir darbe de oradan vururuz belki 5 dakika bile sürmeyen işlem için 50-60 tl para alıyorlar kazıklıyorlar milleti 🙂

  12. S a kolay gelsin herşey için sağol faydalı bilgiler weriyorsun fakat ben fat 32 usbye oyun attım dediklerini uyguladım 800006 gibi bi hata aldım yüklenme hatası die ne yapmam gerekiyor

  13. Merhaba arkadaşlar. Teşekkürler, işinize yaradıysa ne mutlu.

    blacksoul savaş 🙂 Hata kodunu tam olarak yazarsan bir bakalım ama büyük ihtimalle açmaya çalıştığın oyun bir PSN oyunu. O tip oyunlarda lisans dosyası ile aktivasyon yapmak gerekiyor oyunu açmadan önce. İndirdiğin dosyaların yanında ek bir pkg dosyası var ise onu kurman lazım veya key dosyası varsa reactPSN uygulaması ile register ettirmelisin.

  14. Merhaba bazı sorular sormak istiyorum size nasıl ulaşabilirim.
    Bu arada çok yararlı bilgiler alıyorum sitenizden ellerinize emeğinize sağlık.

    Teşekkürler .

  15. Merhaba,
    PS3 ü bulunduğum ilde bu işi yapan yerde kirdirdim. 4-5 tane oyun yuklettim. Şimdi kendim yüklemek istiyorum ama sağlam çalışan oyunların olduğu site öneriniz? Ayrıca sürümlerle ilgili nelere dikkat etmek gerekiyor? İndirdiğim her oyun çalışır mı?

  16. Ellerine sağlık hocam.bi sorunum var benim oyunlar takılıyor oynarken.hatalı oldukları için mi yoksa makineden kaynaklı mı onu çözemedim.birde blus ve bles dosyalarını çalıştırıyor sadece indirdiğim bi dosya bces olarak geldi dosya adını bles yada blus olarak değiştirsem oynayabiliryim?

  17. Abi ii akşamlar benim ps 3 um var kırık cihaz ama ben bunu düşmeden direk kapadim. Daha sonra açtığımda cihazın uyarı yazısı çıktı bunu da es geçtim ama daha sonra ekran karardi ve açılmadı benim ne yapmam gerekiyor

  18. Arkadaşlar merhaba, hepiniz hoş geldiniz. Bayağı bir birikmiş yine cevaplar, toplu yazıyorum o yüzden.

    Mithat; ode çipe oyun yükleme nasıl yapılı o konuda yazma fırsatı bulamadım hala ama internete bakarsan bir çok kaynak olduğu kesin. Oyunları genelde torrent olarak indiriyor herkes, PC oyunu PS3'de çalışmaz. Sistemleri farklıdır. PS3'ün donanımı pc gibi işlemez, işlemcisi ve ekran kartı farklı yapıdadır bilgisayardakilerden.

    emre topsoy; sormak istediklerini buraday yazarsan yardımcı olurum 🙂

    Kenan; Hakorok hukorok 🙂 oyun yazılımı ile ilgili nasıl bir yardıma ihtiyacın var?

    doğan; kickass torrentsi öneririm. Sürümlerle ilgili dikkat etmen gereken ilk konu, indirdiğin oyunların içindeki PS3_UPDATE klasörünü, kaza eseri makinene OFW yüklememek için sil mutlaka. Onun dışında gerisi konuda yazıyor zaten.

    Emirhan; birleştirmeden oynayamazsın.

    Hasan; Oyunlar da hatalı olabilir, makineden kaynaklı bir sorun da olabilir. Fan açıyorsa ve yüksek fan sesi çıkardığı esnada donuyorsa makineni hemen bir bakıma götür. Eğer hiç fan sesi çıkarmadan donuyorsa muhtemelen indirdiğin oyunlarda hata olabilir veya makinenin hddsi, blurayi herhangi bir aksamı arızalı olabilir. En iyisi bir PS3'cü abiye göster sen makineni takılmaya devam ediyorsa. BLES, BCES dediklerin oyunların region kodları oluyor yani atıyorum BLUS dediği bi kod oyunun amerika sürümü olduğunu, BLES dediği de avrupa sürümü olduğunu belirtiyor. Değiştirmen bir şey ifade etmez, klasör ismini istersen "Çalışsana Be" bile yapabilirsin yani hiç fark etmez 🙂 Oyunun sağlamsa, herhangi bir klasör adıyla da çalışır.

    Unknown; basit bi sistem hatası olmuş olabilir, ucuza bir baktırırsın fazla tutacağını sanmıyorum.

    Hakan; kırılamıyor maalesef. 4.55 sürüm altındaysa ode takılabiliyor.

    Serdar; Dahili diskinde oyun tutmana gerek yok. Harici diskine oyunları atıp oradan oynayabilirsin. Ancak çoğu oyun ilk kez açtığında dahili diske kurulum yapar. 3GB-5GB boyutları değişir bu kurulumların. O kurulum olmadan oyunları oynaman mümkün olmayabilir. Oyunun tüm dosyalarını dahilide tutmana gerek yok dediğim gibi haricide tut, kurulumları zaten dahiliye yapılıyor bir tek. O sebeple dahili diskinin de biraz büyük olması gerekiyor yani 20GB dahili diskin varsa aynı anda 2 oyunu oynarsın en fazla dolar. Başka bir oyun oynayabilmek için dahiliden 1 kurulumu silmen gerekir. He bazı oyunlar kurulum istemeden de çalışır onu da belirtiyim. Hepsi kurulum yapmıyor.

  19. merhaba abi benim sorunum 111 tane oyun yükletmiştim diske tekkene girdim diğer oyunları silmiş ama diski usb kablosu ile bilgisiyara bağladığımızda oyunlar gözüküyor bana YARDIM EDERMİSİNİZ !!!

  20. merhaba abi benim sorunum 111 tane oyun yükletmiştim diske tekkene girdim diğer oyunları silmiş ama diski usb kablosu ile bilgisiyara bağladığımızda oyunlar gözüküyor bana YARDIM EDERMİSİNİZ !!!

  21. Baskan merhaba nasilsiniz? Hic cevap gelmiycek diye endishe duydum, ama cevap geldi sizden, ama bu sefer de ben gec yanitladim baskan. Usta oncelikle verdigin bilgiler super, ishime yaradi,oyun yazmayi kendim hall ettim, bosuna para vermisim bunca zaman. Ama hala sorunlarim var. Mesela arkadasimda ayni benimkisi gibi multiman cfw kirilmis bir ps3. O oyun onda aciyor, ama benim cihazda acmiyor,ustelik bazi indirdigim oyunlarda da problem cikiyor. Harici diski cihaza bagladigim zaman diger oyunlarin resimleri gozukuyor, aciyor o oyunlar sorun yok,ama bazi oyunlar,en cok da arkadasin cihazinda acan oyun benim cihazda resim gozukmuyor, resim gozukse oyun ayarlarindan BD-Mirror-dan kardesden ayarliycam ama mubarek ne oyun ismi cikiyor, ne de resim, hatta oyunu cihaza yukledim, yine ayni sorun. Sorun neden kaynaklaniyor ola bilir bir fikriniz var mi usta?
    Bi de cfw-dan ola bilir mi? En son cfw surum hangisi ve nasil yukselteyim ben onu baskan. Simdiden saygilar sevgiler. Cevabinizi bekliyorum hocam.

  22. teknozort elimde 1 tb harici hdd var içi 950 gb ps3 oyunları mevcut ps imde 4.76 multiman yüklü fakat hdd ntsf dosya formatında olduğu için ps hdd yi görmüyor bile fat32 formatlamadan açmanın bir yolu yok sanırım?

  23. teknozort elimde 1 tb harici hdd var içi 950 gb ps3 oyunları mevcut ps imde 4.76 multiman yüklü fakat hdd ntsf dosya formatında olduğu için ps hdd yi görmüyor bile fat32 formatlamadan açmanın bir yolu yok sanırım?

  24. Unknown yok dostum acmaz. Fat32 olmadan yapamazsin bunu. Oncelikle oyunlari baska bilgisayarin varsa bir kenara kopyalara. Ondan sonra formatter fat 32 program yardimiyla fat 32-ye cevir harici diski. Ve ya teknozort yukarilarda guzelce anlatmish, bilgisayara at oyunlari, ordan da direk bilgisayara. Becere bilirsen tabi, zor bir sey degil aslinda. Elindeki ps3-un hafizasi yeterli degilse elinde olan harici diski fat 32-ye bicimlendirmeden baska yolu yok. En azindan bu benim bildigim. Tabii baska bir yolu varsa onun hakkinda bir fikrim yok. Ama istersen baska bir yerlerden arastir ve ya Teknozort-dan cevap bekle yakinda cevaplarlar sorunu. iyi oyunlar.

  25. Teknozort bu arada ben yazmis oldugum sorunu cozdum. Oyunu olmus oldugu klasorden cikardim, sadece blees ve bluus falan gibi yazdim klasor ismini, ondan sonra sorunsuz calisiyor. Yine de bilgiyi sizin yazmis oldugunuz ornegin ( E:GAMESBCES00001-[Resistance 1]PS3_GAME klasörü + PS3_DISC.SFB dosyasi) bunun gibi yaptim, sorun kalmadi. Emeginize ve ellerinize saglik usta. Allah razi olsun sizlerden . Saygilar sevgiler.

  26. @Serdar Yıldız: nedemek 🙂

    @salih özzümrüt: söylediğin şey çok garip yani ps3'ün oyun silme gibi bir huyu yok. klasör protokolü bozulmuştur büyük ihtimal. Oyunların GAMES klasöründe olduğundan emin ol.

    @Mehmet Kurt: ps3cüye götürürsün, 60-80 tl civarında kırarlar.

    @Abdullah Akça: ODE takılabilir.

    @Unknown: Var. Cobra compatible CFW yüklersen, multimandan da ntfs disk desteği seçeneğini aktif hale getirirsen oyunları görürsün. Multimana girdiğinde ayarlara bak, orada switch to cobra mode görürsen sistemin zaten cobra compatible dir.

    @Hakorok Sorunları çözdüğüne sevindim 🙂 tam da yazıyordum klasör protokolünü bir kontrol et ve oyunların GAMES klasöründe olduğundan emin ol diye.

  27. Usta merhaba nasilsin ? Usta ya yine ps3 oyunla ilgili cikmaza girdim. Twisted Metal yukledim hocam, 12.7 GB civarinda bir oyun. Oyun yukleniyor ps3-e loading bir hayli fazla yuklendikden sonra, buna da eyvallah , ama oyunu oynamak mumkun degil. Shoyleki mesela yeni oyun, devam, ayarlar falan filan heypsinde ayni kelimeler yaziyor ingilizce. Kurcalayarak tek shiklari nihayetinde tek kisilik de olsa oynayamak mumkun ama, boyle olmuyor. Tum menyu basdan sona "cannot find key in locset" yaziyor tum shiklarda. Ne yapmak gerekiyor baskan ? Bir yol gosterirsen sevinirim. Yardimlarinizi bekliyorum usta. Saygilar sevgiler…

  28. Usta unutmadan benim makine 4.78 yazilim. Sizden ricam twisted metal konusunda bana yardimci olunuz. Cevabinizi bekliyorum baskan. Saygilar sevgiler tekrardan…

  29. Baskan bu arada bahsetdiyim twisted metal oyunu duyduguma gore amerika degil de avrupa versiyonunu yuklesen guya oyle bir sorun cikmiyor, onu bile yaptim tum yazilar ayni
    "cannot find key in locset" cikiyor. Bir yol goster ne olursun. Iki kisilik oynamak icin super bir oyun. Usta gel oku artik shu yazilari :)) Gozumuz yollarda kaldi.

  30. Hukorok Hukorok naber 🙂

    Valla Twisted Metal hakkında bir bilgim yok oynamadım hiç. Ama bir oynayıp bakayım bende oynayacak oyun kalmamıştı arıyordum şuan 🙂 Aynı sorunla karşılaşırsam bir çözümünü buluruz.

    Ama yabancı forumlardan bir baktım şimdi dediklerine göre EU versiyon TB fix ile çalışmıyormuş. Yani oyunun bir yerlerden US versiyonunu bul BCUS98106 olacak ve yanında TB fix diye bir EBOOT dosyası indirip klasöre atarsan çalıştırmayı başarıyormuşsun.

  31. Usta selamlar nasilsiniz? Usta bu bahsetdigim oyun blur gibi araba savaşı ama bu oyunda yarış falan yok istediğin gibi savasiyorsun. Tekme tokat daliyorsun hedefe :)) Ustelik ayni anda 4 kişi oynaya biliyor online ama 16 kişi oynaya biliyor.

    Usta tam anlayamadim şimdi bende hem EU hem de US versiyonu var ama ikisinde de ayni sorun çıkıyor. Gözünü seveyim başkan sen yap bir şeyler ve bana da anlat tam olarak ne yapmalıyım ve neyi nerden indireyim ve nereye kopya falan edeyim. Cevabinizi en kisa zamanda bekliyorum. Bu arada mesajlarımı cevapsız koymadiginiz için teşekkürler Başkanım.
    Saygilar sevgiler….

  32. Teşekkürler sağol 🙂

    Şöyle bir çözüm yolu varmış, bunları bir dene bakalım olacak mı patch dosyasını bulabilir misin bilmiyorum ama elbet bir yerlerde vardır. Hatta us versiyonunun torrentini indirirken muhtemelen paketin içinde geliyor olabilir bir bak.

    1) XMB menüden (PS3 Oyun verileri – ps3 kayıtlı veriler) Twisted metal ile alakalı save dosyaları da dahil her şeyi sil.
    2) BCUS98106 klasörünün içerisinde orijinal EBOOT ve SFO dosyaları kalacak yani torrent ile direk nasıl indirdiysen öyle olmalı.
    3) 1.00 ~ 1.06 arası OFFICIAL yani resmi updatelerini sırayla kuruyorsun oyunun.
    4) Oyun ps3 dahili hdd sinde olmalı
    5) Daha sonra Twisted Metal EBOOT PATCH 106 USA PS3-N0DRM adlı dosya varmış bir tane onu buluyorsun ve içerisinden çıkaracağın dosyaları oyunun klasörüne yapıştırıyormuşsun ve çalışıyormuş 🙂

    Biraz uzun ama pek zor değil önemli olan bu 1.00 ve 1.06 arası patchleri bulabilmen ve EBOOT 106 patchi bulman. İnş bulursun 🙂

  33. Merhaba Başkanım nasilsiniz? Öncelikle çok teşekkür ederim çabucak geri dönüş yaptığınız için. Allah razı olsun sizden.
    Usta şimdi siz bu oyundan haberdar oldunuz. En azından youtubda falan oyunu gördünüz. Hoşunuza gitmedi mi oyun Başkan? Diyeceğim eger oyun hoşunuza gittiyse eğer siz bu yapin bir şeyler siz de benimle paylasin olmaz mı? :)) (işin kolayına kaçıyor uyanık, yani ben )
    Usta benin ingilizcem zayıf ondan anlayamıyorum yabancı forumlarda yazılanlardan valla.
    Hem başkan diyelim buldum bir yerlerden peki onu hangi dosyalara yerleştirilecek onu da tam anlamış değilim. Hem usta valla ben o oyunu ayri ayri sitelerden hem EU hem de Us versiyonunu tam 7 kere indirdim. Hic birinde o bahsetdigin dosya çıkmadı. 2012 senesinde çıkan bir oyun 2016 yılında hala oynayamiyoruz. Neyse usta bakalım ne yapa biliriz bu baş belası oyunla 🙂 Kendinize iyi bakın Başkanım. Emeginize sağlık. Saygılar sevgiler…

  34. Hakorok Hukorok
    kardesim biz merdiven altı çalısan dükkan degiliz yaptıgımız isin arkasındayız fatura kesiyoruz ve oyunlar internette indirme sorunlu çıkmaktadır biz orjinal oyunlardan alıp yüklemekteyiz

  35. Canım kardeşim öncelikle merhabalar. Yazmışsın ki biz merdiven altı çalışan dükkan değiliz. Bizim dukkanimiz yok ama çok şükür yaptigimiz işin helalligini almasını çok iyi biliriz. Allaha çok şükür şimdiye kadar şikayet ishitmedik. Dileğim sizin de ishitmemeginiz. Bide internet de olan oyunlat zaten orjinal oyunlardan kopya olunmuş oyunlar. Sorunlu oyunlarin çoğu zaten CFW ve ya multiman ve ya Cobra ve s. kaynaklaniyor. Neyse diyeceğim yaptigin işe saygısızlık yapiyorum olarak algılama sadece bizim burda o fiyata oyun yuklemek 1 – 1.5 yıl bundan önceydi. Artık çoğu kişi zaten öğrendi internetden oyun yüklemeyi. Dolayısıyla da fiyat düştü. Sana başarılar dilerim kardeş. Sanal da olsa kimseyi kırmayı hiç istemem. Kendine iyi bak kardeş. Sagol.

  36. @Hukorok kardeşim 🙂
    Boş vakit bulursam bir denerim senin için ama şuan hiç mümkün görünmüyor, söz veremem.

    Bu arada tartışmanıza gerek yok arkadaşlar 🙂 Biz burada yolunu yordamını anlatıp yardımlaşmaya çalışıyoruz. Okuyan anlayan biraz da zahmete giren işi öğrenir kendi oyununu çok basit yükler oynar. Ama yapamayan birileri de mutlaka çıkacaktır veya uğraşmak istemeyen birileri elbet çıkar. Onlar zaten gider bir yerlere yükletirler, yani Sezgin kaymakçıoğlu arkadaş da İzmir'de isteyen varsa gelsin demiş bunda kızacak bir şey yok herkesin kazancı bir yerlerden çıkıyor 🙂 Ama gel gelelim ki bende hukorok arkadaşa katılıyorum tek oyun 15 TL cidden çok olmuş benin İST/Bakırköy'de bildiğim 5 TL'ye yükleyen adamlar dahi var yani en azından en yeni oyunları 15'e yüklüyoruz deseydin iyiydi 🙂 Bizim buradaki 50 TL'ye 5 dakikalık CFW update işlemini yapan abiler kadar acımasız değilsin hadi yine ama 1 kere indirip 5 dakikada hdd'ye kopyaladığın oyuna 15 çok 🙂 Uncharted 3 atsan hadi 50 GB onun indirmesi de kopyalaması da biraz daha uzun sürer 20 desen anlarım da 4GB lık 2014 çıkışlı Castlevania 2'yi de 15'e atıyorum dersen ona çok derim 🙂

    @Unknown: arada kaynatmam seni de merak etme 🙂 PS3 artık üretimi durduğu için oyunları bulmak da iyice zorlaştı hele ki 2012-13'den önceki oyunları bulmak samanlıkta iğne aramaktan biraz daha basit 🙂 Tavsiye edeceğim türkçe ps3 forum siteleri buralardan genelde eş sayısı yüksek olan torrentleri paylaştıkları için kolay ve hızlı indirirsin. İkinci olarak kick ass torrents tavsiye ederim. Eş sayısı peer sayısı 3-5 civarı olan oyunları orta hızda boyutuna göre bir kaç günde indirirsin. Sen ilk başta bir utorrent kur ondan sonra Google amcaya ps3 torrent indir yaz zamunda mamunda diyenler var onlara bak hızlı oluyor 🙂

  37. Merhabalar Baskan nasilsiniz ? Tamam baskan sorun degil, eger zahmet olucaksa bos verin gitsin, olursa iyi olur ama, olmaz sa da caniniz sagolsun. Ama oludgunda lutfen haber verirsiniz bana sizden ricam.

    Bi de hocam estagafirullah ben ona kizmadim, sadece fiyat konusunda sanki yuksek buldum, onu dedim, ama dediginiz gibi birileri elbet cikar yukletir. Tabii ki birisi ugrasmak istemez, ogrenmek falan istemez gider birilerine yukletir parasini verip. Shunu da belirmeliyim, ben zaten esgiden para verip oyun yukleterdenim. Bu siteyi bu sayfada okuyup ugraship ogrendikten sonra kendi kendime olum Kenan boshuna vermissin bunca parayi dedim. Burda da herkesin huzurunda size Bashkan cok cok teshekkur ederim. Site 1 numara. Emegi gecenlerin her kesin ellerine saglik diyorum. Artik kendim istedigim oyunlari eger ki internetde varsa ordan indirip yukluyorum.

    Baskan bi de bir sorum olucak. Usb harisi diskim var benim. Aldigimda ikisi de haliyle normal olarak NTFS-di . PS3 onu gormuyor normal olarak ben de onu Fat 32-ye donusturdum sizden ogrenerek 🙂 Bende olanlar birisi 300 GB digeri 500 GB. 1 TB hediye etdiler arkadaslar. Istiyorumki o donusturdugum 300 ve 500-luk olanlari esgisi gibi NTFS-ye donustureyim, esgi haline. Onu beceremiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim hocam. Cevabinizi bekliyorum. Kendinize iyi bakin, saygilar sevgiler USTA….

  38. Usta merhabalar nasılsınız? Usta bi de bir şey sorucam. Kırılmış ps3 -lerde bazi oyunlari yuklesen de illaki içinde cd olucak. Ben bazi oyunlari netden indirdim ps3 her hangi bir oyun Cd koydum ama oyun yine de açmıyor. Ama diger ps3de cd takmasam bile açıyor. O oyun baslamayan ps3de belirtdigim oyun Cd takin falan gibi bir şeyler yazıyor.
    Sizce bu multiman veya CFW surunumunden kaynaklanıyor ola bilir mi? Ki oyunu açan ps3de her ikisi son sürüm. Hem multiman hem de CFW.
    Saygilar sevgiler başkan.

  39. Hukorok kardeşim 🙂

    Bilgisayara takıp bilgisayarıma girip diske sağ tıklayıp biçimlendir diyerek NTFS olarak biçimlendirirsin tekrar ancak doğal olarak içerisindeki her şey silinir. Şuanlık bildiğim içerisindeki dosyaları silmeden dosya sistemini değiştirmenin bir yolu yok.

    İkinci soruna gelirsek, donanımsal olarak da fark edebiliyor. Tam olarak sebebini ben de bilmiyorum ancak arkadasta slim 320gb var, onda açan 1-2 oyun benim fat 80gb da açmıyor. Bir oyunu farklı bir sürüm indirerek çalıştırmayı başarmıştım. Atıyorum arkadaşta çalışıp bende çalışmayan Duplex-Watchdogs'du. Bunu Paradox-Watchdogs sürümüyle indirdim o çalıştı. Belki de bölge kodları vb… donanımsal bir çakışma falan oluyordur inan ki bir fikrim yok.

    Düşüncelerin için teşekkürler ayrıca.

  40. Arkadaşlar tatilde olduğumdan cevaplar geç geldi biraz kusura bakmayın.

    @Unknown: oyun yükleme yapmıyoruz, yakınındaki bir ps3 dükkanına gidersen onlar yükler sana.

    @Furkan Yıldırım: atamazsın, cihazın kırılmıyor orijinal çalıştırıyor sadece.

    @Noksan Oyunda: cihazın kırılmış mı CFW yüklü mü? Eğer öyleyse bu yazı gayet net anlatıyor biraz daha dikkatli okursan anlaşılmayacak bir yer yok.

    @Mümin TUĞRA: harici diski arkadaşının makinesine taktıktan sonra multimana girerek dosya yöneticisinden normal bilgisayarmış gibi kopyalayacağın oyunun klasörüne yuvarlak ile tıklayıp kopyala diyebilir ve tekrar aynı yerden harici diskte boş bir yere yuvarlak basıp yapıştır dersin kopyalarsın basittir 🙂

    Multimanı açtıktan sonra üçgene basıp dosya yöneticisini seç oradan normal mause kullanır gibi kopyalayacağın klasörü seçip kopyala deyip hariciye yapıştıracaksın. Aynı şekilde sonra hariciyi kendi makinene takıp oynar veya yine dahili diske kopyalarsın.

  41. Arkadaslar merhaba yardiminiza ihtiyacim var. Ps3 icin injustice indirdim daha sonra multimande oyunu gordum bastim ana ekrana dondum her sey guzel gidiyordu ama oyunu baslat diyince siyah ekran takiliyo. Bd mirroring i de aktiflestirdim ama degisen bir sey yok, bana yardim edebilir misiniz?

  42. berkbilgen mrb, hoş geldin 🙂

    Eğer oyun açılıyor, oyun menüsüne kadar geliyorsa ve oyun menüsündeyken start dediğinde siyah ekranda kalıyorsan bunun tek açıklaması oyun dosyalarının eksik veya bozuk olmasıdır.

    Farklı bir kaynak veya torrentten farklı bir release indirip onu dene. Daha önce injustice oynamıştım ve herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım.

    1. Kardes bak bende bu sorundan muzdaripdim biraz araştırma yapıp öğrendim şimdi sana nasıl yapacağını ogretigim.once indirdigin dosyayı aciyorsun dediğin gibi 4 part varsa hepsini aynı anda masaüstüne cikartiyorsun o ztn bles veya blus diye klasör olusturcak sonra o cikrdigin dosyayı fat 32 formatlı diakine atican ama eğer oyunun 4 gb den büyükse bölerek atican onuda ps3 Splitter programı ile yapican zaten onunla ilgili indirme sitesi ve kurulma videosu torrent te var.Ondan sonra bunları yaptıktan sonra flashi ps3 tak multimana gir oyunu aç .Hepsi bu kadar iyi oyunlar eğer anlamadigin yer varsa sor eyvallah

  43. Turkish Gamer: Öncelikle part1 tutup unzip yapman gerekiyor. Arşivden çıkardıktan sonra da harici diskine GAMES klasörü altına atıp oynayabilirsin. Zehra Yavuz da çok güzel anlatmış teşekkür ederiz 🙂

    Amed Tek: Eğer ps3'ün arkasında, sağında veya solunda hiç te orada olmaması gereken bir USB girişi var ise 🙂 konsolun çiplidir. CFW olup olmadığını da XMB ana ekranında Install Package Files adlı bir seçenek veya PS3_HOME adlı bir seçenek var ise anlarsın.

  44. Merhaba benimde ps3 var ama kırık degil kırdırma olayını ben yapa bilirmiyim yapa bilirsem nasıl yaparım… Orjinal oyunlar biraz pahalı oldugu icin cok seçeneğim yok bana yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim 😊

  45. Selamın aleyküm kaptan bende şöyle bir durum oluşuyor. Oyunun içinde bi yerde takılıyor bi kaç oyun attım harici bellekten oynuyorum ps3 multimanli cihaz ama oyunda bi takılma oluyor oyunda mı Problem vardır yoksa yüklerken biz mi yanlış bişey yaptık abdulhadi.arslan@gmail.com mail atarsan daha iyi olur

  46. Selamın aleyküm kaptan bende şöyle bir durum oluşuyor. Oyunun içinde bi yerde takılıyor bi kaç oyun attım harici bellekten oynuyorum ps3 multimanli cihaz ama oyunda bi takılma oluyor oyunda mı Problem vardır yoksa yüklerken biz mi yanlış bişey yaptık abdulhadi.arslan@gmail.com mail atarsan daha iyi olur

  47. Kaos: sitede kırılabilen ps3 modelleri ve ps3 kırma işlemi detaylı anlatım altında iki konu var yukarıdaki arama kısmından arayıp okuyabilirsin.

    Ali sağlam: irisman flash diski taktığında oyunu görür. Oyunun üzerine gelip ayar tuşuna bastıktan sonra kopyala seçeneği var ise o şekilde kopyalarsın benim bildiğim irismanda dosya yöneticisi yok. İkinci seçeneğin ps3 ve bilgisayarı ftp bağlantısı ile bağlama. Sitede bu konu var arama yaparsın.

    Unknown: oyunun belirli bir yerde donması o bölümde yüklenen dosyalar içerisinde bozuk bir tane olmasından kaynaklı oluyor genelde. Oyunu farklı bir yerden tekrar indirip atmayı deneyebilirsin. Örn: dublex release indirdiysen bu sefer farklı bir kişinin yüklediğini örn: iMars yükleyip denersen çalışan sürümü bulursun. Eğer donmaktan kastın ps3ün kapanması veya her oyunda aynı şeyi yapmasıysa donanımsal bir sıkıntın vardır servise gösterirsen düzeltirler.

    1. kardes benim bi problemim var gta 5 mod atmak istiyorum format falan atilicakmi cihaza yuklenisi falan nasil bi yardimci olsaniz konu ile ilgili videolarin hepsini izledim hic biri benim soruma cevap degil cihazim multiman ve ben mod yuklemek istiyorum yardimci olabilirseniz minettar olurum

  48. Bende multimanlı Ps3 var.fat32 formatlı harici disk takıyorum içindeki oyunları görüyor fakat bir kaç saniye sonra harddisk oyunları kaybolup tekrar geri geliyor.harddisk arızalı desem başka hd ile denedim yine aynısını yapıyor.yardımcı olursanız sevinirim

  49. ovun ercan: mod dediğin DLC olsa gerek. Bilgisayarda çalışan modlardan bahsediyorsan onu atman mümkün değil. DLC için de zaten indirdiğin gibi PS3_EXTRA şeklinde klasörü ile birlikte oyunun ana dizinine atarsan ana menüden mutlaka görürsün. Bahsettiğin konu bu değilse bir video atarsan ne demek istediğini anlayayım.

    Unknown: harici disk ise kablo veya disk kutusu bozuktur. Böyle bir şey olmasının tek açıklaması bu. Eğer dahili takıyorsan ps3'ün hdd giriş slotu arızalanmıştır.

  50. Hocam merhaba. Ben Assasins Creed 3ü flash diske attim. Yalniz ne flashi fat32 ye bicimlendirirken, ne de 11gblik oyun dosyasini flasha atarken bi problem ya da hata olmadi. Yalniz oyunu actigimda, oyunun saglik uyarisi geldikten sonra ps3 ekranina geri donuyor. Bd mirror da yaptim ama olmadi. Yardim edersen sevinirim

  51. Hocam mrb.. benim cihaz ps3 150gb.. içinde multiman 3.78 kurulu sanırım, hafıza dar oldugu için 4 5 oyundan fazla almiyor.. bunun üzerine 1tb harddiak aldım ve fat32 formatı attırdım.. harddisk içine ayrıca multiman kurdurup istedigim kadar oyun atabilir miyim acaba?! Acil geri dönerseniz sevinirim tesekkürler..

  52. God of war 3 indirdim harici tasinabilir hddye attim ps3 kirik multimandan girdim GAMES klasöru olusturdum ve oyunu icine attim hersey buraya kadar tamam oyun multimanda gorunuyo tikladim ana menuye dondu ve apphome de god of war3 tikladim ekran karardi bekledi açilacak gibi olacakken geri ana menuye geldi sebebi nedir acaba hem ayarlardan bd yansisi yaptim yine olmadi lutfen yardim

  53. Hocam merhaba. Multimanlı ps3 te harici diske yüklediğim uncharted 2 oyunu gözükmüyor. Dosyanın içinde PS3_GAME klasörü + PS3_DISC.SFB var. Ki zaten uncharted 1 ve 3 te yüklü bu oyunlar gözüküyor ve oynanıyor. 2yi niçin görmüyor.

  54. oyunu böldüm fat32 olan hdd me attım oyun multimanda gözüküyor fakat X e basınca oyunu açmıyor ps3 ün kendi harddiskine dahili harddiske kopyalamak istiyor lütfen yardım edin 1 aydır uğraşıyorum

    1. Barış selam.

      Bölünen dosyaların tekrar birleştirilmesi gerekiyor.

      Bu yüzden ps3’ün içine kopyalamak istiyor multiman. Kopyalarken çünkü birleştirip yazıyor.
      Yer boşaltıp kopyalamasına izin vermen lazım. Eğer kurulum dosyalarıysa da kopyaladıktan sonra kurman gerek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir